Danmark vs Finland ved EM 2020 i fodbold

12. juni 2021

Danmark vs Finland optakt: Første kamp i Parken ved EM 2020 i fodbold

Danmark møder Finland ved EM 2020 lørdag d. 12. juni 2021 kl. 18:00 i Gruppe B i Parken i København. Det er Danmarks første kamp ved EM 2020, og Finland er en modstander som skal besejres. Læs optakt til Danmark mod Finland her, hvor vi ser på startopstillinger, statistik, livestream muligheder og spilforslag til odds på Danmark vs Finland. 

Der skrives EM-historie når Danmark møder Finland i den første kamp i Parken ved EM 2020 i fodbold. For første gang nogensinde afvikles en EM-slutrunde kamp i fodbold på dansk jord, og det er ovenikøbet med det danske landshold på grønsværen i Parken. Modstanderne fra Finland skal vi have respekt for, men det er også et finsk hold, som danskerne skal besejre, hvis vi skal have gode chancer for at komme videre fra Gruppe B.

Tilbud: Få odds 10 på Danmark mod Finland

De to øvrige lande i Gruppe B, Belgien og Rusland, tørner sammen i Skt. Petersborg i forlængelse af kampen mellem Danmark og Finland, så allerede ved slutningen af Dag 2 ved EM 2020, har vi fået et kraftigt fingerpeg om Danmarks chancer for avancement til 1/8-finalerne ved EM. Belgien er selvfølgelig klare favoritter til at vinde gruppen hos bookmakerne, men Danmark forventes at snuppe andenpladsen og dermed spille sig videre ved EM. Skal den profeti gå i opfyldelse, er kravet unægtelig tre point i første EM 2020-kamp mod Finland.

Læs mere om Danmarks første EM 2020-kamp i optakten forneden. I vores Danmark vs Finland optakt ser vi nærmere på odds, spilforslag og startopstillinger, samt Danmarks statistik og historie mod Finland.

Danmark - Finland optakt

 

Odds på Danmark - Finland

Danmark - Finland
EM 2020 - Gruppe B
Kampstart:
Lørdag d. 12. juni kl 18.00
Spillested:
Parken, København
TV/Streaming:
DR 1 / DR.dk / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
1.45 4.20 8.00
Over/Under 2,5 mål
2.30 - 1.61
Spil hos bet365*

 

Danmark - Finland odds- og spilforslag

Så er vi omsider klar til at råbe "huttelihut" foran TV-skærmene. Danmark skal om få dage i aktion ved EM i fodbold, og så ovenikøbet på hjemmebane i Parken. Man forstår godt, hvis EM-feberen rammer landet i disse dage, i takt med at den danske sommer også gør sit dejlige indtog, og Corona-restriktionerne er på tilbagetog.

Vi håber selvfølgelig, at Danmark kommer fra land med en sejr mod Finland. Der vil selvfølgelig været et vis forventningspres på det danske hold, for de er selvfølgelig også bevidste om, at forventningerne til dem er tårnhøje hos befolkningen. 50% af alle indskud på vinderen af EM er faldet på Danmark hos Danske Spil, hvilket fortæller lidt om, hvor mange der tror på en gentagelse af den magiske sommer i 1992.

Der bliver selvfølgelig altid spillet mange bets på Danmark ved de store slutrunder, men oftest under de nok mere i spil med hjertet, fremfor med fornuften. Denne gang har vi rent faktisk en realistisk chance for at nå langt, for Danmark har set rigtig stærke ud i lang tid. Vi taber stort set aldrig en landskamp, heller ikke når spillet ikke lige kører på skinner, og det er lige præcist dét man har brug for, hvis man skal nå langt ved en slutrunde.

Foruden lidt held mod de store nationer, skal der selvfølgelig vises kvalitet mod de mindre nationer. Og den kategori hører Finland under. De debuterer ved EM i år, så kampen mod Danmark bliver altså Finlands første EM-slutrunde kamp nogensinde.

Finland spillede i marts 2-2 hjemme mod Bosnien og 1-1 i Ukraine i deres to første VM 2022-kvalkampe. Siden har de tabt tre venskabskampe med 3-2 til Schweiz, 2-0 til Sverige og senest 1-0 til Estland. Det er altså ikke prangende resultater for finnerne, her op mod deres første EM-deltagelse. De vil selvfølgelig dø med støvlerne på mod Danmark, i forsøget på at få et resultat, så det bliver ikke let for danskerne, selv om vi er storfavoritter.

Vores spilforslag til odds på Danmark - Finland bliver først og fremmest at tjekke tilbuddet hos Mr Green, hvor man kan få odds 10 på Danmark mod Finland. Er du ikke interesseret i dét tilbud, kan du selvfølgelig også nøjes med at kigge på "almindelige" odds på kampen. Der er måske ikke så meget smæk for skillingen på en dansk sejr til odds 1.45 hos bet365, så man skal nok overveje et spil på Danmark med en form for handicap. Men hvor stort kan Danmark vinde kampen? 

