FC København vs Trabzonspor

15. august 2022

FC København - Trabzonspor optakt: Første kamp i Champions League Playoffs

FC København skal op mod tyrkiske Trabzonspor i den første af to playoff-kampe for en 240 mio. kr. billet til Champions League-gruppespillet. Se FCK vs Trabzonspor optakt, odds og spilforslag til kampen tirsdag d. 16. august 2022 kl. 21:00 i Parken.

FC København fik noget nær den værst tænkelige optakt til sæsonens vigtigste kamp, da de tabte med 1-3 i Parken til Randers FC i fredags. Udover det totale kollaps på banen, og det tredje nederlag i grundspillet indtil videre, blev to vigtige spillere, Mo Daramy og David Khocholava, føjet til skadeslisten.

Nu skal FCK så forsøge at dykke dybt og få vendt bøtten på hovedet, når sidste års overlegne tyrkiske mestre fra Trabzonspor kommer på besøg. FCK er umiddelbart favoritter hos bookmakerne, men Trabzonspor har en stærk trup med bl.a. Jens Stryger Larsen og Andreas Cornelius på holdet, så der venter bestemt ikke nogen nem opgave for Løverne.

Spil hos Oddset*

FC København - Trabzonspor
Kampstart:
Tirsdag d. 16. august kl. 21:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Dommer:
Michael Oliver (England)
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.10 3.35 3.50
Spil hos Oddset*

 

Odds: FCK vs Trabzonspor spilforslag

OPDATERET: Peter Ankersen, Nicolai Boilesen, Mat Ryan, David Khocholava og Mo Daramy er alle med i den 25-mand store bruttotrup. To spillere bliver sorteret fra inden kampstart. Se FCKs trup i optakten forneden.

Trabzonspor er kommet flyvende fra land i Tyrkiet med tre sejre og en målscore på 7-0. Først slog de Sivasspor i den tyrkiske Super Cup med hele 4-0, og siden er det også blevet til clean sheet sejre i Super Lig med 2-0 over Istanbulspor og 1-0 over Hatayspor.

Ligesom i FC København er man dog ramt af skader til et par profiler. Mest nævneværdigt Edin Visca, som har leveret tre assists til de syv mål, og som måtte udgå med en brækket arm fra kampen i fredags. Han vil blive savnet hos tyrkerne. Det samme vil Marek Hamsik være.

Men selv om Trabzon mangler Visca og Hamsik, har de stadig et kompetent mandskab med bl.a. Andreas Cornelius og Jens Stryger Larsen, som begge har fået en god start på sæsonen i Tyrkiet. Trabzon kommer altså til København med masser af selvtillid.

FCK derimod kollapsede fuldstændigt mod Randers, og må konstarere at den eneste rigtige gode kamp de har spillet efter sommerferien, var 4-1 sejren over et på dagen elendigt Brøndby-hold. 

Samtidig er FCK sandsynligvis stadig uden Boilesen, og da Khocholava samtidig blev skulderskadet fredag aften mod Randers, mangler der folk i forsvaret. Grabara er stadig skadet, og Mat Ryan har heller ikke fået debut for FCK endnu. Så også på målmandsposten er der kvaler hos FCK. Ydermere blev Daramy også skadet mod Randers, og ser ud til at være ude i flere uger, hvilket altså er et kæmpe problem for Løverne. De har i hvert fald ikke været gode uden Daramy indtil videre i denne sæson.

Efter nederlaget til Randers udtrykte Jess Thorup også bekymring for, at ingen profiler trådte i karakter for FCK, da tingene ikke flaskede sig på banen. Man kan håbe på, at Zeca er klar til at spille noget nær fuld tid for FCK, for i ham får Løverne i hvert fald en vaskeægte ledertype ind på holdet. Det vil klæde FCKs midtbane til en vigtig kamp som denne.

Men vi tror desværre kampene mod Trabzonspor ender med en fuser for FCK, og der kan allerede ligge et nederlag og vente i første kamp i Parken. Det er i hvert fald svært at finde gode argumenter for en FCK-sejr, selv om de er favoritter på papiret. Uden Daramy og med et svækket forsvar, tror vi der kommer til at mangle kvalitet i både forsvaret og angrebet. 

Tyrkerne har som sagt fået en god start på sæsonen, og de må også have set i fredags, hvordan man kan score tre mål på FCK på kun 12 minutter. Husk på, at FCK også havde store problemer defensivt i Viborg for nyligt, hvor man også lukkede fire mål ind på 90 minutter. 

Derfor byder vi desværre ind på en Trabzonspor-sejr til odds 3.50 hos Oddset. Vi gætter på en 2-1 sejr til Trabzonspor.

