Tips hos Danske Spil

Guide til Tips

Se guide til tips, og læs mere om tipssystemer som reduceret-, udgangsrække- og matematiske systemer i Tips 13 og Tips 12 her!

Tips er det ældste betting-produkt hos Danske Spil, hvor det i dag er muligt at spille Tips 13 og Tips 12 på flere dage i ugen. Tips 13 og Tips 12 er generelt meget simpelt at spille, når man holder sig til enkeltrækker eller lyntips. Men så snart man bevæger sig ud i at spille tipssystemer i Tips 13 eller Tips 12, bliver tingene lidt mere kringlede.

Er du en af dem, som har svært ved at forstå de forskellige tipssystemer, kan du med fordel læse eksempler på de forskellige systemer i denne guide til Tips 13 og Tips 12 hos Danske Spil.

Brug links i guide-menuen herunder til at springe til den del af Tips-universet du ville have forklaring på, eller scroll for at læse hele Tips-guiden i sin helhed.

Guide til Tips hos Danske Spil

 

Forklaring på Tips 13 og Tips 12 systemer

Når du vil spille Tips skal du først og fremmest gøre op med dig selv, om du vil spille enkeltrækker eller et tips-system med flere rækker. Med enkeltrækker vælger du ét 1X2-resultat for tipskuponens kampe, mens du med tips-systemerne har mulighed for at halv- eller helgardere kampe alt efter dit valgte system. Og her kan det godt blive lidt langhåret, da der er flere forskellige tipssystemer at vælge imellem. 

Helt grundlæggende har du mulighed for at vælge mellem reduceret system, udgangsrække system eller at benytte dig af et matematisk system. Hvert system har et navn som består af et bogstav og nogle tal, eksempelvis R 0-8-16 eller U 4-4-22. Bogstavet afslører hvilket system der er tale om. R for reduceret system og U for udgangsrække system. Tallene fortæller hvor mange hel- og halvgardering systemet giver dig, samt hvor mange rækker der spilles og betales for. R 0-8-16 giver altså eksempelvis nul helgarderinger, otte halvgarderinger og i alt 16 rækker i et reduceret system. U 4-4-22 giver dig fire helgarderinger og fire halvgarderinger og i alt 22 rækker i et udgangsrække system.

Det er vigtigt at understrege, at med både reduceret system og udgangsrække system kan man ramme 13 (eller 12) rigtige tegn på sin tipskupon, uden dog at have en kombination på sine rækker som rent faktisk giver dig alle tegn rigtige. Systemerne spiller x-antal rækker med forskellige kombinationer ud fra dine valgte garderinger, men man kan altså risikere, at der ikke findes en række i dit system med alle rigtige tegn. 

Vælger man et matematisk system vil dette ikke kunne ske. Rammer man 13 rigtige tegn med matematisk system, har man helt sikkert en række i sit system med de 13 rigtige tegn. Til gengæld er matematiske systemer også meget dyrere at spille, fordi de dækker over rækker med alle kombinationer af dine valgte garderinger. Hvor man med f.eks. R 0-8-16 kun betaler for 16 rækker, eller med U 4-4-22 kun betaler for 22 rækker, vil f.eks. 4 hel- og 4 halvgarderinger i et matematisk system på Tips 13 koste hele 1296 kroner fordi systemet spiller 1296 forskellige rækker, som er alle mulige kombinationer af dine tipstegn.

Om man foretrækker et reduceret system fremfor udgangsrække system eller et matematisk system er i høj grad smag og behag. Der findes mange erfarne tippere som sværger til R-systemer fremfor U-systemer og vice versa. De fleste vælger dog enten et R- eller U-system fremfor et matematisk system, hvilket skyldes den forholdsvis høje pris på matematiske systemer.

Herunder forklarer vi mere om hvert enkelt tipssystem, og hvordan systemerne fungerer.

 

Reduceret system

Et reduceret system i Tips er, som navnet afslører, et reduceret system, som ikke dækker over alle tænkelige kombinationer af dine valgte garderinger. Altså spilles der ikke rækker nok til at dække over alle kombinationer af dine valgte tipstegn.

Eksempel på R 0-8-16 system

Eksempel på R 0-8-16 tipssystem

I dette eksempel har vi valgt et R 0-8-16 system, som giver os nul helgarderinger og otte halvgarderinger fordelt på 16 tipsrækker. Skulle man dække alle tænkelige kombinationer af disse tipstegn, ville det kræve 256 spillede rækker (matematisk system), og derfor er det altså et reduceret system, da de 256 rækker reduceres til kun 16 rækker. Til gengæld koster systemet kun 16 kroner at spille, hvor den samme kupon i et matematisk system ville koste 256 kr.

