Danmarks trup til EM i Herrehåndbold

Danmarks Trup ved EM i herrehåndbold

Se Danmarks trup til EM i håndbold for herrer i 2020. Landstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget sine spillere, og Danmark stiller op til EM med en rigtig stærk trup som er guldfavoritter før starten.

EM 2020 i herrehåndbold afvikles fra d. 9. - 26. januar 2020, og spillerne i Danmarks EM trup kan glæde sig over at være de største guldfavoritter før starten på EM. Herrelandsholdets EM trup ser også rigtig stærk ud. Danmarks trup var ramt af en del skader og sygdom op til Håndbold EM, men landstræneren råder ved starten af EM, stort set, over alle mand.

Efter kampen mod Island, og før kampen mod Ungarn, har Nikolaj Jacobsen foretaget sin første udskiftning i EM-truppen. Det er Jacob Holm som er sorteret fra til fordel for Morten Olsen.

Se de udvalgte spillere i Danmarks håndbold EM trup, og læs mere om regler for ind-/udskiftninger i EM-truppen forneden.

Spil på EM hos ComeOn*

Danmarks EM 2020 trup i Herrehåndbold

Spiller Klub
Målvogtere
Niklas Landin Kiel
Jannick Green SC Magdeburg
Stregspillere
René Toft Hansen S.L. Benfica
Anders Zachariassen Flensburg-Handewitt
Magnus Saugstrup Aalborg Håndbold
Fløjspillere
Magnus Bramming TTH Holstebro
Johan Hansen Bjerringbro-Silkeborg
Hans Lindberg Füchse Berlin
Bagspillere
Mikkel Hansen PSG Paris
Niclas Kirkeløkke Rhein-Neckar Löwen
Henrik Møllgaard Aalborg Håndbold
Mads Mensah Rhein-Neckar Löwen
Michael Damgaard SC Magdeburg
Rasmus Lauge Vesprem KC
Morten Olsen Hannover Burgdorf
Lasse Andersson FC Barcelona
Landstræner
Nikolaj Jacobsen

Spil på EM hos ComeOn*

Reglerne for truppen ved EM i Herrehåndbold

Nikolaj Jacobsen udtog i december en 28-mand stor bruttotrup. Herfra skal 16 mand med til Danmarks trup til EM i Herrehåndbold.

Landstræneren kan dog skifte ud i truppen flere gange undervejs i turneringen:

  • 2 udskiftninger i gruppespillet
  • 2 udskiftninger i mellemrunden
  • 2 udskiftninger i finale-weekenden

Det er kun tilladt at indskifte en spiller som var med i den 28-mand store bruttotrup.

Til gengæld er det tilladt at skifte en spiller ind og ud af holdet flere gange under slutrunden. Hvis en spiller bliver skadet i den første kamp, kan han skiftes ud inden anden kamp. Bliver han klar igen senere i turneringen, kan han skiftes ind i EM truppen igen. Man kan også udskifte en karantæneramt spiller, men den indskiftede spiller overtager i så fald karantænen, og må først komme i kamp, når den udskiftede spillers karantæne er afsonet.

Danmarks stiller med stærk trup til EM i håndbold

Der er mange gengangere i Danmarks EM 2020 trup ift. VM i januar 2019, og Danmark stiller derfor med en rigtig stærkt trup til EM i håndbold, som allerede har bevist at man kan gå hele vejen ved de store slutrunder.

Navne som Mikkel Hansen, Niklas Landin, Jannick Green, Mads Mensah, Henrik Møllgaard, Rasmus Lauge, Morten Olsen, Nikolaj Øris, Lasse Svan, Magnus Landin og Anders Zachariassen var alle med, da Danmark vandt VM guld sidste år. Flere af disse er dog skadet her ved EMs start, men kan altså i henhold til trup-reglerne indskiftes senere i slutrunden.

Hans Lindberg var også udtaget til det seneste VM, men måtte udgå med skade før slutrunden. Han kom dog tilbage på holdet lige i tide til VM finalen, og han er også med denne gang i Danmarks EM trup.

Henrik Toft Hansen bliver formentlig ikke klar til EM

René Toft Hansen er en vigtig spiller i det danske forsvar, men har ofte været plaget af skader. Landstræner Nikolaj Jacobsen, og de danske håndboldfans, kan dog glæde sig over at, René Toft Hansen er med i EM-truppen. Til gengæld er Renés bror, Henrik Toft Hansen, ikke blevet klar til EM-slutrunden i januar, da han døjer med en hjernerystelse.

"Henrik er desværre ikke så langt endnu. Der er fremgang med hans hjernerystelse, men ikke nok. Så må vi se, hvordan det udvikler sig, men i første omgang er han ikke i betragtning til EM.", sagde den danske landstræner på pressemødet, hvor Danmarks EM trup blev offentliggjort.

Til gengæld er brormand René altså blevet klar, og det er godt nyt for de danske guldchancer. Han blev skadet under VM i 2019, men har tidligere spillet en vigtig rolle i Danmarks triumfer ved EM i 2012 og OL i 2016.

"Det er glædeligt, at René er kommet tilbage. Han er 100 procent klar igen og har været det et stykke tid, ellers var han heller ikke kommet med", sagde landstræneren.

Danmark er i indledende gruppe parret med Ungarn, Island og Rusland, og her går de to bedste lande videre til mellemrunden, hvor de kommer i pulje med de bedste hold fra gruppe D og F.

Danmark er regerende olympiske mestre og verdensmestre til EM i håndbold i 2020, som afvikles i Sverige, Norge og Østrig. Danmark er bl.a. derfor også forhåndsfavoritter hos bookmakerne til at snuppe EM guldet, som herrelandsholdet også gjorde tilbage i 2008 og 2012. Lykkedes det Danmarks EM trup at snuppe guldet, vil Danmark altså være indehaver af håndboldens tre største titler på samme tid.

Læs mere om EM i herrehåndbold her på Oddsforum.dk, eller spring til kampprogrammet og se datoer og spilletidspunkter for alle Danmarks kampe ved EM i herrehåndbold.