Spil på FCK - Trabzonspor hos Oddset*

 

FC København

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
18/7 FCK - Fremad Amager
Træningskamp
2-1
24/7 AaB - FCK
2. spillerunde
1-3
31/7 Viborg - FCK
3. spillerunde
4-2
7/8 FCK - Brøndby
4. spillerunde
4-1
12/8 FCK - Randers FC
5. spillerunde
1-3

København tilbage på sporet. Nogenlunde sådan stod der på et langt banner, som blev fremført på banen efter 4-1 sejren over Brøndby for godt en uge siden i Parken. Men det var ét skridt frem og to tilbage for Løverne, som i den grad kollapsede fuldstændigt mod Randers FC i Parken i fredags.

På en dag, hvor der var lagt op til fest på Østerbro i anledning af FC Københavns 30-års jubilæum, endte det hele i en gigantisk fuser. Trods en ellers god start på kampen for FCK og en 1-0 føring ved pausen, lykkedes det for Randers FC at udnytte store personlige FCK-fejl til på kun 12 minutter at vende opgøret til en jysk 3-1 føring.

Nederlaget betyder, at FCK nu allerede har tabt flere kampe i grundspillet efter fem spillerunder, end de gjorde i alle 22 spillerunder sidste sæson. Nederlag til Horsens, Viborg og Randers tyder altså ikke godt, før man skal op mod de tyrkiske mestre, som er kommet godt fra land i Tyrkiet. Mere herom forneden.

Krisestemningen sænkede sig også over Parken fredag aften, hvor festen druknede i forskellige sange om Ståle Solbakken og "Thorup Raus!" fra dele af publikum. Thorup må selvfølgelig også tage sin del af ansvaret, men truppen må den grad også tage et alvorligt kig i spejlet inden det går løs tirsdag aften. For der skal helt andre boller på suppen, hvis man vil med i Champions League-gruppespillet. 

FCK er selvfølgelig også ramt af en del skader i øjeblikket, og det blev ikke bedre fredag aften mod Randers, hvor både Mo Daramy og David Khocholava måtte udgå. Tydeligt var det for de fleste, hvordan FCK gik markant ned i tempo efter Daramy måtte udgå med en skade, og de fandt aldrig tempoet igen. Det må være voldsomt bekymrende, da Daramy efter alt at dømme kan være ude i måske 4-6 uger.

David Khocholava er sandsynligvis også ude i nogle kampe, da han tilsyneladende fik slået en skulder afled. I hvert fald var den gal med skulderen viste TV-billederne fra Parken. Daramy og Khocholava er selvsagt store tab for FCK før så vigtig en kamp som denne, og de slutter sig til en liste af skadede spillere som omfatter de to målmænd Grabara og Mathew Ryan, Peter Ankersen og Nicolai Boilesen. Desuden er Zeca godt nok tilbage fra skade, men åbenbart slet ikke fit nok til at starte inde. 

Hvor mange der når at blive klar til FCK-truppen mod Trabzonspor, må mandagen og tirsdagen vise.

Opdateret: Herunder ses den 25-mand store FCK-bruttotrup til kampen. To spillere skal sorteres fra i den endelige 23-mand store trup.

FCKs trup mod Trabzonspor:

2 Kevin Diks
3 Denis Vavro
5 David Khocholava
7 Viktor Claesson
8 Ísak Jóhannesson
10 Carlos Zeca
11 Khouma Babacar
12 Lukas Lerager
15 Mohamed Daramy
16 Pep Biel
17 Paul Mukairu
19 Elias Jelert
20 Nicolai Boilesen
21 Kalle Johnsson
22 Peter Ankersen
23 Akinkunmi Amoo
24 William Bøving
27 Valdemar Lund
29 Mamoudou Karamoko
30 Hákon Arnar Haraldsson
33 Rasmus Falk
34 Victor Kristiansen
35 Marko Stamenic
40 Roony Bardghji
51 Mathew Ryan

Spil på FCK - Trabzonspor hos Oddset*

Trabzonspor

Seneste tre kampe
Dato Kamp Resultat
30/7 Trabzonspor - Sivasspor
Super Cup
4-0
5/8 Istanbulspor - Trabzonspor
1. spillerunde
0-2
12/8 Trabzonspor - Hatayspor
2. spillerunde
1-0

Trabzonspor har hjemme i Trabzon, som ligger på kysten til sortehavet i det nordøstlige Tyrkiet. Historisk set en af Tyrkiets største fodboldklubber, i en af Tyrkiets vigtigste byer. Trabzon ligger nemlig på Silkevejen, som var den vigtigste handelsrute mellem Europa og Asien i gamle dage.

Det var også i "gamle dage" - dog i mere moderne forstand - at Trabzon senest havde været destination for det tyrkiske mesterskab. Inden Trabzonspor i sidste sæson vandt mesterskabet i Tyrkiet med otte point ned til Fenerbahce, skulle vi tilbage til sæsonen 1983/84 for at finde klubbens seneste mesterskab. Men med det syvende mesterskab gennem tiderne, trådte Trabzonspor altså igen ud af Istanbul-klubbernes skygge, og festlighederne i Trabzon stak mildest talt helt af. Det menes at op mod en million tyrkere var på gaderne for at fejre det første mesterskab i 38 år.

