Melodi Grand Prix: Odds på vinderen af dansk MGP 2019

Dansk Melodi Grand Prix Odds i 2022

Dansk Melodi Grand Prix finder sted næste gang lørdag d. 5/3-2019 i Jyske Bank Boxen i Herning. Se odds på MGP 2022 i Danmark, og spil på vinderen af Melodi Grand Prix hos bookmakerne.

Det danske Melodi Grand Prix er en mangeårig tradition i Danmark, hvor det i 2022 afvikles for 52. gang. I de seneste mange år, har Dansk Melodi Grand Prix også været et populært tilløbsstykke hos bookmakerne, når vi danskere skal ind og spille odds på vinderen af årets Melodi Grand Prix i Danmark.

I år har vi valgt at kigge på Dansk Melodi Grand Prix odds hos Danske Spils Oddset, hvor der nu er vinderodds på de otte Melodi Grand Prix sange og deltagere i 2022. 

Sidste år vandt forhåndsfavoritten Fyr & Flamme til odds 1.85 med sangen "Øve os på hinanden", som desværre ikke fik den store succes ved det efterfølgende Eurovision. I år er forhåndsfavoritten Conf3ssions med sangen "Hallelujah" til odds 2.70 netop nu.

Generelt ligner det et mere åbent spørgsmål i år, hvem der vinder det danske Melodi Grand Prix d. 5. marts 2022 i Herning. Der er 3-4 forskellige sange som alle vurderes at have gode chancer for at vinde MGP 2022, og det åbner op for et spændende Melodi Grand Prix i år.

Se odds på Melodi Grand Prix*

 

Dansk Melodi Grand Prix Odds: Spil på vindersangen

Melodi Grand Prix Vinder Odds
Deltager & Sang Vinder Top 3
Conf3ssions
Hallelujah
2.70 -
Reddi
The Show
3.50 -
Fuld Effekt
Rave med de hårde drenge
3.75 -
Josie Elinor & Jack Warren
Let Me Go
6.50 -
Morten Fillipsen
Happy Go Lucky
16.00 -
Patrick Dorgan
Vinden suser ind
20.00 -
Juncker
Kommet for at blive
30.00 -
Der Var Engang
En Skønne Dag
35.00 -

Se odds på Melodi Grand Prix*

 

Sange og deltagere i Melodi Grand Prix 2022

Igen i år er der otte deltagere i dansk Melodi Grand Prix 2022, som alle byder ind med deres bud på årets vindersang. 

MGP-værterne er også igen i år Tina Müller og Martin Brygmann, som var værter for første gang ved MGP i 2021 i DR Byen.

Herunder kan du læse mere om de otte deltagere ved MGP 2022. Deltagerne er listet efter rækkefølge ift. hvornår de optræder med deres sange ved MGP 2022.

Sang 1: Patrick Dorgan - Vinden suser ind

Patrick Dorgan debuterede med singlen "On the Way Down" i 2014, som blev udråbt til P3's Uundgåelige. Siden har han også hittet med sange som "She Cares" og "Marilyn". Det første album "Painkillers" blev udgivet i 2015, og i dag arbejder Patrick Dorgan på sit andet album.

Normalt synger Patrick Dorgan på engelsk, men i MGP 2022 stiller han op med en dansk sang i sin MGP-debut. Det er hans første sang på dansk nogensinde.

Sang 2: Conf3ssions - Hallelujah

Conf3ssions består af søskendeparret Tobias og Sara Callesen samt veninden Laura Lindell, som stiller op med sangen Hallelujah. Sangen er skrevet af Moh Denebi, Rachel Furner, Patrick Dalton, Nikolaj Pellegrini og den tidligere Popstars-vinder Jon Nørgaard, der i dag udgiver musik under navnet Tvilling.

Medlemmerne i Conf3ssions har mange års erfaring med kor og gospelsang, men dette bliver første gang trioen står på scenen sammen.

Hallelujah er forhåndsfavorit ved MGP 2022, og sange med samme navn har tidligere gjort det godt i MGP-regi. Tilbage i 1979 hittede den iraelske gruppe Milk and Honey med fredssangen "Hallelujah", som efter en sejr ved Eurovision storhittede i Europa. Erfarne Eurovision-fans vil også huske det finske rockband Lordi, som i 2006 vandt Eurovision med rocksangen "Hard Rock Hallelujah"

Sang 3: Der Var Engang - En skønne dag

Duoen Der Var Engang består af far og datter, Rasmus og Emma Pi Hedeboe. Far Rasmus har tidligere udgivet musik på egen hånd, og har bl.a. spillet guitar med navne som Lars H.U.G. og Eurovisionen-legenden Johnny Logan.

Datteren Emma Pi har MGP-erfaring med i bagagen. Hun vandt nemlig for otte år siden børnenes MGP med sangen "Du ser den anden vej".

