Web
Analytics

10. januar 2019

Matchfixing: Spansk politi anholder 28 tennisspillere i kæmpe skandalesag

Endnu en trist sag om matchfixing har set dagens lys i Spanien, hvor spansk politi har anholdt hele 83 personer i en omfattende sag om matchfixing i professionel tennis.

28 tennisspillere er blandt de i alt 83 anholdte, som menes at have stået bag matchfixing i mindst 97 tenniskampe. Iflg. anklagerne har de 28 tennisspillere modtaget bestikkelse fra et kriminelt netværk, for at sikre at kampene fik et bestemt udfald.

Allerede i 2017 fik Tennis Integrity Unit (TIU) mistanke om matchfixingen, og en storstilet koordineret aktion mellem Europol, spansk politi og Spaniens Højesteret har nu ført til i alt 83 anholderne i sagen. Heraf er 28 altså professionelle tennisspillere, og én af disse var sågar med ved det seneste US Open. Det skriver EB.dk i dag.

De aftalte kampe er såvidt informeres alle foregået ved Challenger- og Future-turneringer, som svarer til de henholdsvis næst- og tredjehøjeste niveauer i tennissporten.

Læs også: Australian Open 2019 optakt

Kriminelle armeniere tjente millioner på kampene

Iflg. oplysningerne fra Spanien er det en gruppe kriminelle armeniere, som har været primus motor i svindelnetværket, hvor tennisspillere modtog bestikkelsespenge for at sørge for at et bestemt væddemål på kampene gik hjem.

Medlemmer af de kriminelle netværk overværede derefter kampene, mens de blev spillet, og når man kunne konstatere at aftalen med spilleren blev overholdt, videregav man melding til bagmændene om, at pengene kunne satses på det ønskede udfald hos bookmakerne.

Iflg. myndighederne i Spanien blev der tjent adskillige millioner på matchfixingen. Da spansk politi foretog anholdelser og ransagninger af 11 huse i Spanien, fandt man desuden €167.000 i kontanter, fem luksusbiler, adskillige kreditkort, forskellige former for dokumentationer og en shotgun. Herudover er 42 bankkonti blev indefrosset i sagen, oplyser Europol.

Bookmaker Tilbud

Bookmaker Tilbud

Dagens Spilforslag

Se Dagens Spilforslag

Sport i Kalenderen