West Ham - Manchester City optakt: Odds, spilforslag og statistik

27. oktober 2021

Onsdag d. 27/10: Preston vs Liverpool og West Ham vs Man City m.m.

Onsdag d. 27. oktober fortsætter 1/8-finalerne i Carabao Cup i England. I går spillede Arsenal, Chelsea og Sunderland sig videre til kvartfinalerne, og i dag har yderligere otte Premier League-klubber chancen for at gøre dem selskab. 

I tre af aftenens 1/8-finaler mødes to Premier League klubber, og det største opgør på plakaten er vel nok West Ham vs Manchester City i London. Men det bliver bestemt også interessant at se, hvordan Preston North End fra bunden af Championship klarer sig hjemme mod voldsomt formstærke Liverpool, som endnu er ubesejrede i denne sæson. 

Forneden er vi klar med spilforslag til aftenens Carabao Cup-program, som ser således ud:

20:45 Burnley - Tottenham
20:45 Leicester - Brighton
20:45 Preston - Liverpool
20:45 Stoke - Brentford
20:45 West Ham - Manchester City

Alle kampe starter altså 20:45 og kan blandt andet ses med livestream hos bookmakeren bet365. Herudover vises kampene også hos Viaplay, og Preston vs Liverpool kan ses direkte på 6'eren kl. 20:45.

Spil hos bet365*

Burnley - Tottenham

Spilforslag:

Burnley er kommet fra land i Premier League med nul sejre for ni kampe (V0-U4-T5). Derfor ligger de nu solidt til i bunden på 18. pladsen med kun fire point. Tre af de fire point er dog kommet i de fire sidste kampe, hvor Burnley har fået uafgjorte resultater med 2-2 ude mod Leicester, 0-0 hjemme mod Norwich og senest 2-2 ude mod Southampton. At Burnley ikke formåede at slå bundproppen Norwich hjemme på Turf Moor, vidner lidt om deres forfatning i øjeblikket.

Deres vej her til 1/8-finalen er gået via 0-0 ude mod Newcastle (4-3 på straffe) og 4-1 hjemme over Rochdale fra midten af League Two. Her scorede Jay Rodriguez alle fire mål for Burnley i det opgør, men den 32-årige angriber har endnu ikke formået at finde vejen til netmaskerne i sine syv Premier League kampe i denne sæson. Burnley har kun lavet syv mål i ni kampe, og at score på modstanderne er deres helt store problem i øjeblikket.

Nu kommer Tottenham så på besøg i Carabao Cup. Spurs har gang i en blandet sæson, hvor de enten vinder eller taber kampene. I Premier League er det blevet til fem sejre og fire nederlag. Nul uafgjorte. Spurs har tabt de to seneste kampe ude mod West Ham og Vitesse med 1-0, men kampen i Holland var dog med fuld rotation i startopstillingen, da alle profilerne blev sparet.

Tottenham har kun været i aktion én gang i Carabao Cup indtil nu, og her slog de Wolverhampton ud på udebane. Efter at have ført med 2-0 på mål af Tanguy Ndombélé og Harry Kane, kom Wolves tilbage på 2-2 og kampen måtte afgøres fra pletten. Her vandt Spurs 3-2, selv om indskiftede Pierre-Emile Højbjerg misbrugte sit forsøg som den eneste Spurs-spiller.

I gårsdagens tre Carabao Cup-kampe endte to af de tre uafgjort. Vi tror også der er gode chancer for at se nogle uafgjorte resultater i dag, og dette er en af de kampe, som virker oplagt skal afgøres fra pletten. Burnley har kun tabt én af deres fem sidste kampe, og det var med 2-0 ude mod Manchester City. I alt fem af Burnleys ni seneste kampe er endt uafgjort, og Tottenham har også kun vundet to af deres i alt ni udekampe (i ordinær spilletid) i denne sæson. 

Spurs bør være det bedste hold, men de kommer formentlig til at stille med en del reserver, og Burnley er bestemt ikke uden chancer her. Men de laver ikke mange mål, og det ender ofte uafgjort, når de er på banen. Derfor prøver vi med et skud på 1-1 som kampens resultat, og spiller krydset til odds 3.40 hos bet365.

Spil hos bet365*

Leicester - Brighton

Spilforslag:

Leicester og Brighton har allerede mødt hinanden én gang i Premier League og det opgør trak Brighton sig sejrsrigt ud af med 2-1 hjemme d. 19. september. 