Vores bud bliver en kontrolleret 2-0 sejr til Danmark, men det kan bestemt også blive til mere, hvis det kører på skinner for danskerne. Vi spiller dog Danmark/Danmark på HT/FT markedet til odds 2.37. Her skal Danmark føre ved pausen og vinde kampen, før der er gevinst. Samtidig prøver vi med at spilforslag på Danmark -1,5 mål Asian Handicap til odds 2.50. Her er der gevinst, hvis Danmark vinder kampen mod Finland med mindst to mål.

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Danmark - Finland

Her ses startopstillingerne i Danmark - Finland. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Danmark vs Finland bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Danmark
(Forventet)
Finland
(Forventet)
K. Schmeichel L. Hradecky
J. Mæhle J. Raitala
A. Christensen J. Toivio
S. Kjær (anf.) D. O'Shaughnessy
D. Wass P. Arajuuri (anf.)
P. E. Højbjerg A. Granlund
T. Delaney G. Kamara
C. Eriksen R. Schüller
M. Braithwaite J. Kauko
Y. Poulsen T. Pukki
J. Wind R. Lod
Bænken
- -
Se Danmarks EM-trup Se Finlands EM-trup

 

TV og Livestream: Se Danmark mod Finland gratis på nettet

Store dele af den danske nation sidder klistret til TV-skærmen på DR1, når Danmark spiller den første kamp ved EM 2020 mod Finland. Det er nemlig DR som viser Danmark mod Finland i TV, og det betyder også, at Danmark - Finland kan livestreames gratis på DR.dk.

Alt der kræves for at live streame Danmark - Finland er adgang til internettet, hvorefter du gratis kan se Danmarks kamp mod Finland på nettet hos DR.

Livestream hos DR.dk kan ses via computer, tablet eller smartphone, så du kan tune ind og se Danmarks åbningskamp ved EM 2020 i fodbold, uanset hvor du befinder dig.

Alle EM 2020-kampene også ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Danmark optakt

Danmark EM 2020 fodbold

Det er længe siden der har været så gode forudsætninger for en dansk succeshistorie ved et EM i fodbold. Danmark er for det første på hjemmebane i Parken i alle tre gruppekampe med danske fans i ryggen, og derudover har Danmark et rigtig stærkt landshold i disse år. Ved VM i Rusland i 2018 spillede Danmark lige op med de to VM-finalister Frankrig og Kroatien (0-0 og 1-1), og hvem ved hvad det kunne være blevet til, hvis ikke vi havde tabt den straffekonkurrence til kroaterne i 1/8-finalen.

Siden VM for tre år siden har Danmark ikke tabt mange kampe. 21 kampe af betydning er det blevet til siden nederlaget til Kroatien i Nations League, EM- og VM-kvalifikationen, og Danmark har kun tabt to af disse 21 kampe. Begge var nederlag til Belgien i Nations League. Til gengæld slog Danmark England med 1-0 på Wembley og spillede 0-0 mod dem i Parken, og det blev til en andenplads i Nations League-gruppen.

Ydermere har Danmark fået en forrygende start på kvalifikationen til VM 2022, hvor Kasper Hjulmand har ført Danmark til sejre i de tre første kampe med en samlet målscore på 14-0. 8-0 sejren over Moldova skæpper selvfølgelig godt i målkassen, men det var også et par imponerende sejre med 2-0 i Israel og 4-0 i Østrig.

I EM-testkampene i de seneste dage har Danmark som bekendt spillet 1-1 med Tyskland og slået Bosnien 2-0. To godkendte testkampe, hvor formen så fin ud, og igen efterlod os med et indtryk af, at der kan være en stor præstation i vente denne sommer fra det danske landshold.

Danmark kommer altså ind til dette EM 2020 i kanon form, og med en stærkt sammentømret trup som meget vel kan peake ved dette EM. Generelt kan Danmark stille med en startopstilling bestående af spillere fra lutter topklubber i Europa, og der er god bredde på alle pladserne.

Vi har en af verdens bedste målmænd mellem stængerne i form af erfarne Kasper Schmeichel fra Leicester, som med sine 34 år befinder sig i den bedste alder for en målmand. I forsvaret har vi anfører Simon Kjær fra AC Milan, Andreas Christensen fra Chelsea og et par solide offensive backs i Daniel Wass (Valencia) og Joakim Mæhle (Atalanta). På midtbanen har vi Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham), Thomas Delaney (Dortmund) og Christian Eriksen (Inter) og i angrebet Martin Braithwaite (FC Barcelona) og Yussuf Poulsen (RB Leipzig) samt Andreas Skov Olsen (Bologna) som i den grad banker på til en plads i Danmarks startopstilling efter sine præstationer for Danmark i marts.