Far og datter-duoen har selv skrevet sangen "En skønne dag" sammen med Claus Reenberg, og den handler om, at uanset hvad der sker, skal alting nok blive godt igen.

Sang 4: Fuld Effekt - Rave med de hårde drenge

Gruppen Fuld Effekt består af fire medlemmer: Zacchary "Zacdaddy" Dyrbye, Claus "Spytclaus" Thomsen, Alexander "Beefsupreme" Dyrbye og Kasper "DJ Speakr" Nielsen.

Gruppen er ikke et nyt påfund. Faktisk har de allerede udgivet en lang række sange, og den mest populære af slagsen har du måske allerede hørt på Spotify. Her har "Fransk Pige" nemlig fået en lille million afspilninger allerede.

De stiller op her ved MGP med sangen "Rave med de hårde drenge", som er noget af et festnummer med fart på. En slags techno-rap, kan man vel beskrive det som. Sangen er ment som en hyldest til dem, der gør deres ting skamløst, og ofte bliver set ned på, fordi de er anderledes.

Sang 5: Josie Elinor & Jack Warren - Let Me Go

Denne duo består af biologi-studerende Josie Elinor og den tømreruddannede Jack Warren, som fandt sammen som musikere på en sangskrivnings-camp. De deler begge en stor kærlighed for Grand Prix-hits, og stiller her op med et guitardrevent popnummer ved navn "Let Me Go".

Sangen er skrevet af Mikkel Martinus Sørensen, Katrine "Katlah" Brixen, Julie "Kill J" Aagaard samt Benjamin Rosenbohm, der i 2020 vandt MGP med nummeret "Yes" som en del af duoen Ben & Tan.

Let Me Go handler om den usikkerhed man som menneske kan have i kærlighedsmæssige relationer.

Sang 6: Morten Fillipsen - Happy Go Lucky

Selv om Morten Fillipsen stiller op til MGP med en sang med en engelsk titel, Happy Go Lucky, fremføres sangen på dansk. 

Det er efterhånden 20 år siden, at Morten Fillipsen slog igennem på musikscenen med hittet "Du er ikke som de andre pi'r" ved børne MGP i 2002. Siden har han blandt andet udgivet musik og flere albums under kunstnernavnene In Memoirs og som medlem af gruppen The Grenadiers.

Nu vender han tilbage til MGP, denne gang som voksen, hvor han med sangen Happy Go Lucky vil minde os alle om, at man skal gå gladere og ubekymret gennem tilværelsen.

Sang 7: Reddi - The Show

Ilhan Haydar, der som 10 årig kom til Danmark som flygtning fra Irak, er en del af gruppen Reddi. Haydar, som også er kendt fra gruppen LIGA, sidder bag trommerne, og de øvrige medlemmer er sanger Siggy Savery og de to svenskere Agnes Rosland og Ida Bergkvist på guitar og bas.

Det er altså et girlband som vil forsøge at vinde MGP med masser af girlpower. De har også fået rigtig girlpower assistance fra sangskriver Julia Fabrin, som var med til at skrive "Only Teardrops" som Emmelie de Forest vandt Eurovision med i 2013. 

Der har dog også været et par herrer indover sangen, nemlig Chief 1 og Remee, som begge har været med til at skrive sangen "The Show".

Sang 8: Juncker - Kommet for at blive

Måske husker du den 46-årige Christian Juncker for kæmpehittet Mogens og Karen, som i 2004 blev nomineret i kategorien "P3 Lytterhittet" ved P3 Guld. Sangen var med til at bane vejen for Junckers helt store gennembrud.

Dengang var Juncker en duo, men i dag er Christian Juncker soloartist. I 2014 fik han endnu et hit med sangen "Havana", som også er kendt som titelmelodi til programmet "Kurs mod fjerne kyster" på TV2.

Det er første gang Juncker stiller op ved MGP, og sangen han bidrager med hedder "Kommet for at blive". Han har selv skrevet både musik og tekst til sangen, som iflg. Juncker selv handler om at gribe de chancer livet byder på. Selve sangen har han arbejdet på i mere end 18 år, og nu er den altså kommet for at blive fremført på MGP-scenen i Herning.

Du kan høre alle otte sange på DR.dks hjemmeside.

 

Nye afstemningsregler ved MGP 2022

Som noget nyt ved MGP 2022 er der i år indført nye afstemningsregler. Det betyder, at du fra d. 28. februar til d. 4. marts har muligheden for at stemme hver dag på én sang. Stemmerne afgives i DRs Grand Prix app, som findes der hvor du normalt henter dine apps. 

DR Grand Prix-appen findes både til iPhone, iPad og til Android-telefoner og -tablets.

De indsamlede stemmer bliver efterfølgende lagt oveni de stemmer, der bliver afgivet under selve showet lørdag d. 5. marts 2022. 

Læs mere om de nye afstemningsregler hos DR.dk her.

