Sydbank Pokalen

20. september 2021

3. runde i pokalen: Spilforslag til pokalkampene tirsdag d. 21/9

Vi er klar til 3. runde af Sydbank Pokalen 2021/22, og der tages hul på hvad der svarer til 1/32-finalerne i morgen, tirsdag d. 21. september 2021 med i alt fire pokalkampe. Se spilforslag til pokalkampene i Sydbank Pokalen tirsdag d. 21/9 forneden.

Denne uge byder på fuldt program i den danske pokalturnering, hvor der tirsdag, onsdag og torsdag skal afvikles i alt 16 pokalbrag. To af tirsdagens kampe, nemlig FC Helsingør - OB og Lyngby - AaB kan ses på hhv. TV3 Sport og Viaplay, og her skal det blive spændende at se, om de to Superliga-klubber kan indfri forventningerne om en sejr på udebane mod to af topholdene i 1. division.

Forneden kommer vi med vores bud på fire spilforslag til morgendagens fire pokalkampe. Alle spilforslag er fundet hos Danske Spils Oddset*, som er klar med odds på pokalkampene.

Spilforslag til pokalen tirsdag d. 21. september 2021:

 

Brabrand - Kolding IF

Spilforslag:

Brabrand og Kolding tørnede sammen så sent som i lørdags, d. 18. september, på Brabrand Stadion, hvor hjemmeholdet hentede en sen 1-0 sejr på et mål af Mathias Bonde i det 84. minut. For Brabrand var det den tredje sejr i de sidste fire kampe, hvis man medregner kampen 2. runde af pokalen mod Vendsyssel. Her vandt Brabrand også på et sent mål, i overtiden, med 4-3 i et ellers medrivende pokalopgør. De har generelt gjort det godt i den døende fase af kampene i denne sæson, og tidligere på sæsonen gjorde Brabrand f.eks. et vildt comeback ude mod Middelfart, hvor de fik 3-3 efter at have været nede med 3-1 i det 84. minut. 

Efter pokalsejren over Vendsyssel spillede Brabrand efterfølgende 0-0 hjemme mod FA 2000 og slog AB ude med 2-1, inden de i weekenden altså slog Kolding på hjemmebane. Det er derfor et formstærkt hjemmehold, som tager mod Kolding.

Brabrand er på 5. pladsen i 2. division, hvor Kolding er placeret som nr. 10. Kolding har da også kun fået én sejr i 2. divisions syv første spillerunder. Til gengæld tog de en stor skalp, da de slog Esbjerg ud af pokalen i sidste runde med 2-1 hjemme. Men Esbjerg er i og for sig en historie helt for sig selv, og selv om det altid giver noget at slå et hold ud fra højere rækker, så var Esbjerg midt i en gigantisk krise, da opgøret blev spillet. Siden har Esbjerg så vundet deres næste to kampe med 2-1 på hjemmebane i 1. division, så måske er krisen ved at være ovre?

Hvorom alting er, synes vi Brabrand står stærkest her. De slog Kolding så sent som i lørdags med 1-0 her på banen, og vi ser ingen grund til de ikke skal kunne gøre det igen. Men i adskillige Brabrand-kampe er afgørelsen først kommet til sidst i kampen, og der er lagt op til et tæt opgør. Derfor ser vi også gode chancer for, at stillingen er uafgjort ved halvleg.

Kolding er favoritter hos Oddset, så der er et fint odds på Brabrand-sejren. Vi skyder på 1-tallet til odds 2.95 samt Uafgjort efter 1. halvleg til odds 2.10 hos Oddset.

 

FC Helsingør - OB

Spilforslag:

FC Helsingør har taget 1. division med storm indtil videre i den nye sæson. Klubben er på førstepladsen og er ubesejret med syv sejre og to uafgjorte efter ni kampe, og det er ydermere blevet til en ganske flot målscore på samlet 24-9. Det er et hold som generelt laver mange mål, men til gengæld har de også sluppet nogle stykker ind, når de har mødt kvalificeret modstand. F.eks. har de spillet 3-3 og 2-2 hjemme mod Lyngby og Hvidovre, som også ligger til i toppen af den næstbedste række. I weekenden sejrede de med 4-2 ude mod FC Fredericia i endnu en målrig affære.

I den seneste pokalkamp slog FC Helsingør Skjold ud med 3-1. Også her kom begge hold på tavlen. Vi har en klar forventning om, at Superliga-mandskabet OB også finder vejen til FC Helsingørs netmasker. Men til gengæld har OBs forsvar heller ikke været så solidt, at vi tror på de kan holde 1. divisions formstærke tophold fra at score i kampen.

Hos Oddset er der også kun odds 1.52 på Over 2,5 mål. Det er bestemt i den lave ende. Derfor prøver vi med et spil på, at der allerede kommer mål i 1. halvleg. Vi tror nemlig begge hold kommer stormende fra start, og det har potentiale til at blive en særdeles underholdende pokalkamp. Over 1,5 mål i 1. halvleg giver odds 2.25 hos Oddset. 