Brighton er en af sæsonens store overraskelser indtil nu. Siden de rykkede op i Premier League i 2016/17 sæsonen med en andenplads i Championship, har de fået to 15. pladser, en 16. plads og en 17. plads i den bedste række. Men i år er de efter 9. spillerunde på femtepladsen, og selv om de færreste nok forventer det varer ved, må man alligevel tage hatten af for Brightons sæson indtil nu.

Specielt sæsonstart var god, da Brighton vandt fire af de første fem kampe med sejre over Burnley, Watford, Brentford og Leicester. Siden har de dog kun fået uafgjorte resultater mod Crystal Palace, Arsenal og Norwich. Specielt 0-0'eren i forrige runde ude mod Norwich var lidt skuffende, og en af de kampe der skal vindes, hvis man vil holde fast i placeringen i den øverste halvdel. I seneste runde tabte Brighton med 1-4 hjemme mod Manchester City, og det var også første gang i sæsonen de stod overfor et af de forventede Top 4-hold.

I alt er Brighton V4-U3-T2 med en 9-9 målscore for ni kampe. Det er altså generelt ikke nogle voldsomt målrige kampe de er involveret i, med kun to mål i snit pr. kamp, og her trækker de fem mål i weekendens nederlag til Man City godt i op statistikken. I alt har Brighton holdt fire clean sheets i PL, og i de to første runder i Carabao Cup vandt de også med clean sheet med 2-0 over de to walisiske klubber Cardiff (ude) og Swansea (hjemme). 

Sejren over Swansea kom i forlængelse af PL-sejren over Leicester, og siden har Brighton altså ikke vundet i de efterfølgende fire kampe (V0-U3-T1). Spørgsmålet er, om de kan slå Leicester igen og komme tilbage på vindersporet. 

Leicester er et hold, som har været utroligt svingende hele sæsonen. Men der er kommet mere stabilitet over The Foxes i de seneste kampe, hvor Leicester har vundet tre i træk. Først slog de Man United 4-2 hjemme, så Spartak Moskva 4-3 ude og i weekenden hentede de så en flot 2-1 sejr ude mod Brentford. 

Formkurven går altså stejlt i vejret hos hjemmeholdet, mens udeholdet efter en god sæsonstart ikke har vundet i de sidste fire. Begge managers kommer nok også til at rotere her, som der er tradition for i Carabao Cup, og da Leicester har en stærkere bredde i truppen, tror vi de ender med at hente deres fjerde sejr i træk. En mand som Patson Daka, som startede på bænken mod Brentford i weekenden, er et godt eksempel på, at Leicester har kvalitet siddende på bænken. Den tidligere RB Salzburg mand scorede trods alle fire mål for Leicester i Moskva i den seneste Europa League-kamp, og bør starte inde her, da han også kom ind mod Brentford og lavede en assist.

Det er værd at notere sig, at Jamie Vardy næppe kommer i spil, da han er tvivlsom med en knæskade. Leicester har en lille håndfuld spillere på skadeslisten, men vi tror alligevel de henter sejren her. Vi spiller Leicester-sejr til odds 2.05 hos bet365.

Spil hos bet365*

 

Preston North End - Liverpool

Spilforslag:

Der venter Preston en svær opgave her mod Liverpool, som stadig er ubesejrede i denne sæson. Selv om Jürgen Klopp kommer med mange reserver til kampen, bliver det formentlig alligevel et slagdygtigt mandskab fra Beatles Byen, som gæster Preston i Lancashire, godt en times kørsel nord for Liverpool.

Liverpool slagtede Man United med 5-0 på Old Trafford i weekenden, og har nu scoret mindst tre mål i ni af deres 10 seneste kampe. Samtidig har de scoret mindst tre i alle deres otte udekampe i sæsonen. I fire af de otte udekampe har Liverpool vundet med præcist 3-0.

Nu skal Liverpool så op mod danskerklubben Preston, som har Daniel Iversen og Emil Riis på lønningslisten. Preston har kun vundet to af deres 10 seneste kampe i alle turneringer, og de tabte 2-0 i lørdags til Blackpool, hvilket placerer dem på en 19. plads i Championship. Preston har spillet seks af deres 14 kampe i Championship uafgjort, og herudover har de kun tre sejre og fem nederlag. 

