oddset pokalen

6. december 2023

Pokalkvartfinaler: FCK vs SIF og FCN vs AB

Onsdag d. 6. december byder på spændende fodbold i både Danmark og udlandet. I Danmark tages der hul på kvartfinalerne i årets pokalturnering, mens der i England er flere Premier League-kampe på plakaten. Bl.a. tager Manchester United mod Chelsea, og Liverpool skal på besøg hos bundproppen Sheffield United.

Her i Dagens Spilforslag til d. 6. december kigger vi mod de to danske pokalkampe, som står mellem FC Nordsjælland og AB samt FC København og Silkeborg.

 

FCN - AB spilforslag

AB har imponeret i årets pokalturnering ved at nå helt til kvartfinalerne. Senest gjorde de det af med Vejle i straffekonkurrence på Gladsaxe Stadion.

Der er ikke så meget af rafle om her. AB er kæmpe underdogs mod FC Nordsjælland, og det vil de være i begge kampe - som begge spilles her på Right To Dream Park grundet at banen i Gladsaxe ikke kan bruges. Det er super ærgerligt for AB, men ikke desto mindre realiteterne.

"På grund af de kolde vinterforhold og banens frosne tilstand har Gladsaxe Kommune taget beslutningen om at lukke stadion resten af året. Denne beslutning er truffet med henblik på spillernes sikkerhed og for at bevare banens kvalitet til genoptagelse af fodboldsæsonen i marts 2024. Den frosne bane giver nogle udfordringer, der kræver omfattende vedligeholdelse og banevarme, hvilket er afgørende for at sikre optimale spilleforhold. Derfor vil Gladsaxe Stadion forblive lukket indtil 2024", skrev AB på klubbens hjemmeside.

Klubbens fans var selvfølgelig svært utilfredse med det hele - og specielt at "hjemmekampen" nu er flyttet til Farum. Men AB forsikrer fansene om, at man har gjort alt i sin magt for at finde en bedre løsning. 

FCN får altså to kampe på eget kunstgræs, hvor de selvfølgelig er gigantiske favoritter mod AB fra midten af 2. division. I aftenens første pokalkamp kan man få odds 1.09 på FCN, 10.00 på uafgjort og odds 23.00 på AB. 

Vi forventer at FCN kommer til at rotere en del her i første opgør. Der venter trods alt en vigtig kamp i Europa i næste uge. Men FCN skal kunne rokere en håndfuld spillere og stadig gøre det af med AB på overbevisende måde her på kunstgræsset. Det havde været en anden sag på en mindre velsmurt bane i Gladsaxe. Men lad nu det ligge.

Vi tror FCN scorer et par hurtige mål i 1. halvleg og kan få til pause med mindst en to-måls føring. Derfor spiller vi FCN -1 i 1. halvleg til odds 2.48 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*

 

FC København - Silkeborg spilforslag

Odds 1.61 på FCK, 4.10 på uafgjort og 5.00 på Silkeborg. Sådan står oddsene her i morgentimerne på kampdagen for det første opgør mellem FCK og SIF i pokalkvartfinalerne. FCK er altså ikke overraskende store favoritter, selv om Løverne nu har tabt de sidste to kampe i Superligaen og ikke har vundet i de sidste tre.

Hos Silkeborg ser det da også markant mere skidt ud. SIF har ikke vundet i de sidste fem Superliga-kampe og ser ud til at have ramt et stort formdyk her hvor efteråret lakker endegyldigt mod enden. Måske glæder man sig en smule til vinterpausen hos Kent Nielsen og Co. Senest blev det skuffende til 0-2 i Lyngby, hvor man godt nok også var uden topscorer Alexander Lind. Lind er tilbage i truppen her mod FCK, mens Tobias Salquist til gengæld nu er ude med en skade han pådrog sig tidligt i kampen mod Lyngby.

Skadet blev også FCKs Vavro i 1-2 nederlag til AGF i Parken, hvor han måtte bæres ud af banen. Han er heldigvis allerede klar igen og med i FCK-truppen til kampen. Til gengæld oplyser FCK at William Clem, David Khocholava, Birger Meling og Khouma Babacar fortsat er på skadeslisten.

Spørgsmålet er hvor meget Jacob Neestrup har lyst til at spare på vigtige spillere, når man tager den vigtige kamp i næste uge mod Galatasaray med i ligningen. Er Vavro f.eks. 100% fit? Det må tiden vise. Men vi ved FCK sandsynligvis kommer til at stille i noget nær stærkeste opstilling, selv om der måske vil blive fundet plads til en enkelt rokade eller to i forsvaret.

Med den offensive præstation FCK lagde for dagen i Parken mod AGF - og det er vel at mærke et AGF-hold som i efteråret har været hamrende solide defensivt og ikke givet mange chancer væk - tror vi også at FCK kommer til at spille sig frem til masser af gode muligheder mod Silkeborg. SIF mangler trods alt også en vigtig brik i forsvaret i form af Salquist. Og hvis Achouri, eller hvem der nu spiller oppe foran, ellers kender deres besøgelsestid, er vi overbeviste om at FCK vinder den her med et par stykker.

Vi skyder på 3-1 til FCK og spiller FCK-sejr til et lidt beskedent odds 1.61.

Spil hos LeoVegas*