DanToto

DanToto

Her kan du læse om en gammel "traver" i sports betting her i Danmark, nemlig Dantoto, der dækker over de mange, forskellige muligheder for at spille på heste herhjemme.

Dantoto har igennem mange år været en af de mest populære former for betting i Danmark. Dantoto, der hører under Danske Spil, er en paraplybetegnelse for spil på både trav- og galopløb og har været det i mange år.

Selve hestevæddeløb som sportsgren er dog noget af det ældste i verdenshistorien og har i tusindvis af år været en måde at afgøre væddemål på – og selvfølgelig en måde at blære sig med sine heste på.

Og hvis du aldrig har været til et hestevæddeløb før, så er det bare om at komme i sving. Stemningen på en travbane er noget helt specielt, og lugten fra staldene, blandet med duften fra grillede pølser er især!

Hvis du er så heldig, at du kommer til at snakke med de rigtige mennesker inden et løb, så kan du få en forståelse for, hvorfor man taler om ”staldtips” i forbindelse med at få insider-information om, hvilken hest, du skal sætte din indsats på.

Dantoto blev indført i 1991 med stor succes, og det medførte øjeblikkeligt at indsatserne på trav blev 3-4-doblet hos forhandlerne, mens det til gengæld gik kraftigt ned ude på selve væddeløbsbanerne.

Derfor blev den såkaldte ” Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond” oprettet, der skulle sende nogle af pengene tilbage på travbanerne, men den blev siden hen lukket igen, fordi travsport kom på Tipsmidlerne, således at sporten fik en penge transfusion.

 

Hvordan spiller man på Dantoto?

Du kan selvsagt spille Dantoto ude på væddeløbsbanerne, hvor du sætter din indsats enten ved en såkaldt totalisator, der samler alle indsatser i en pulje, og derefter fordeler dem, eller ved en normal bookmaker, hvor hestene på forhånd er tildelt et odds, der ikke rokker sig uanset, hvor mange der har spillet på hesten.

Der er dertil 215 autoriserede Dantoto forhandlere rundt om i landet, og dertil kan det i moderne tider også spilles på f.eks. din mobil, og der er dermed mulighed for at komme til at spille hestevæddeløb, uanset hvor du bor.

Der er flere måder at spille på Dantoto på. Den mest klassiske er selvfølgelig på, hvem der vinder et givent løb, men du kan også spille på at en hest bliver nummer to eller tre – Hvis du er i det mere forsigtige hjørne, så kan du for eksempel også spille på at en hest bare kommer blandt de tre første (selvfølgelig til et noget lavere odds.

Herudover kan du også gøre det svært og spille en såkaldt ”tvilling”, hvor du gætter de to første i rigtig rækkefølge, eller en ”trio”, hvor du for alvor kan vise, hvad du kan, og gætte de tre første i væddeløbet i den rigtige rækkefølge.

Det er naturligvis ikke så ligetil, men gevinsten er så selvsagt også derefter.

 

Hvilke løb er der på Dantoto?

Du kan også vælge at spille på flere løb, f.eks. i V4, hvor du skal finde vinderne af fire forudbestemte løb, V5, der selvsagt er det samme, bare med 5 løb eller V64 hvor du skal finde vinderne af seks på forhånd udvalgte væddeløb, hvilket også kaldes afdelinger.

Endelig er der nordens største spil, V75, hvor du skal finde vinderne af syv løb. Her finder du til gengæld også en voldsomt stor gevinstpulje, og der kan være helt op til 70 millioner danske kroner i jackpot.

Hvis du bor langt væk fra en væddeløbsbane, eller bare ikke gider tage derud, hver gang du har lyst til at spille Dantoto, så er der selvsagt også råd for det. Der er nemlig kommet en hel TV-kanal udelukkende med hestevæddeløb, kaldet DanToto Racing Live.

Den viser hestevæddeløb året rundt, med løb fra klokken 12.00. Det fortæller lidt om sportens popularitet, at den har fået en hel tv-kanal, og den kører selvfølgelig også typisk hos Danske Spils Dantoto forhandlere.

På samme måde, som det er tilfældet med Danske Spils Oddset og online casinoer, så har Dantoto ikke monopol på at udbyde spil på hestevæddeløb, hvad enten det er trav eller galop.

Du kan derfor også spille på heste hos f.eks. Unibet, men for mange er betting på hestevæddeløb så uløseligt forbundet med netop Dantoto, at de stadigt holder sig til at spille hos Danske Spil.

 

Hvornår er Dansk Trav Derby?

Det største løb i Danmark hedder Dansk Trav Derby, og det har under forskellige navne været en fast tilbagevendende begivenhed i Danmark lige siden 1897. Løbet finder sted på Charlottenlund Travbane, og siden 1969 har det hvert år været afholdt den sidste weekend i august.

Det er en begivenhed, der altid trækker noget nær fulde huse inklusive et større opbud af kendte, der skal lufte den seneste hattemode. For kunderne hos Dantoto er det dog også en ekstra speciel begivenhed, hvor der hvert år placeres store summer på vinderne.

Ved den seneste udgave i 2016 blev der vundet 178.000 kroner i jackpot i V65-løbet, hvor man som nævnt skal gætte seks vindere af løbene.