FC Midtjylland vs FC Nordsjælland

11. november 2023

FC Midtjylland - FC Nordsjælland optakt: Hvem bliver sat af i toppen?

FC Midtjylland og FC Nordsjælland mødes i Herning søndag d. 12. november kl. 16.00 i Superligaens 15. spillerunde. Se FCM vs FCN spilforslag i optakten her.

FCM og FCN er to klubber, som mange forventede ville spille med om mesterskabet i år, og man kan argumentere for, at det gør de da også i skrivende stund. Men, der er efterhånden et stykke vej op til førstepladsen for FCM og FCN, som lige nu er på hhv. fjerde- og femtepladsen.

FCM har 27 point, mens FCN er på 25 point. Det efterlader dem hhv. fem og syv point efter FC København i toppen, inden FCK tidligere på dagen møder Brøndby i Parken. Vinder FCK-derbyet vil FCM og FCN være otte og 10 point efter Løverne ved kampstart, og det siger altså sig selv, at et nederlag her kan betyde, at man bliver sat helt af i topkampen - i hvert fald indtil videre.

Spil hos LeoVegas*

FCM - FCN

Kampstart:
Søndag d. 12. november kl. 16:00
TV
6'eren
Dommer:
Jens Maae
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
2.35 3.55 3.05
Spil hos LeoVegas*

 

FC Midtjylland

Siden FC Midtjylland tabte i Farum med 0-3 d. 27. august, har FCM ikke tabt i Superligaen. De otte efterfølgende kampe er endt i fem sejre og tre uafgjorte. Så man kan roligt konkludere, at Ulvene har fået bedre gang i pointhøsten efterhånden som sæsonen er skredet frem. Senest blev det til en sikker 4-1 sejr i Hvidovre - den femte sejr i de sidste seks kampe.

Efter Silkeborg hentede et point fredag aften er FCM nede på fjerdepladsen igen. Men en sejr kan sende dem op på andenpladsen, hvis Brøndby taber i Parken tidligere på dagen. Vinder Brøndby derimod mod FCK, vil en sejr kun sende FCM på tredjepladsen, men man vil så til gengæld kun være to point efter FCK og Brøndby i toppen.

Thomas Thomasberg har måtte kæmpe lidt med nogle skader i sin trup, men truppen er bred og han skal nok finde løsningerne til at stille med et kompetent mandskab, selv om folk som Joel Andersson, Emiliano Martinez, Marronny, Jonas Lössl og Juninho alle er tvivlsomme.

 

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland slog FC Midtjylland med 3-0 i Farum i slutningen af august, og det var den femte sejr i de første seks spillerunder for FCN. Dermed regnede de fleste med, at FCN ville byde benhårdt ind i guldkampen, ligesom sidste sæson, men siden er gassen gået af ballonen. Kun to af de efterfølgende otte Superliga-kampe er nemlig vundet (V2-U4-T2). 

Som vi har været inde på i de seneste ugers optakter til FCNs kampe, er det dog i høj grad et spørgsmål om effektivitet oppe foran. For kigger man udelukkende på knastørre statistikker som xG og aktioner på den sidste tredjedel af banen, er FCN at betragte som et tophold. De skaber stadig masser af gode muligheder i kampene, men de får dem bare ikke puttet ind i samme grad som først på sæsonen. Skarpheden skal selvfølgelig findes frem, og bliver den dét, vil FCN også være et særdeles giftigt mandskab at rende ind i.

Det er de bare ikke helt i øjeblikket. I hvert fald ikke super skræmmende. Senest blev det skuffende kun til 1-1 hjemme mod Spartak Trnava fra Slovakiet i Europa, og nu begynder det faktisk at se ud som om, at FCN ryger ud af Conference League gruppespillet.

Superligaen skal være der hvor man har sit fokus nu, for et nederlag her i Herning vil betyde, at FCN sakker alvorligt bagefter de øvrige hold i top fire.

 

Odds: FCM - FCN spilforslag

FC Midtjylland har lidt en omvendt formkurve ift. FC Nordsjælland. Hvor FCN hev masser af sejre i sæsonstarten, kæmpede FCM mere med tingene dengang. Og nu hvor FCM har fået gang i den med masser af sejre, er FCN gået mere kolde. Sjovt nok kom vendepunktet for begge klubber da de mødte hinanden i slutningen af august, hvor FCN vandt med 3-0 i Farum. Siden har FCM rykket godt med masser af point, mens FCN har haft svært ved at vinde.

De sidste fire indbyrdes kampe er endt med tre uafgjorte og en FCN-sejr. FCN vandt det seneste opgør med 3-0 i Farum, og FCM har derfor ikke slået FCN i mere end to år. Den statistik tror vi står for fald her. FCM har ikke spillet voldsomt prangende, men Thomasbergs mandskab er bundsolide og får nærmest tre point hver uge i øjeblikket. FCM har således fået 16 af de sidste 18 mulige point i Superligaen.

Vi tror den gode stime fortsætter for hjemmeholdet. Vi skyder på 3-1 til FCM og spiller Midtjylland-sejr til odds 2.35 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*