 

AB - FC Fredericia

Spilforslag:

AB er på 6. pladsen i 2. division, og har generelt haft en fin sæson med kun to nederlag i otte kampe (V3-U3-T2). ABs to nederlag er dog kommet i to af de tre seneste kampe, hvor de d. 5. og 12. september tabte med 2-1 i Næstved og 2-1 hjemme til Brabrand. De fik oprejsning igen i denne weekend med en 4-1 sejr i Skive, men de var også oppe mod et kriseramt Skive-mandskab som ligger sidst i tabellen med nu kun to point for otte kampe. Det var selvfølgelig en fin sejr for AB, men den var også forventet.

Nu kommer AB på en svær opgave mod FC Fredericia. Gæsterne er nr. 2 i 1. division, og selv om de tabte 2-4 hjemme i weekenden til topholdet FC Helsingør, har FC Fredericia i sagens natur gang i en fin sæson. Nederlaget til FC Helsingør var det første i sæsonen (V6-U2-T1), og ser man forbi nederlaget i weekenden har FC Fredericia i de seneste kampe slået Viborg ud af pokalen med 6-4 i straffe (1-1 i ordinær kamp), og efterfølgende slået AC Horsens med 3-1 ude. 

FC Fredericia er generelt godt kørende, og det var en rigtig fin skalp de tog i sidste runde af pokalen mod Viborg. Vi tror også Fredericia bliver for stor en mundfuld for Uglerne på Gladsaxe Stadion. Vi tipper en sejr til gæsterne, da der bør være markant forskel på et formstærkt tophold fra 1. division og den bløde mellemvare fra midten af 2. division. 

 

Lyngby - AaB

Spilforslag:

Lyngby rykkede ud af Superligaen i sidste sæson, og de fleste forventer at se dem tilbage i den bedste række til næste år. Men Lyngby har fået deres sag for i 1. division, hvor en række hold byder ind i den brede topkamp i divisionen. Således er Lyngby kun på fjerdepladsen trods det faktum, at De Kongeblå kun har tabt én kamp i indeværende sæson. Det hører dog også med til den fortælling, at Lyngby har spillet en kamp færre end de andre tophold. Kampen mod Vendsyssel for nyligt blev nemlig afblæst, da Vendsyssels Wessam Abou Ali faldt om på banen i anden halvleg. Der var stillingen i øvrigt 1-1.

Det er særligt i de sidste tre ligakampe, at Lyngby har smidt point i denne sæson. De lagde nemlig stærkt fra lande med fem sejre i de første fem spillerunder, hvor de også slog Østerbro ud af pokalen med 9-0. Første gang Lyngby satte point til var med 3-3 ude mod det nuværende tophold FC Helsingør. Dernæst tabte Lyngby hjemme til AC Horsens med 1-2, men vandt så 5-1 over Tårnby FF i pokalen. I denne weekend smed Lyngby så igen point da det kun blev til 1-1 hjemme mod HB Køge.

Weekendens uafgjorte resultat kunne ovenikøbet have givet nul point, da den tidligere Brøndby'er, Mike Jensen, havde givet Daniel Aggers mandskab en 1-0 føring kort inde i 2. halvleg. Men Frederik Gytkjær fik udlignet for Lyngby med tre minutter igen på klokken.

Umiddelbart ser det stadig fint ud for Lyngbys chancer for at returnere til Superligaen, men der venter dem en hård topkamp. Set i dét lys, vil det måske ikke være en katastrofe for Lyngby, hvis de ryger ud her mod AaB. Dermed kan de bruge alt deres energi på topkampen i rækken. Spørger man i Lyngbys klubhus, er der dog nok næppe nogen tvivl om, at de gerne vil med videre til 4. runde.

Det bliver dog svært for Lyngby uanset hvad. For de skal op mod et vanvittigt godt kørende AaB hold, som i fredags slog OB med 2-0 på Aalborg Portland Park. AaB er på tredjepladsen i Superligaen, kun tre point efter topholdet FCM, og de er nu ubesejret i syv Superliga-kampe i træk. AaB har faktisk kun tabt én kamp i indeværende sæson, og de har vundet fem af de sidste seks i Superligaen.

Der er ingen tvivl om at AaB skal være favoritter her. Men Marti Cifuentes kommer måske til at stille med en enkelt reserve eller to i startopstillingen, og Lyngby på hjemmebane er et hold, som man gør klogt i ikke at undervurdere. AaB kommer i hvert fald med sikkerhed på en helt anden opgave end i sidste runde, hvor de slog FIUK fra Odense med hele 13-0 på udebane.

Vi spår en tæt kamp mellem de to klubber, men vi tror dog alligevel formstærke AaB hiver sejren i land med en 2-1 sejr. Derfor spiller vi AaB til odds 1.97 hos Oddset.