 

Dansk Melodi Grand Prix Historie fra 1957 til 2022

Danmarks Radio har haft fornøjelsen af at bringe det danske Melodi Grand Prix ud til danskerne siden 1957. Her blev Gustav Winckler og Birthe Wilke de første vindere i Melodi Grand Prix historien med sangen "Skibet skal sejle i nat".

I 1966 vandt Ulla Pia med sangen "Stop, mens legen er god", og det var præcist hvad man gjorde. I de næste 12 år var Danmark ikke med i det internationale Melodi Grand Prix, og der blev heller ikke holdt MGP på dansk jord. I 1978 fik Mabel Melodi Grand Prix'et tilbage på kortet med et "Boom Boom", og gennem 80'erne og 90'erne leverede Melodi Grand Prix det ene klassiske vinderhit efter et andet.

Hvem husker ikke Tommy Seebachs to vinderhits "Disco Tango" fra 1979 og "Krøller eller ej" med Debbie Cameron fra 1981? Eller Kirsten & Søren, som med de fantastiske sange "Det' lige det", "Sku' du spørg' fra no'en?" og "Ka' du se hva' jeg sa" vandt i 1984, 1985 og 1988?

I 1994, 1998 og 2003 blev der heller ikke afholdt Melodi Grand Prix i Danmark, fordi den danske vinder året forinden var sluttet for lavt i Eurovision - det internationale MGP. Det er dog langtfra altid gået  skidt ved Eurovision.

Hele tre gange har Danmark vundet det internationale Melodi Grand Prix. I 1963 vandt Grethe og Jørgen Ingmann med "Dansevise" i London. I år 2000, 37 år senere, vand Brødrene Olsen i Stockholm med det fantastiske "Fly on the Wings of Love", som var en engelsk version af "Smuk som et stjerneskud", som brødreparret havde vundet det danske Melodi Grand Prix med. I 2013 sejrede blev det igen til dansk sejr i Eurovision, og igen var det på svensk jord, da Emmelie de Forest vandt i Malmö med sangen "Only Teardrops".

 

Alle vindere af Dansk Melodi Grand Prix

Se alle tidligere vindere af det danske Melodi Grand Prix siden 1957 her:

Alle Dansk Melodi Grand Prix Vindere
Årstal Vinder(e) Vinder Sang
1957 Gustav Winckler og Birthe Wilke Skibet skal sejle i nat
1958 Rachel Rastenni Jeg rev et blad ud af min dagbog
1959 Birthe Wilke Uh – Jeg ville ønske jeg var dig
1960 Katy Bødtger Det var en yndig tid
1961 Dario Campeotto Angelique
1962 Ellen Winther Vuggevise
1963 Grethe og Jørgen Ingmann Dansevise
1964 Bjørn Tidmand Sangen om dig
1965 Birgit Brüel For din skyld
1966 Ulla Pia Stop, mens legen er god
1978 Mabel Boom Boom
1979 Tommy Seebach Disco Tango
1980 Bamses Venner Tænker altid på dig
1981 Tommy Seebach & Debbie Cameron Krøller eller ej
1982 Brixx Video Video
1983 Gry Kloden drejer
1984 Kirsten & Søren Det’ lige det
1985 Kirsten & Søren Sku’ du spørg’ fra no’en?
1986 Trax Du er fuld af løgn
1987 Anne-Cathrine & Drengene En lille melodi
1988 Kirsten & Søren Ka’ du se hva’ jeg sa
1989 Birthe Kjær Vi maler byen rød
1990 Lonnie Devantier Hallo Hallo
1991 Anders Frandsen Lige der hvor hjertet slår
1992 Kenny & Lotte Alt det som ingen ser
1993 Tommy Seebach Under stjernerne på himlen
1995 Aud Wilken Fra Mols til Skagen
1996 Dorte Andersen og Martin Loft Kun med dig
1997 Kølig Kaj Stemmen i mit liv
1999 Trine Jepsen og Michael Teschl Denne gang
2000 Brødrene Olsen Smuk som et stjerneskud
2001 Rollo & King Never ever let you go
2002 Malene Winther-Mortensen Tell Me Who You Are
2004 Tomas Thordarson Shame on you
2005 Jakob Sveistrup Talking to you
2006 Sidsel Ben Semmane Twist of love
2007 DQ Drama queen
2008 Simon Mathew All night long
2009 Brinck Believe again
2010 Chanée & N’evergreen In a moment like this
2011 A Friend in London New tomorrow
2012 Soluna Samay Should’ve Known Better
2013 Emmelie de Forest Only teardrops
2014 Basim Cliche love song
2015 Anti Social Media The way you are
2016 Lighthouse X Soldiers of love
2017 Anja Nissen Where I Am
2018 Rasmussen Higher Ground
2019 Leonora Love Is Forever
2020 Ben & Tan Yes
2021 Fyr & Flamme Øve os på hinanden

Se odds på Melodi Grand Prix*