EM 2024 i fodbold. Belgien mod Rumænien

22. juni 2024

Belgien - Rumænien spilforslag: De Røde Djævle spiller sig tilbage i EM

Belgien er under pres, når de møder Rumænien i anden kamp ved EM 2024. Efter det overraskende 0-1 nederlag til Slovakiet, skal belgierne have tre point her mod Rumænien, som slog Ukraine med hele 3-0 i deres åbningskamp. Rumænerne kan derfor sikre avancement med endnu en sejr.

Spil hos bet365*

Belgien - Rumænien

Kampstart:
Lørdag d. 22. juni kl. 21:00
TV / Stream
TV2
Stadion:
RheinEnergieStadion, Köln
Dommer:
Szymon Marciniak, Polen
Betting Partner: bet365
1 X 2
1.48 4.50 6.50
Spil hos bet365*

 

Belgien

Belgien var udråbt som forhåndsfavoritter i EMs gruppe E, men fik en forfærdelig start med et 0-1 nederlag til gruppens på papiret svageste hold fra Slovakiet. Det var vel nok EM's største overraskelse indtil videre, og nu er presset i den grad på De Røde Djævle fra Belgien.

Ser man på kampen var det måske ikke just en fortjent sejr til slovakkerne, for selv om det ikke kørte som smurt i olie for Belgien, så var der masser af positive momenter fra Dominico Tedescos mandskab som dominerede spillet og skabte masser af chancer. VAR var dog ikke på Belgiens side, og Romelu Lukaku skylder i hvert fald nogle mål. Den normalt voldsomt skarpe tank-centerforward var atypisk uskarp, når chancerne bød sig. 

Ikke siden EM 2000 har Belgien tabt flere kampe ved en EM-slutrunde, og ikke siden det allerførste VM i 1930 har Belgien tabt begge deres to første kampe i en slutrunde. Spørgsmålet er om de skuffer igen her.

 

Rumænien

De fleste havde forventet en ukrainsk sejr mod Rumænien, men sådan gik det altså ikke. På papiret hentede Rumænien en knusende sikker 3-0 sejr, men der skulle altså et par fortræffelige langskud til, og gavmildt målmandsspil fra Ukraines keeper Lunin, for at bane vejen for de tre rumænske point.

Ser man på spil og chancer i kampen generelt, er resultatet nok heller ikke helt retvisende. Ikke desto mindre var sejren fortjent nok, og den blev grundlagt på en solid defensiv og giftigt angrebsspil. Opskriften på en god slutrunde.

Før EM i 2024 havde Rumænien kun vundet én kamp ved et EM, nemlig en 3-2 sejr over England tilbage i år 2000, for ved EM i 2008 og 2016 fik de ikke en eneste sejr. Men nu er de godt på vej mod en gruppesejr i gruppe E, og "alt" der kræves er en sejr her over Belgien.

Rumænien har i øvrigt kun tabt en af de sidste 16 kampe, nemlig et 2-3 nederlag til Colombia tilbage i marts. Derudover kommer de ind til mødet med Belgien med tre clean sheets i træk.

 

Belgien vs Rumænien spilforslag

Til trods for Rumæniens imponerende sejr over Ukraine, og Belgiens ligeså skuffende resultat mod Slovakiet, hælder vi alligevel mest mod en belgisk sejr her. Belgierne gjorde reelt nok til at få noget ud af kampen mod Slovakiet, hvor de var det bedste hold på banen, og de bør også kunne dominerede opgøret her mod Rumænien. Men skal Belgien have de tre point kræver det nok, at Lukaku og Co. viser mere skarphed end mod Slovakiet, når de står overfor en solid rumænsk defensiv, som ikke just har givet ved dørene i lang tid.

Vi tror det lykkedes for Belgien at hente en sejr, omend det nok bliver tættere end Tedesco og resten af Belgien håber på. Vi byder på en 2-1 sejr til Belgien og spiller Belgien til at vinde med ét mål (Uafgjort (Rumænien +1) til odds 3.75).

Spil hos bet365*