VM Damehåndbold 2021

VM Damehåndbold 2021 optakt: Se odds på Danmark

Læs om VM i Damehåndbold 2021, som afvikles i Spanien fra d. 2. - 19. december. Få overblik over odds på favoritterne og Danmark ved VM i håndbold for kvinder her.

VM i Damehåndbold i 2021 bliver det 25. verdensmesterskab for kvinder og spilles i Spanien. Holland er regerende verdensmestre, efter at have vundet for første gang nogensinde for to år siden. Ved dette VM i Damehåndbold udvides antallet af deltagende lande fra 24 til 32.

Danmark er kvalificeret via semifinale-pladsen ved det seneste EM i Damehåndbold. Det bliver den 21. gang, at Danmark er med ved VM i Damehåndbold, men kun én gang har de danske håndboldkvinder vundet guld, nemlig i 1997.

Der er i skrivende stund ikke trukket lod til grupperne ved VM for kvinder i 2021, da vi skriver januar 2021 i kalenderen, og alle hold endnu ikke er kvalificeret. Derfor er der heller ikke odds på VM i Damehåndbold endnu hos bookmakerne, men denne optakt opdateret naturligvis med odds og yderligere information om grupper, kampprogram og anden info om VM i Damehåndbold i Spanien så snart den foreligger.

Se mere om odds på VM i damehåndbold 2021 forneden, og læs mere om afviklingen af turneringen, de 32 deltagende lande, VM grupperne eller se hele VM 2021 kampprogrammet her.

 

VM i Damehåndbold 2021: Odds på vinderen af VM

Her kan du se odds på vinderen af VM 2021 i Damehåndbold, som de ser ud netop nu hos bookmakeren bet365. Odds er genstand for ændringer, og vi anbefaler at besøge bookmakeren for alle opdaterede odds på VM i damehåndbold.

Spil på vinderen af VM i Damehåndbold 2021
Land Odds
Spanien -
Holland -
Danmark -
Kroatien -
Frankrig -
Norge -
* Odds er senest opdateret onsdag d. 6. januar kl. 10.30

Spil hos bet365.dk*

 

Deltagende lande ved VM i Damehåndbold 2021

I alt 32 lande deltager ved VM i Damehåndbold i 2021. Det er første gang så mange nationer deltager, og i alt vil halvdelen af disse være europæiske lande, mens den anden halvdel kommer fra Afrika, Asien, Nord- og Sydamerika, Oceanien og et enkelt Wild Card-land.

Vi kender i skrivende stund kun seks af de i alt 32 lande ved VM i Damehåndbold 2021. Det drejer sig om værtsnationen Spanien, de regerende verdensmestre Holland som vandt i Japan i 2019, samt de fire semifinalister ved det netop overståede EM i Damehåndbold: Danmark, Norge, Frankrig og Kroatien.

De øvrige nationer ventes at findes via kvalifikation på de forskellige kontinenter i løbet af 2021. Der tages naturligvis forbehold for dette, da Corona-pandemien i verden potentielt kan sætte en stopper for kvalifikationskampene. Vi opdaterer løbende forneden, efterhånden som lande kvalificerer sig til VM i Damehåndbold 2021.

Se alle 32 lande ved VM i håndbold for damer i 2021 fordelt pr. verdensdel forneden.

Europa (16 lande):

 • Spanien (Værter)
 • Holland (Verdensmestre)
 • Danmark (EM 2020 semifinalist)
 • Frankrig (EM 2020 semifinalist)
 • Norge (EM 2020 semifinalist)
 • Kroatien (EM 2020 semifinalist)

Afrika (4 lande):

 • -

Asien (6 lande):

 • -

Syd- og Centralamerika (3 lande):

 • -

Nordamerika (1 land):

 • -

Oceanien (0 eller 1 land)

 • -

Wild Card (1 eller 2 lande)

 • -

 

VM i Damehåndbold 2021: Sådan afvikles turneringen

De 32 deltagende lande ved VM i damehåndbold er indledningsvist inddelt i 8 grupper á 4 hold: Gruppe A-H. Her møder landene hinanden én gang, og spiller i alt tre kampe, hvorefter de tre bedste lande fra hver gruppe går videre til Mellemrunden. 

Mellemrunden består af 24 lande, som igen inddeles i 4 grupper á 6 hold: Gruppe 1-4. Her tager landene point med over fra den indledende runde, som er optjent i kampe mod lande der er gået videre til Mellemrunden. Point som er optjent mod det land, som ikke gik videre til Mellemrunden, tages altså ikke med videre fra den indledende runde.

I Mellemrunden møder landene i de fire grupper hinanden én gang, og når hvert land har afviklet deres fem kampe, går de to bedste hold i hver gruppe videre til kvartfinalerne. 

 

Grupperne ved VM i Damehåndbold 2021

Gruppe A
- -
- -
Gruppe B
- -
- -
Gruppe C
- -
- -
Gruppe D
- -
- -
Gruppe E
- -
- -
Gruppe F
- -
- -
Gruppe G
- -
- -
Gruppe H
- -
- -

 

Grupperne i Mellemrunden

Top to i grupperne i Mellemrunden går videre til kvartfinalerne.

Gruppe 1
-
-
-
-
-
-
Gruppe 2
-
-
-
-
-
-
Gruppe 3
-
-
-
-
-
-
Gruppe 4
-
-
-
-
-
-

 

Danmarks bedste placeringer ved VM i Damehåndbold

Det danske kvindelandshold i håndbold har vundet tre Europamesterskaber og tre gange guld ved Sommer OL gennem tiderne, men ved VM i Damehåndbold har Danmark kun vundet guld én gang. Det var i 1997 i Tyskland, midt i det danske landsholds storhedstid, hvor Danmark ved slutrunden både var regerende olympiske mestre og europamestre fra 1996.

De danske jernhårde ladies, som landsholdet blev kaldt i disse år, tog nationen med storm og gjorde for alvor damehåndbolden populær herhjemme. Det var selvfølgelig med Anja Andersen som den helt store profil på det danske landshold, der også talte velkendte navne som Camilla Andersen, Anne Dorthe Tanderup, Janne Kolling og Susanne Munk Lauritsen.

Danmark deltog for første gang ved VM i Damehåndbold i 1957, og har kun fire gange misset kvalifikationen til en slutrunde. Det var i 1978, 1982, 1986 og senest i 2007. Herunder fremgår de bedste placeringer for Danmark ved VM i håndbold for kvinder.

Se Danmarks medaljeplaceringer ved VM i håndbold her:

VM Slutrunde Placering
1962 - Rumænien 2. plads
1993 - Norge 2. plads
1995 - Østrig/Ungarn 3. plads
1997 - Tyskland 1. plads
2013 - Serbien 3. plads

Foruden disse medaljeplaceringer har Danmark været i semifinalen og taget fjerdepladser ved VM i håndbold i følgende år: 2001, 2005 og 2011.