Det betyder, at du kan risikere at ramme 13 rigtige tegn på denne kupon uden dog at have en tipskupon-række med de rigtige 13 tegn på dine i alt 16 spillede rækker. Til gengæld vil du ramme et antal 12, 11 og 10 rigtige tegn på nogle af dine 16 rækker, men der er altså ingen garanti for, hvor mange du rammer af hver. Man kan også risikere, at man heller ikke har rækker med 12, 11 eller 10 rigtige, og derfor slet ikke vinder nogle præmier overhovedet.

I et reduceret system kan man også vælge et matematisk tegn ved de kampe man har valgt at halv- eller helgardere. Vælger man at klikke matematisk tegn af på sin kupon ved garderede kampe vil dette dog forøge antallet af spillede rækker (og dermed prisen), da systemet nu sikrer at har kombinationer af spillede rækker med alle disse udfald af kampen(e).

System garanti for R 0-8-16

Når du har valgt et system som f.eks. R 0-8-16 kan du klikke på et lille ikon med et spørgsmåltegn ud for systemet. Herefter åbnes en pop-up skærm med "Tips Systemer", hvor du kan se en beskrivelse af dit valgte Tips-system. Her kan du også se et System Garanti, som viser garantien for hvad du vinder, hvis du har x-antal tegn rigtige på din tipskupon.

I eksemplet herunder kan du se System Garanti for R 0-8-16 systemet, hvor det fremgår, at man ved 13 rigtige tegn på tipskuponen vil ramme én 13'er præmie i 16/256 tilfælde. I 128/256 tilfælde, altså 50% af gangene du har 13 rigtige, vil du dog "kun" vinde én 12'er og syv 10'ere. I 112/256 tilfælde med 13 rigtige tegn, vil du således også kun vinde fire 11'ere.

System garanti for R 0-8-16

 

Udgangsrække system

Et udgangsrækkesystem er en udvidet udgave af et Reduceret system. På de kampe, du har garderet, skal du nemlig vælge et favorit tegn. Har du f.eks. 1X-halvgardering i en kamp, skal du vælge, hvilket tegn du tror mest på. Er det 1-tallet, skal du krydse 1-tallet af som U-tegn, og systemet vil herefter sørge for, at der er flest rækker med 1-tallet på dine spillede rækker i Udgangsrække systemet.

Eksempel på U 0-8-15 system

Eksempel på U 0-8-15 system i Tips 13

I dette eksempel har vi valgt et U 0-8-15 system, som altså dækker over nul helgarderinger, otte halvgardering og 15 spillede rækker. Som med et reduceret system er der ingen garanti for, at du rent faktisk vinder præmien for 13 rigtige, selv om du har 13 rigtige tegn på din Udgangsrække-tipskupon. Ved at vælge et U-tegn på dine garderinger sikrer du dog, at dine spillede rækker har en overrepræsentation af de tegn du tror mest på i dine garderede kampe. Det kan være en fordel, hvis du hælder mest til det eneste resultat fremfor det andet i en garderet kamp.

I et Udgangsrække system kan man, som i et reduceret system, også vælge et matematisk tegn. Vælger man at klikke matematisk tegn af på sin kupon ved garderede kampe vil dette dog forøge antallet af spillede rækker (og dermed prisen), da systemet nu sikrer at har kombinationer af spillede rækker med alle disse udfald af kampen(e).

System garanti for U 0-8-15

Når du har valgt et system som f.eks. U 0-8-15 kan du klikke på et lille ikon med et spørgsmåltegn ud for systemet. Herefter åbnes en pop-up skærm med "Tips Systemer", hvor du kan se en beskrivelse af dit valgte Tips-system. Her kan du også se et System Garanti, som viser garantien for hvad du vinder, hvis du har x-antal tegn rigtige på din tipskupon.

I eksemplet herunder kan du se System Garanti for U 0-8-15 systemet. Her kan du se, at hvis du har dit U-tegn rigtigt i alle otte halvgarderinger, vil du altid vinde præmien for 13 rigtige, når du har alle tegn rigtige på din Tipskupon. Har du derimod kun syv U-tegn rigtige ud af de otte halvgarderinger, vil du vinde én 12'er og syv 10'ere hver gang osv.

System garanti for U 0-8-15

 

Matematisk system

Det matematiske system er måske det nemmeste tipssystem at forholde sig til, for her spiller systemet alle mulige kombinationer af dine valgte tipstegn. Det betyder dog også langt flere spillerede tipsrækker i systemet, hvilket forøger prisen for systemet betragteligt ift. til R- og U-systemer.