Trabzonspor har aldrig før mødt FCK i Europa, men de har dog stået overfor B 1903 - den ene af to moderklubber bag fusionen FC København. Faktisk har Trabzonspor kun spillet fire kampe i Europa mod danske hold, og alle fire var mod B 1903. Det gør B 1903 til én af de seks klubber, som Trabzon har mødt flest gange i Europa. Foruden B 1903 har Trabzonspor også spillet fire kampe mod Dynamo Kyiv, Inter, Legia Warszawa, Liverpool og Lazio.

De fire kampe mod B 1903 var i øvrigt tilbage i 1970'erne og i starten af 90'erne. I 1977 slog B 1903 Trabzonspor med 2-1 samlet i 1. runde af Mesterholdenes Europa Cup, med dansk 2-0 sejr i København. I 1991 stod der 3. runde i UEFA Cup på programmet, da 3'erne igen slog Trabzon med 2-1 samlet (1-0 i København, 1-1 i Trabzon).

På den måde har FCK et indirekte historisk overtag mod Trabzonspor, omend B 1903's historie naturligvis ikke officielt hører ind under FCKs.

Spørgsmålet er dog, om FCK kan følge op på B 1903s resultater mod Trabzonspor. For det er et voldsomt kompetent tyrkisk mandskab, som gæster hovedstaden tirsdag aften. De største profiler, set man danske briller, er selvfølgelig Andreas Cornelius og Jens Stryger Larsen. Men der er også adskillige andre velkendte navne og profiler at nævne.

Hamsik og Visca er skadet

To af profilerne er dog blevet skadet. Det drejer sig først og fremmest om 35-årige Marek Hamsik, som de fleste måske husker for den karakteristiske frisure og sine mange år som profil i Napoli og det slovakiske landshold. Men også klubbens store kreatør, Edin Visca, er blevet skadet. Han blev kørt fra banen i en ambulance med brækket arm, da Trabzonspor i fredags slog Hatayspor med 1-0 hjemme.

Visca er en stor profil på holdet, og har allerede lavet tre assists i de første tre kampe; alle tre til Cornelius' tre mål med to assist på hjørne og en på et indlæg. Ham vil Trabzon savne til at sætte Cornelius op i Parken.

FCK-fans kan også stifte bekendtskab med en gammel kending af klubben. Hollandske Stefano Denswil har klubben nemlig hentet på en fri transfer i Bologna, hvorfra han var udlejet til Trabzon i sidste sæson. Denswil bør være fast mand i det centrale forsvar hos tyrkerne, og det er måske ikke så skidt for FCK.

I hvert fald spillede Denswil en uheldig hovedrolle i FCKs 4-0 sejr over Club Brügge i Champions League tilbage i 2016. Han lavede nemlig kampens første mål i eget net, da han sparkede et indlæg fra Ankersen i kassen bag egen målmand. Og kun fem minutter senere lavede han straffe ved at sparke Santander i hovedet. Et straffe som Ludwig Augustinsson dog misbrugte. 

Øvrige spillere som er værd at holde særligt øje med hos tyrkerne, er bl.a. den egyptiske venstrekant, Trezeguet, som er købt i Aston Villa denne sommer. I en alder af 27 år har Trezeguet lavet en del mål for klubber som Al Ahly i Egypten, Anderlecht, Royal Excel Mouscron, Aston Villa og ikke mindst Kasimpasa og Basaksehir i Tyrkiet. I de senere sæsoner er han dog blevet sat tilbage af en knæskade, mens han var i stald hos Aston Villa. Men potentialet er stort.

Abdulkadir Ömür med nr. 10 er også en stærk og kreativ offensiv spiller, som bl.a. scorede sejrsmålet i fredagens kamp for Trabzon. Og så har de en klassekeeper i målet i Ugurcan Cakir, klubbens anfører og tyrkisk landsholdsspiller med 20 A-landskampe på C.V.'et.

God sæsonstart for Corner og Stryger

Jo, det er et stærk tyrkisk hold, som i øvrigt også er kommet flyvende fra start i sæsonen med tre sejre og tre clean sheets. De vandt første den tyrkiske Super Cup med 4-0 over Sivasspor, hvor Cornelius scorede til 1-0 og 2-0, mens Jens Stryger Larsen gjorde det til 3-0 i sin officielle debutkamp for klubben efter skiftet fra Udinese i sommers.

Cornelius var også på pletten da Trabzon i 1. spillerunde slog Istanbulspor med 2-0 ude, hvor eks-FCK'eren scorede kampens første mål. Dermed har "Corner" altså startet sæsonen noget nær perfekt, og ser ud til at følge op på sidste sæson, hvor han lavede 15 mål i 37 kampe for Trabzonspor.

Spil på FCK - Trabzonspor hos Oddset*