Superligaen ændres igen: 12 hold fra 2020/21 sæsonen

5. juli 2018

Superligaen ændres igen: 12 hold fra 2020/21 sæsonen

Superligaen reduceres med to hold fra 2020/21 sæsonen. Dermed vil der igen i fremtiden kun være 12 hold i den bedste danske fodboldrække.

Divisionsforeningen oplyste i dag i en pressemeddelelse, at Superligaen igen ændrer format, når Danmarks bedste fodboldrække går fra at have 14 hold til kun 12 hold fra sæsonen 2020/21.

På trods af reduktionen i antallet af hold, bevarer man dog stadig slutspilsformatet fra de seneste to sæsoner. Fremover vil Superligaens Grundspil bestå af 22 spillerunder, hvorefter slutspillet afvikles.

Sæsonen 2019/20-sæsonen bliver en overgangssæson, hvor tre hold rykker ud af Superligaen, mens kun ét hold rykker op fra 1. division.

Annonce:

 

Superligaen i år 2020/21

Ændringerne i Superligaen kommer til at betyde et Mesterskabsspil bestående af grundspillets Top 6-hold, mens de nederste 6 hold i Superligaen ved grundspillet afslutning, skal ud i de afgørende kampe om at undgå nedrykning.

Her mødes holdene fra nr. 7 - 12 i grundspillet ude og hjemme og herefter rykker nr. 11 og 12. direkte ud af Superligaen, mens vinderen af kvalifikationsspillet skal ud i en playoff kamp om en plads i Europa mod enten nr. 3, 4 eller 5 i mesterskabsslutspillet.

Se Superliga odds hos bet365.dk >>

* Reklamelink | +18 Spil Ansvarligt

 

Stolthed over ny aftale

Aftalen om ændringerne i Superligaen er ikke endegyldigt på plads, da ændringerne skal vedtages af Divisionsforeningens bestyrelse, hvilket formodes at være en teknikalitet.

"Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse for dansk fodbolds fremtid. Klubberne har så at sige ”taget klubtrøjen af” og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set", siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, om den nye aftale.

I den nye aftale vil medierettighederne og de øvrige fælles rettigheder blive samlet frem til 2031, hvilket betyder, at 1. divisions-klubberne kan se frem til en større del af TV-kagen i kommende år.