Danmarks trup til EM i Herrehåndbold

Danmarks trup og spillere ved EM 2022 i håndbold

Se Danmarks trup til EM i håndbold for herrer i 2022. Landstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget sine spillere, og Danmark stiller op til EM med en rigtig stærk trup som er guldfavoritter før starten.

EM 2020 i herrehåndbold afvikles fra d. 13. - 30. januar 2022, og spillerne i Danmarks EM trup kan glæde sig over at være de største guldfavoritter før starten på EM.

Danmark havde dog et skidt EM i håndbold for to år siden, men til gengæld kommer det danske herrelandshold ind til denne slutrunde som dobbelte verdensmestre og olympiske sølvvindere. Der er altså masser af gode grunde til at være optimistiske på vegne af spillerne i Danmarks trup til EM i Håndbold, for det ligner at danskerne igen skal gøre sig gældende i kampen om medaljer.

Få overblik over Danmarks trup ved EM i håndbold 2022 forneden, og læs mere om reglerne for udtagelse og udskiftninger i truppen.

Spil på EM hos Oddset*

Danmarks trup til EM i Håndbold 2022

Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, har sat navne på de 20 spillere som udgør Danmarks trup til EM i håndbold 2022 i Ungarn og Slovakiet. Den danske EM-trup ser rigtig stærk ud, og der er således også mange spillere i Danmarks EM-trup, som har været med for Danmark ved de seneste slutrunder.

Læs også: Få odds 10.00 på Danmark til at vinde EM i Håndbold

Se Danmarks trup til EM i håndbold her:

Spiller Klub
Målvogtere
Niklas Landin Kiel
Jannick Green SC Magdeburg
Kevin Møller Flensburg-Handwitt
Stregspillere
Henrik Toft Hansen PSG
Rene Antonsen Aalborg
Magnus Saugstrup SC Magdeburg
Simon Hald Flensburg-Handewitt
Fløjspillere
Magnus Landin Kiel
Emil Jakobsen Flensburg-Handewitt
Lasse Svan Flensburg-Handewitt
Johan Hansen* Hannover-Burgdorf
Hans Lindberg Füchse Berlin
Bagspillere
Mikkel Hansen PSG
Henrik Møllgaard Aalborg
Jacob Holm Füchse Berlin
Lasse Andersson Füchse Berlin
Mads Mensah Flensburg-Handewitt
Rasmus Lauge Veszprem
Niclas Kirkeløkke Rhein-Neckar Löwen
Mathias Gidsel GOG
Aaron Mensing Flensburg-Handewitt
Landstræner
Nikolaj Jacobsen
Noter om truppen
* Johan Hansen er d. 14. januar blevet skiftet ud med Hans Lindberg grundet en mindre lægskade.

Spil på EM hos Oddset*

 

Reglerne for Danmarks trup ved EM i Herrehåndbold

Ved EM i håndbold i 2022 må hvert land stille med 20 spillere i truppen. Den 20-mand store trup skal dog skæres ned til kun 16 spillere før hver kamp. 

Endvidere har landstrænerne lov til at udtage en større bruttotrup, hvorfra landstrænerne kan foretage op til seks ind-/udskiftninger i løbet af EM i håndbold. Det giver landstrænerne lidt ekstra muligheder, skulle der opstå sygdom, skader eller behov for taktiske ændringer undervejs i turneringen.

Det er kun tilladt at indskifte en spiller som var med i den 28-mand store bruttotrup. Til gengæld er det tilladt at skifte en spiller ind og ud af holdet flere gange under slutrunden. Hvis en spiller bliver skadet i den første kamp, kan han skiftes ud inden anden kamp. Bliver han klar igen senere i turneringen, kan han skiftes ind i EM truppen igen. Man kan også udskifte en karantæneramt spiller, men den indskiftede spiller overtager i så fald karantænen, og må først komme i kamp, når den udskiftede spillers karantæne er afsonet.

 

Danmarks stiller med stærk trup til EM i håndbold

Der er mange gengangere i Danmarks EM 2022 trup ift. VM i januar 2021, hvor det danske herrelandshold genvandt verdensmesterskabet i håndbold. Danmark stiller derfor med en rigtig stærk trup, spækket med regerende verdensmestre, når det går løs ved EM i håndbold, og spillerne i Danmarks EM trup har altså allerede bevist gentagende gange, at man kan gå hele vejen ved de store slutrunder. Senest blev det til OL-sølv i sommers ved de udsatte olympiske lege i Tokyo.

Stort set hele truppen var med ved VM triumfen i 2019, herunder navne som Mikkel Hansen, Niklas og Magnus Landin, Jannick Green, Mads Mensah, Henrik Møllgaard, Rasmus Lauge, Lasse Andersson, Jacob Holm, Mathias Gidsel, Simon Hald, Lasse Svan, Emil Jakobsen, Johan Hansen og Magnus Saugstrup.

 

Danmark spiller EM 2022-testkampe mod Norge og Egypten

Danmark varmer op til EM i Herrehåndbold 2022 med to testkampe i Golden League. Først møder Danmark Norge i Royal Arena i København d. 6. januar, hvor Danmark også skal hyldes af publikum for OL-sølvmedaljerne i sommers. Herefter turen går til Paris og et møde med Egypten d. 9. januar, hvorefter Danmarks EM 2022-trup drager til Debrecen i Ungarn til starten på EM i Herrehåndbold d. 13. januar.

Begge EM 2022-testkampe ifm. Golden League kan ses på TV2, og den danske landstræner udtrykker glæde over at varme op med en testkamp mod Norge i Royal Arena:

"Vi glæder os selvfølgelig helt vildt til at spille på hjemmebane foran forhåbentligt rigtig mange mennesker. Vi har oplevet en fantastisk stemning i Royal Arena, når vi har spillet landskampe dér, og derfor håber vi da også, at vi kan blive sendt godt afsted mod først Frankrig og senere Ungarn", sagde Nikolaj Jacobsen i en pressemeddelse.

Læs mere om EM i herrehåndbold her på Oddsforum.dk, eller spring til kampprogrammet og se datoer og spilletidspunkter for alle Danmarks kampe ved EM i herrehåndbold.

Spil på EM hos Oddset*