Web
Analytics

28. oktober 2015

Hvad er Units?

I denne, korte artikel kan du læse lidt om, hvad “Units” er, når du bevæger dig rundt i jagten på at finde de rigtige betting anbefalinger.

Når du læser om betting her på Oddsforum og for den sags skyld andre steder, så vil du ofte støde på begrebet ”units” (enheder) som en indikator på, hvor sikkert et givet væddemål er.

Det kan dog være mere end det.

artiklen fortsættes forneden…

Få 500 kr. freebet hos LeoVegas

Hos en af Danmarks nyeste bookmakere, LeoVegas, kan du for tiden score dig et 500 kr. freebet, når du satser penge første gang.

Det kræver dog, at du satser 500 kr. på ét væddemål til odds 1.80 eller højere, så snup tilbuddet når du har et “sikkert bet” til et kvalificerende odds. Med andre ord: Et 10/10 unit-spil.

Få 500 kr. freebet hos LeoVegas >>

* Regler og vilkår gælder | +18 Ansvarligt Spil

 

Units og Bankroll Management

For selvfølgelig er det en hurtig og nem måde at ”se igennem” et spilforslag på, og alle kan forstå, at et væddemål, der er blevet satset 7/10 units på, er mere sikkert end et væddemål, hvor indsatsen er 1/10.

Folk anvender det dog forskelligt og ud fra deres egne værdier, så at sige.

For de, der opererer med en ”bankroll”, altså et afgrænset beløb, man spiller for, kan en unit også være en fast defineret procentdel af denne bankroll, sådan at det ikke bare viser, hvor sikkert et væddemål er, men også hvor mange af sine penge, man bør satse på det i forhold til, hvad man har at spille for.

Her er et vigtigt tip, at man bestemt IKKE skal følge folk, der uden at blinke altid smider 9 eller 10/10 units efter deres væddemål.

De har enten for mange penge eller for lidt forstand på betting – som oftest begge dele.

Så mange units bør man udelukkende reservere til at smide, når man ved noget, bookmakerne absolut ikke ved, og det i sagens natur ikke alle spilforslag, du finder, der kan leve op til det.

 

Flat-rate betting

I stedet er der f.eks. de, der tyer til ”flat-rate”-betting, hvilket vil sige, at man altid spiller for et givent antal units (hvor en unit f.eks er 1% til ½% af din bankroll) i en vis periode, og derefter tilpasser sin indsats til, hvilket afkast (eller tab) det har givet foreløbig.

Et eksempel

Du spiller her f.eks. permanent 4 units på hvert enkelt væddemål, hvor 1 unit er 1% af din payroll.

Manchester United møder Liverpool i Premier League.

Du vurderer, at et spil på et 1-tal til odds 1,85 er inden for den ramme, du vil sætte dine penge på. Du har en payroll på 5000 kroner at bruge af.

1% af 5000 kroner = 1 unit på 50 kroner

Du flatbetter og satser derfor 4 x 50 kroner = 200 kroner på 1-tallet.

Dette gør du hver gang i en periode på et par uger eller måneder, hvorefter du ser på din samlede payroll og vurderer, om du skal skrue op eller ned for værdien af dine units.

 

Tilpasning af units efter viden

Man kan også tilpasse antallet af units, man satser på sine væddemål, de specifikke ligaer man ved mest om, sådan at du eksempelvis altid satser 3 units på Superligaen, 5 på Premier League og 1 på finsk 2. divisions curling.

Her er det selvfølgelig mest til hjælp for dig selv og dit regnskab, at du har overblik over antallet af tabte og vundne units. Andre kan have svært ved at gennemskue et personligt system.

Units er kun så brugbare som dem, der bruger dem

Med andre ord er units en kollektiv betegnelse for både en spillers indsats, der ofte blot anvendes som ”barometer” for folks spiltips.

Du skal dog altid tænke på, hvem det er, der kommer med spiltippet.

Er det en, der rent faktisk VED, hvad han taler om, og har udregnet en velargumenteret betvalue for sit spil, eller sjusser han/hun sig bare frem til, hvor sikkert væddemålet er, uden at lave procentmæssig beregning på det først?

Som med alt anden form for rådgivning på internettet kan man derfor komme med et enkelt tip: Tænk dig om, og lad være med at stirre dig blind på antallet af units uden først at sætte dig ind i, hvorfor det er sat, som det er.

Units er en nyttig ting at kigge på, når man hurtigt skal have overblik over en række af dagens væddemål og betting tips, men det er ikke nogen absolut størrelse, når det gælder spilanbefalinger.

Som hovedregel skal du dog begynde at være skeptisk, når et spil bliver anbefalet fra 7 units og op.

Her skal man have info, som en bookmaker enten ikke har eller ignorerer, og kunne udregne en stor spilværdi for at være sikker på at indsatsen er det værd.

Få 500 kr. freebet hos LeoVegas >>

* Regler og vilkår gælder | +18 Ansvarligt Spil

Bookmaker Tilbud

Bookmaker Tilbud

Dagens Spilforslag

Se Dagens Spilforslag

Sport i Kalenderen

 

* R/v gælder | +18 Spil Ansvarligt | Reklamelink | Ludomani.dk

* R/v gælder | +18 Spil Ansvarligt | Ludomani.dk | Reklamelink