Spillemyndigheden intensiverer kampen mod illegal gambling og skin betting i 2019

3. januar 2019

Spillemyndigheden intensiverer kampen mod illegal gambling og skin betting i 2019

Den danske Spillemyndighed havde sidste år 742 potentielt ulovlige gamblingsider i deres søgelys. 18 af disse sider er nu blokeret for tilgang via danske internetudbydere.

For første gang siden 2014 bad Spillemyndigheden i 2018 danske internetudbydere om at blokere for deres kunders tilgang til i alt 18 illegale gamblingsider. Alle 18 sider tilbød danske spillere at gamble på deres platform, uden at have den nødvendige danske licens hos Spillemyndigheden.

I alt var 742 hjemmesider i søgelyset hos den danske spillemyndighed. Det var et markant højere tal end tidligere år, hvilket skyldes, at myndigheden har intensiveret søgningen på illegale gamblingsider i det danske marked.

Spillemyndigheden: Skin betting er et problem

Iflg. Spillemyndigheden er skin betting også et voksende problem i Danmark, og havde i alt 95 problematiske sidder under lup. Skin betting er et fænomen som er kendt fra computerspil, hvor spillerne kan bruge penge, genstande eller lignende i selve spillet som indsatser i væddemål.

Da mange computere-spillere er under 18 år, er det naturligvis problematisk i Danmark, hvor aldersgrænsen for gambling går ved 18 år. I denne sammenhæng blev 17 af de 95 problematiske sider påbudt at stoppe deres aktiviteter i det danske marked, seks andre blev blokeret og flere vil blive blokeret i 2019, oplyses det fra Spillemyndigheden.

Lukkede illegale grupper på Facebook

Også på Facebook har der været problemer med illegalt spil. Her findes der f.eks. grupper som tilbyder lotterier og lignende uden at have en licens hos Spillemyndigheden. Her er der indledt et samarbejde med det globale sociale medie om at tackle problemet i fremtiden, hvilket førte til lukningen af fire illegale grupper i 2018.

Spillemyndigheden oplyser også, at man stadig står overfor udfordringer med hjemmesider som promoverer illegale gamblingsider, og at arbejdet vil fortsætte i 2019 med at slå ned på skin betting og illegal gambling på sociale medier som Facebook.