Eksempel på matematisk system

Eksempel på et matematisk system i Tips 13

I dette eksempel på et Matematisk System har vi valgt at halvgardere otte i kampe. Vælger du at spille otte halvgarderinger, og fem kampe uden gardering, i et matematisk system, som vi har gjort i eksemplerne med R- og U-systemer tidligere i denne Tips-guide, vil du ende op med i alt 256 spillede rækker. Det betyder, at prisen for garderingerne nu er 256 kroner (1 kroner pr. spillet række), fremfor 16 kroner i det reducerede system og 15 kroner i udgangsrække systemet.

Til gengæld giver de 256 rækker også garanti for, at du har 13 rigtige, hvis du rammer 13 rigtige tegn på kuponen. Foruden én række med 13 rigtige, vil du med 13 rigtige tegn på 256 rækker i et matematisk system også vinde otte x 12 rigtige, 28 x 11 rigtige og 56 x 10 rigtige.

Præmieoversigt for Matematiske Systemer

I tipssektionen på Danske Spils hjemmeside forefindes en fyldestgørende præmieoversigt for matematiske systemer. Herunder har vi valgt at vise den del af oversigten, hvor man har en kupon med alle kampe rigtige i et matematisk system.

Her fremgår det altså, at hvis man blot har valgt at tippe to rækker med én halvgarderet kamp, og rammer 13 rigtige, vil man vinde en x 13 rigtige samt en x 12 rigtige. Jo mere omfattende det matematiske system er, desto flere 1., 2., 3. og 4. præmier vil man vinde på sine rækker i et matematisk system.

Præmieoversigt for matematiske tipssystemer

 

Enkeltrækker

Man behøver selvfølgelig ikke spille systemer for at spille Tips 13 eller Tips 12 hos Danske Spil. Man har også muligheden for at udfylde enkeltrækker på sin tipskupon, hvor man minimum skal udfylde to rækker for at kunne spille kuponen. Der er op til 10 rækker pr. kupon, og prisen er blot en krone pr. række i Tips 13 og to kroner pr. række i Tips 12.

Med enkeltrækker kan man selvfølgelig ikke benytte sig af hel- eller halvgarderinger eller matematiske tegn, da disse falder ind under systemspil.

 

Lyntips

Hos Danske Spil Tips kan man også vælge at købe en Lyntips, hvor systemet selv udfylder tilfældige tegn på tipskuponerne for dig baseret på tendenserne i de pågældende kampe. Det vil sige, at hvis der kun er 4% tendens til at Brighton slår Manchester City på udebane, vil der være meget få rækker med en Brighton-sejr, selv om du skulle vælge at spille f.eks. 100 rækker med Lyntips.

Tendenserne fastsættes af Danske Spils eksperter, og disse kan i øvrigt altid ses ved at klikke på "tendens" nederst under selve tipskuponen inden man vælger sine tegn. På den måde kan man læse sig op af eksperternes tendenser til at vælge sine egne tegn.

 

Gode råd til at ramme 13 eller 12 rigtige i Tips

Vi runder denne guide til Tips 13 og Tips 12 af med et par gode råd til at ramme alle tegn rigtige og til at score en stor gevinst i Tips 13 eller Tips 12. Det forholder sig nemlig sådan, at chancen for at ramme 13 (eller 12) rigtige i Tips er størst, hvis man vælger at spille på alle favoritterne i kampene på tipskuponen.

MEN, i tips er der tale om samlede præmiepuljer, hvor alle indsatser på tipskuponerne ryger i den samme pulje, og skal deles ligeligt mellem de spillere som rammer henholdsvis 13, 12, 11 eller 10 rigtige. Er der således mange spillere der har ramt en 13'er samme dag som dig, vil du skulle dele præmiepuljen for 13 rigtige med alle disse spillere.

For at ramme en 13'er der giver en stor gevinst, er det altså en forudsætning at du er i stand til at ramme nogle overraskelser på din tipskupon, som størstedelen af tipperne IKKE har set komme. Dermed øges chancen for, at du rammer 13 rigtige som den eneste på dagen markant.

Det er også værd at bemærke, at der er garanteret 1 million kroner i præmie til 13 rigtige om lørdagen, hvis man er den eneste der rammer alle 13 tegn rigtigt. Det er altså værd at forsøge at tippe en - eller flere - overraskelser på sin tipskupon, hvis man vil have chancen for at stikke af med en stor gevinst på sin tipskupon.

Gå til Tips Guide Menuen