Betting Challenges

Betting Challenges

En Betting Challenge er en udfordring eller en målsætning man opsætter for sig selv, for at skærpe seriøsiteten i sine bets, hvilket i sidste ende øger chancen for profit på odds.

I denne guide til Betting Challenges ser vi nærmere på begrebet, og forklarer, hvad der i bund og grund menes med en challenge i odds-verdenen.

Herudover vil vi give dig et par eksempler på Betting Challenges du kan starte med som inspiration, hvis du ønsker at gå mere systematisk til værks med dine odds og bets.

Leder du efter en god bookmaker til din næste Betting Challenge, anbefaler vi i øjeblikket varmt LeoVegas.dk som bookmaker. Her er mobilbetting helt i top, hvilket gør det nemt at gennemføre sine challenges, mens man er på farten.

Kom i gang hos LeoVegas.dk >>

 

Hvad er en Betting Challenge?

"Betting" dækker over dét at oddse på udfaldet af forskellige væddemål, mens ordet "challenge" betyder udfordring. En Betting Challenge er altså en udfordring, som skal gennemføres ved at bette på forskellige væddemål.

Målsætningen i enhver Betting Challenge bestemmer man helt selv. Det kan være at ramme 100 bets i træk til odds 1.10, som med Henze Systemet, eller det kan være, at spille 1000 live-væddemål i løbet af de næste 12 måneder, og forsøge at lave et afkast på x-antal procent i processen.

Bag begrebet Betting Challenges gemmer der sig altså reelt blot et engelsk udtryk for dét vi på dansk ville kalde for en god gammeldags udfordring - en udfordring man giver sig selv, for at holde sig skarp og disciplineret ift. bankroll management, valg af odds på kuponerne osv.

 

Betting Challenges og Bankroll Management

Når man vil sætte en Betting Challenge op, er det reelt kun kreativiteten som sætter grænser. Men selvfølgelig også din økonomi.

Det er alt-afgørende, at du ikke kaster dig ud i en Betting Challenge som pludselig løber løbsk, og "tvinger" dig til at spille for penge, du reelt ikke har. Vi opfordrer altid til ansvarligt spil på Oddsforum.dk, og særligt i forbindelse med f.eks. Betting Challenges.

Det hele starter selvfølgelig med en sund bankroll management, hvor du sørger for at adskille din privatøkonomi fra din betting-økonomi, og på den måde sætter et realistisk beløb af til at spille for, og som du ikke afviger fra.

Forneden finder du et eksempel på en Betting Challenge, som måske kan inspirere dig til at gennemføre din egen challenge. Har du ydermere en ven eller to, som også er seriøse odds'ere, kan I jo altid gennemføre en challenge sammen og sammenligne resultater til et internt regnskab, hvis I er typerne der konkurrerer indbyrdes om at være den bedste odds'er.

Ved at placere f.eks. 100 single spil-bets hver, vil I nå frem til en ROI (Return On Investment, red.) procent efter de 100 væddemål, som viser hvem af jer, der kan lave det største overskud over mange bets, og dermed er den bedste odds-analytiker i gruppen.

 

Eksempel: De Månedlige Challenges

Mange odds'ere vælger at sætte en månedlig Betting Challenge op for sig selv, uagtet om de ved det eller ej.

Når man indbetaler den første i måneden, når man har fået løn, og tænker: "Denne måned skal jeg forsøge at 10-doble mit indskud", laver man reelt en Betting Challenge for sig selv. Problemet er dog, at de færreste samtidig får lagt en seriøs plan for, hvordan betting-rullen skal vokse. Ofte ender det med tilfældige kuponer for tilfældige beløb, og pludselig er pengene væk, fordi man var uheldig på de sidste kampe på kuponerne.

I stedet for den evindelige strøm af akkumulator-kuponer med 4-6-8 kampe på listen og et samlet odds på flere hundrede, bør man i stedet gøre som de professionelle sportsbettere, og spille single spil-væddemål.

En månedlig Betting Challenge kunne f.eks. være, at du planlægger at finde 100 væddemål på forskellige sportskampe du ser på TV og i lobbyen hos din bookmaker i den kommende måned. På den måde kan du koncentrere dig om bestemte markeder, som du selvfølgelig læser op på, og fokuserer på i din research, før kuponerne spilles.

Ved at være informeret om f.eks. den italienske Serie A, B eller C, har du en større chance for at finde god value i oddsene på disse ligaer, når bookmakernes oddssættere overser en vigtig nyhed, statistik eller vinkel på kampen, som du derimod har fanget.

 

Tip: Undgå for lange Challenges

Grundlæggende er en årlig Betting Challenge det samme som en månedlig, hvor blot tidsrammen går fra lidt over fire uger til 12 måneder.

En årlig challenge er generelt ikke anbefalelsesværdig for nye spillere, eller spillere som ikke har styr på sin bankroll management generelt, da en langstrakt challenge hurtigt kan løbe løbsk, og måske anspore til at spille for meget i en længere periode.

Husk på, at challenges først og fremmest skal laves for hyggens skyld, og for at fremme seriøsiteten i sine oddskuponer og research-arbejdet.