Vejen til dette møde med Liverpool er for Preston gået via 3-0 over Mansfield (ude), 4-2 over Morecambe (ude) og 4-1 over Cheltenham (hjemme). Emil Riis, som Preston hentede sidste år i Randers, scorede to af målene mod Morecambe og kom også på tavlen mod Cheltenham. Med fem sæsontræffere i Championship er danskeren også holdets ligatopscorer.

Foruden Emil Riis er også den danske keeper Daniel Iversen på holdkortet. Den 191 cm høje og 24 år gamle dansker har vogtet målet i alle 14 ligakampe og lukket 18 mål ind, men i EFL Cup stod han kun i den første 3-0 sejr over Mansfield. Mod Morecambe og Cheltenham fik reservekeeperen Declan Rudd fuld spilletid.

Vi håber selvfølgelig at se begge Preston-danskerne i startopstillingen, og om de i så fald kan hjælpe Preston til et overraskende resultat mod The Reds. 

Vi tror dog det ender med en stensikker sejr til gæsterne. Selv om Klopp nok roterer bredt i startopstillingen, har Liverpool med sikkerhed normale startere siddende klar på bænken. Får tyskeren brug for forstærkning på banen, kan han sikkert hive 2-3 profiler ind og dermed vende opgøret. Vi tror dog ikke det bliver nødvendigt. Preston er ikke inde i nogen voldsom god stime, og Liverpool ligner generelt igen det hold, som vandt Premier League forrige sæson.

Vi tror Liverpool vinder sikkert, men hvor stor sejren bliver, er svær at spå om. Stillede Klopp med de bedste 11, ville det nok blive en storsejr. Måske vinder Liverpool kun med et par mål, men vi tror dog de holder et clean sheet. Derfor spiller vi Liverpool + BHS (Nej) til odds 2.37 hos bet365.

Spil hos bet365*

 

West Ham - Manchester City

Spilforslag:

I hvad der på papiret er aftenens største brag i Carabao Cup, mødes Premier Leagues nr. 3 og 4 i London. De forsvarende EFL Cup-mestre fra Manchester City drager til hovedstaden for at møde The Hammers på London Stadium.

West Ham og David Moyes har imponeret stort i denne sæson, og selv om de tabte 1-2 hjemme mod Brentford for nyligt, rejste de sig omgående igen med tre clean sheet sejre i træk: 1-0 i Everton, 3-0 og 1-0 hjemme mod Genk og Tottenham.

Top 4 ligner i den grad en sandsynlig placering for West Ham i år, for ser man bort fra Liverpool, Chelsea og Manchester City, er der p.t. helt åben kamp om den fjerde Champions League-plads i toppen. West Ham deltager også i Europa League, hvor de topper Gruppe H med maksimum ni point for tre kampe. Derfor er lige præcist Carabao Cuppen måske ikke så vigtig for West Ham i denne sæson. Det vil være mere nærliggende at bruge krudtet på Premier League, Europa League og til dels den kommende FA Cup, fremfor at investere for meget i "den lille" pokalturnering. Selvfølgelig vil de gerne have trofæet, men de kommer næppe til at stille i stærkeste opstilling her.

Man må forvente at David Moyes sparer på stort set hele den normale startopstilling, og selv om Pep Guardiola gør det samme hos City, har The Citizens mere kvalitet i bredden af truppen. Derfor kan Man City, i vores optik, formentlig stille med et markant stærkere mandskab i aften og de er favoritter med god grund trods West Hams forrygende formkurve.

Man City er nemlig storfavoritter til odds 1.45 mod odds 7.00 på West Ham. Det giver rigtig pæne odds for en hjemmesejr. Men vi har svært ved at se det ske indenfor 90 minutter. Intet er selvfølgelig umuligt, men det er trods alt pokalbold med evt. straffekonkurrence efter 90 minutter. Derfor vil West Ham måske også være godt tilfredse med at få chancen for at sparke City ud fra 11-meter pletten, hvis de kan holde uafgjort kampen ud. 

Bookmakerne forventer en klokkeklar sejr til City, men vi går imod strømmen og gætter på en tættere affære. City kommer nok til at dominere, men vi satser på at West Ham får hevet et uafgjort resultat i land, og at vi dermed må finde en afgørelse i straffekonkurrence. Det giver et flot odds 4.50.

Spil hos bet365*