NFL Betting Guide

NFL Betting Guide

Vi er klar med vores store NFL Betting Guide, hvor du kan finde svar på - forhåbentligt - alle dine spørgsmål om at spille på odds på NFL og Amerikansk Fodbold.

I betting guide til NFL kan du læse meget mere om de mest populære væddemålstyper odds-spillere satser pengene på, når der spilles på Amerikansk Fodbold og selvfølgelig særligt NFL.

Først og fremmest findes der to typer væddemål, som vi vil berøre i denne guide: langtidsvæddemål og korttidsvæddemål. Langtidsvæddemål som det klassiske "Hvem vinder Super Bowl i denne sæson?" eller "Hvem bliver årets MVP?" er blandt de mest populære, mens korttidsvæddemål selvfølgelig omfatter væddemål på bestemte kampe, hvor man f.eks. spiller 1X2-odds, Over/Under-linjer eller på handicap-markeder.

Mens ingen bookmaker med garanti giver dig et komplet udvalg over alle tænkelige oddsmarkeder i NFL, anbefaler vi gerne LeoVegas.dk som en foretrukken bookmaker til NFL odds, fordi man her finder et stort udvalg af både langtids- og korttidsvæddemål.

 

NFL Betting Guide Menu

 

Hvilket Hold vinder Super Bowl?

Allerede inden sæsonen starter er der mange der søger og spiller på vinderen af Super Bowl, som er finalen i amerikansk fodbold. De seneste år har det været Denver Broncos, New England Patriots, Seattle Seahawks, og senest Carolina Panthers, der har været i spil om Super Bowl titlen.

Hvilken Conference vinder Super Bowl?

Hvis man ikke er helt indforstået med grundstrukturen i NFL, kan det hurtigt skabe forvirring når der er tale om de såkaldte 'conferences'. Det er faktisk meget enkelt. Der er 32 hold med i NFL, der er opkaldt i de to conferences kaldet AFC og NFC.

Disse to indeholder 16 hold hver, og det er det som dette spil går ud på. Hvilken conference besidder det aller stærkeste hold i år?

Her er et billede fra Nordicbet. Som du nok kan se er oddset på AFC højere end NFC, og det er fordi NFC conference besidder en del flere kandidater til Super Bowl titlen end AFC, her i blandt Seattle Seahawks, Green Bay Packers og Carolina Panthers. AFC conference besidder dog de forsvarende mestre, Denver Broncos.

Hvilken division vinder Super Bowl?

Disse to conferences indeholder som sagt hver 16 hold, som så yderligere opdeles i 4 divisioner af 4 hold i hver conference. Det vil sige, at der i alt er 8 divisioner i NFL. Man spiller derfor faktisk på fire ud af 32 hold, når man spiller divisions spil. Nogen divisioner har stærkere hold end andre, hvorfor der selvfølgelig altid vil være en forskel på oddsenes værdi alt efter hvilke divisioner man spiller på.

Season-specials

Disse spil er, ligesom navnet indikere, sæson lange væddemål, der typisk ikke bliver afgjort før den regulære sæson slutter. Her finder vi spil som;

'Most Valuable Player' (Mest Værdifulde Spiller) i den regulære sæson: Prisen som den mest værdifulde spiller gives til den spiller der har haft en ekstraordinær indflydelse på holdets spil i sæsonen, og som mildest talt har været komplet uundværlig. Mod slutningen af den regulære sæson er der 50 betydningsfulde mennesker der stemmer, og hvis du tror det foregår på samme måde som med Balon D'or i fodbold, hvor man får lov til at vælge en første-, anden og tredjeplads, så kan du godt tro om igen. Her får man kun lov til at stemme på én enkelt spiller. Sidste år blev det Carolina Panthers' Cam Newton der vandt MVP titlen.

Flest sacks konverteret i den regulære sæson: Et sack opstår når quarterbacken, eller når en anden offensiv spiller agere som quarterback, tackles bag line of scrimmage før han kaster en fremadrettet bold. 

Spillerspecials

Special spil på individuelle spillere kender du nok fra andre sportsgrene, men de er selvfølgelig også at finde i NFL.

I NFL gælder det overordnet set om at komme så langt fremad ad banen som muligt, og her er der selvfølgelig tale om yards. I NFL kan du opnå yards på jorden såvel som i luften, her er der tale om passing og running yards. Når vi taler om passing yards, så er det som oftest når quarterbacken kaster bolden til en af sine receivere.

Mange tror, at antallet af passing yards måles fra det sted quarterbacken kaster bolden, til det sted hvor receiveren griber den, men det er forkert. Antallet af yards måles fra receiveren griber bolden til han bliver tacklet, løber ud af banen eller en helt tredje handling forårsager et spilstop. Så selvom quarterbacken kun kaster 5 yards, men receiveren løber 30 yards, så tæller det for i alt 35 passing yards.

Spil typen er over/under, og gælder selvfølgelig kun på quarterbacks og receivere, da det er yderst sjældent at andre spillere kaster og griber bolden.

Når vi snakker om rushing yards, så er det udelukkende det som foregår på jorden. Det er fra spilleren, oftest holdets running back, modtager bolden, til han bliver tacklet, løber ud af banen eller noget helt andet forårsager et spil stop.

Holdspecials

Her finder du et udvalg af spændende spil der udelukkende er baseret på de forskellige holds præstationer i sæsonen, her i blandt hvor holdet ender i deres division samt hvor mange sejre de får i den regulære sæson, der byder på i alt 16 kampe.

Holdplayoffs

Titlen siger faktisk sig selv. Kommer det pågældende hold med i playoffs, også kendt som postseason, eller slutter sæsonen efter de regulære kampe? Det er jo altid svært at sige på forhånd. Hvis du ikke er helt med på hvordan NFL proceduren er fra den regulære sæson til play-offs, så får du en forklaring på det lige her.

Seks hold fra hver af ligaens to konferencer kvalificere sig til play-offs baseret på deres record (vundne/tabte kampe) i løbet af sæsonen. I tilfælde af to hold har den samme record benytter man sig af en tie-breaking procedure.

Derudover får to hold fra hver konference et wild-card, så hvis dit hold har en god record i løbet af sæsonen, men ikke formår at vinde deres division, kan de sandsynligvis alligevel kvalificere sig til slutspillet igennem de såkaldte wild-cards.

Specielle markeder

Under denne kategori finder man lidt af det løse at spille på. Det går lige fra det højest/lavest scorende hold, altså dem der scorer flest og færrest point i løbet af den regulære sæson, til årets træner og første cheftræner der bliver fyret.