FCK, FCM, BIF og SJE på vild millionjagt

8. juni 2024

Danmark vs Norge spilforslag: Sidste stop før EM 2024

Danmark skal i aften op mod Norge i den sidste testkamp før det går løs ved EM-slutrunden i Tyskland. Får Danmark en god generalprøve?

Spil hos bet365*

Danmark vs Norge

Kampstart:
Lørdag d. 8. juni kl. 19:30
TV / Stream
TV2
Stadion:
Brøndby Stadion
Dommer:
Stéphanie Frappart
Betting Partner: bet365
1 X 2
2.20 3.40 3.20
Spil hos bet365*

 

Danmark

I lang tid har Danmark spillet kedelig fodbold og haft problemer med både at vinde og skabe chancer i kampene. Men begge dele lykkedes i den grad midtugens venskabskamp mod Sverige, som Danmark vandt med 2-1. Her var der gang i begge felter kampen igen i en omgang felt-til-felt fodbold. Det var alt andet end kedeligt. Meget befriende var det for os der så på, at håndbremsen blev sluppet, for det var helt sikkert den mest underholdende landskamp med dansk deltagelse i meget lang tid. 

Mens både Kasper Hjulmand og Jon Dahl Tomasson må have været glade for at se deres angreb skabe masser af chancer, må de to landstrænere også have været lidt bekymret over skrøbeligt forsvarsspil. Måske skal Danmarks gavmilde forsvarsspil også ses i lyset af, at man manglede Simon Kjær, Andreas Christensen og Victor Nelsson i kampen, men konklusionen må i hvert fald være, at der er spørgsmål ved Danmarks defensiv. Spændende bliver det også om de tre førnævnte forsvarsspillere når at blive klar til den endelige EM-trup.

Truppen mod Norge:

Målmænd:

Frederik Rønnow, 1. FC Union Berlin
Kasper Schmeichel, RSC Anderlecht
Mads Hermansen, Leicester City FC

Forsvar:

Alexander Bah, SL Benfica
Andreas Christensen, FC Barcelona
Jannik Vestergaard, Leicester City FC
Joachim Andersen, Crystal Palace
Joakim Mæhle, VfL Wolfsburg
Mathias "Zanka" Jørgensen, Brentford FC
Rasmus Nissen Kristensen, AS Roma
Simon Kjær, AC Milan
Victor Kristiansen, Bologna
Victor Nelsson, Galatasaray Spor

Midtbane:

Christian Eriksen, Manchester United
Christian Nørgaard, Brentford FC
Mathias Jensen, Brentford FC
Mikkel Damsgaard, Brentford FC
Morten Hjulmand, Sporting Lissabon
Pierre Emile Højbjerg, Tottenham Hotspur FC
Thomas Delaney, RSC Anderlecht

Angreb:

Anders Dreyer, RSC Anderlecht
Andreas Skov Olsen, Club Brügge KV
Jacob Bruun Larsen, Burnley FC
Jonas Older Wind, VfL Wolfsburg
Kasper Dolberg, RSC Anderlecht
Rasmus Højlund, Manchester United
Yussuf Yurary Poulsen, RB Leipzig

 

Norge

I modsætning til Danmark er Norge ikke kvalificeret til EM 2024, og det er derfor reelt blot en hyggelig sommerkamp for nordmændene, når de kommer til Brøndby Stadion for at agere sparringspartner med Danmark. 

Norge har i øvrigt ikke været med ved EM siden år 2000, så nordmændene er vant til at følge europamesterskabet på afstand foran tv-skærmen. Ærgerligt er det selvfølgelig for EM-slutrunden som helhed, at en af verdens bedste angribere, Erling Haaland, ikke får lov at vise sig frem ved slutrunden. 

Spørgsmålet er hvor meget Haaland viser sig frem her mod Danmark. Han er godt i gang med at slå alle målrekorder på det norske landshold, og det er i hvert fald ikke Haalands skyld, at Norge ikke har kvalificeret sig til slutrunden. Han lavede seks ud af 14 mål for nordmændene i kvalifikationen, og i Norges seneste testkamp mod Kosovo for tre dage siden lavede Haaland også et hattrick i Norges 3-0 sejr. Med Danmarks gavmilde forsvarsspil mod Sverige in mente, kan man måske godt frygte at Haaland er i hopla i dette opgør.

Foruden Haaland råder Solbakken også over en anden kæmpeprofil fra Premier League, nemlig landsholdets anfører, Arsenal-profilen, Martin Ødegaard. 

Værd at nævne er selvfølgelig også Andreas Schjelderup, som vi kender godt i dansk fodbold fra FC Nordsjælland. Schjelderup fik sin A-landsholdsdebut mod Kosovo forleden, og kommer nok også i spil fra bænken her på Brøndby Stadion. 

Norges trup mod Kosovo forleden:

Ørjan Håskjold Nyland
Kristoffer Vassbakk Ajer 
Leo Skiri Østigård
David Møller Wolfe  
Andreas Schjølberg Hanche-Olsen 
Sander Gard Bolin Berge
Martin Ødegaard
Kristian Thorstvedt 
Oscar Bobb 
Jørgen Strand Larsen 
Erling Braut Haaland    
Mathias Lønne Dyngeland
Egil Selvik
Marcus Holmgren Pedersen 
Patrick Berg
Erik Botheim
Andreas Rædergård Schjelderup
Julian Ryerson
Jostein Maurstad Gundersen
Hugo Vegard Vetlesen
Morten Thorsby 
Aron Leonard Dønnum 
Antonio Eromonsele Nordby Nusa

 

Danmark vs Norge spilforslag

Det var saftsuseme underholdende forleden mod Sverige, og vi krydser fingre på endnu en landskamp med fuld drøn på offensiven. Det forventer vi også der kommer, for Norges kvaliteter ligger uden tvivl i det offensive spil, og med Danmarks defensive kvaler mod Sverige, må man forvente at Haaland, Ødegaard m.fl. nok skal skabe nogle problemer for det danske forsvar. Omvendt forventer vi også at Christian Eriksen og Co. gør det samme i den anden ende.

Vi tror på en kamp med masser af chancer og underholdning. Vi spiller Over 2,5 mål + Begge Hold Scorer til odds 2.25 hos bet365.

Spil hos bet365*