Web
Analytics

Guide til Tips

0

Er du en af de mange, der bliver forvirret over de mange kuponer når du vil tipse? – Fortvivl ej, her er der en guide til tips 12/13.

Først og fremmest skal du have gjort op med dig selv om du vil spille reduceret system, udgangrække system, matematisk system, enkeltrækker eller blot ønsker en LynTips.

 

Reduceret system

Et reduceret system er, som navnet siger, reduceret til et mindre antal rækker end oprindeligt. R 0-7-16 betyder at der er 0 helgarderinger og 7 halvgarderinger på 16 rækker

 

Udgangsrække system

Et udgangsrækkesystem er en avanceret udgave af et R system.

På de kampe, du har garderet, skal du vælge et favorit tegn. Altså har du 1 X i en kamp, skal du vælge hvilket tegn du tror mest på.

 

Matematisk system

Vælger du at tippe matematisk system og er dine ugarderede tegn og evt. halvgarderinger rigtige, er du garanteret en topgevinst.

 

Enkeltrækker

Spiller du på enkeltrækker, skal du sætte et tegn per kamp ligesom med de andre systemer. Forskellen her, er dog, at du mindst skal have 2 rækker.

Det vil sige, at du har 2 “kuponer”. Du kan have op til 10 rækker på dette system, hvilket altså vil sige, at du kan lave 10 forskellige kombinationer af kampene.

 

Lyntips

En lyntips er en tips, som systemet laver for dig. Dette er lavet på baggrund af eksperternes vurderinger af de pågældene kampe. Lyntips kan både spilles som enkeltrække eller som matematisk.

 

Eksempel på Reduceret system

Lad os prøve og lave et R-system (Reduceret system) til tips 12.

(Jeg har med vilje streget kamp 13 ud for ikke, at forvirre. Den skal kun bruges i tips 13)

Da vi vil lave et R system har jeg taget kuponen som hedder “R system” og sættet kryds i tips 12, da det var en tips 12 jeg ville lave. Jeg har valgt det reduceret system der hedder R 2-5-12

2-tallet betyder, der er to helgarderinger, at gøre godt med. Altså to kampe, hvor jeg må sætte kryds i alle tre tegn, som jeg har gjort i kamp 3 og kamp 12 er på billedet over.

5-tallet betyder, at der er 5 halvgarderinger som skal benyttes. Det vil sige, at der kan vælges 2 tegn, i 5 kampe. Ligesom kamp 4, 7, 8, 10 og 12 er på billedet over.

12-tallet betyder, at der er 12 rækker. Hver rækker koster 2 kr. på tips 12, mens 1 rækker på tips 13 koster 1kr.  I vores tilfælde hvor vi har valgt systemet R 2-5-12 kommer vores kupon derfor til og koste os 24 kr. En god huskeregel, hvis du er i tvivl om hvad dit system vil koste dig, kan du gange det bagerste tal i systemet med 2.  Altså 12 rækker * 2 kr pr række = 24 kr for 12 rækker.

De resterende kampe må kun indeholde ét tegn.  Vi har nu 2 helgarderinger og 5 halvgarderinger. Det vil sige, at vi har sat tegn i 7 af de 12 kampe. Derfor skal 5 af vores kampe kun indeholde ét tegn ligesom kamp nummer 1,5,6,9 og kamp 11 gør.

Bare fordi, at du har 2 helgarderinger er du ikke garanteret, at de er rigtigt i dit system.

Kampen ender stadig enten 1, X eller 2 på din kupon og da vi har 12 rækker (reduceret rækker) giver det os kun 12 mulige kombinationer på din tips kupon.  Det vil sige, at vi har 12 rækker ud af de oprindelige 288 rækker (Matematisk system) hvilket giver os en chance på 1/288 for, at ramme en 12.

Det samme med halvgarderinger. Det er måske bedre, at den ender med et X’ for din kupon, end det er, at den ender med et 1 tal.