Og så er der selvfølgelig også Jonas Wind, som godt nok "kun" gør sig i FC København, men som nok skifter til en - med al respekt for FCK - mere prominent adresse i Europa efter EM. Jonas Wind ser ud til at skulle kæmpe med Kasper Dolberg (Nice) om pladsen som spydspids i Danmarks angreb, men det understreger også kun, at Kasper Hjulmand råder over en vis bredde i landsholdstruppen.

 

Finland optakt

Finland EM 2020 fodbold

Finland er et af de lande, som nok er svært tilfredse med at EM i fodbold er blevet udvidet til 24 deltagende lande. Finland er nemlig klar til deres første EM-slutrunde i fodbold i historien, hvortil de altså ikke tidligere har formået at kvalificere sig. Det er da også et lille land i fodboldmæssig forstand, og med kun 5 millioner indbyggere, er de også demografisk et mindre land end Danmark.

Finland kvalificerede sig via en andenplads i gruppen foran Grækenland, Bosnien, Armenien og Liechtenstein. Kun Italien var bedre end finnerne i puljen. Finland tabte da også begge kampe mod Italien (0-2 ude, 1-2 hjemme), og de tabte også ude mod både Grækenland og Bosnien. Ser man bort fra nederlaget hjemme i Helsinki til Italien, vandt Finland deres øvrige fire hjemmekampe i kvalifikationen til EM, og det var stærkt medvirkende til, at finnerne kunne indløse billetten til denne sommers EM-slutrunde.

I Nations League tog Finland en andenplads i Liga B Gruppe 4 efter Ungarn og foran Irland og Bulgarien, og bevarer dermed deres status som Liga B-nation. 

I VM 2022 kvalifikationen har Finland indtil nu spillet to kampe i marts; begge endte uafgjort med 2-2 hjemme mod Bosnien og 1-1 ude mod Ukraine. Den tidligere Brøndby-angriber, Teemu Pukki, lavede alle tre mål i de to VM-kvalifikationskampe. Foruden VM-kval spillede Finland også i marts en venskabskamp mod Schweiz, som finnerne tabte 3-2 ude. Her scorede Union Berlin-angriberen Joel Pohjanpalo begge mål for Finland, som førte 2-1 ved pausen mod schweizerne. Pohjanpalo blev erstattet med et kvarter igen af Pukki, som dog ikke fik scoret.

Pukki, som lavede 26 mål for Championship-topholdet Norwich, bliver dog en afgørende faktor for Finland, hvis de skal have succes ved EM. Det samme gør den stærke Rangers-midtbanespiller, Glen Kamara, deres normalt godt organiserede forsvar med eks-Brøndby'eren Arajuuri som styrmand, og manden mellem stængerne, Lukas Hradecky. Endnu en tidligere Brøndby-spiller. 

Af andre finske spillere som har Superliga-erfaring kan nævnes Joni Kauko og Pyry Soiri som spiller i Esbjerg, Tim Sparv som var i FC Midtjylland og reservekeeperen Jesse Joronen med en fortid hos AC Horsens og FC København. Juhani Ojala som spiller Superliga nu for Vejle blev meget overraskende ikke udtaget til Finlands EM trup.

 

Danmark vs Finland statistik og historie

Danmark har mødt Finland i 59 landskampe gennem tiderne. Det er blevet til 38 sejre til Danmark, 10 uafgjorte og 11 Finland-sejre. Langt de fleste kampe har været venskabskampe, men vi har også stået overfor Finland en række gange i 1920'erne og 30'erne i de nordiske mesterskaber i fodbold. I 1929 besejrede Danmark Finland med hele 8-0 ved de nordiske mesterskaber, og 10 år senere - i 1939 - slog vi dem igen i samme turnering med 8-1. Endvidere har Danmark vundet 9-1 over Finland i en venskabskamp i 1961. Det bliver næppe til et lignende resultat i Parken d. 12. juni 2021.

I nyere kampe af betydning var Danmark oppe mod Finland i EM 1988 kvalifikationen, hvor vi slog dem ude og hjemme med 1-0. Endvidere spillede Danmark 0-0 mod Finland i King's Cup i Thailand i 1996, hvor Danmark i øvrigt sluttede på en andenplads efter et finalenederlag til Rumænien på 2-1. 

Den seneste kamp mod Finland blev spillet d. 15. november 2011 i en venskabskamp, hvor Morten Olsens Danmark sejrede med 2-1. Alexei Eremenko (18') bragte Finland foran, mens Daniel Agger (57') og Nicklas Bendtner (59') scorede for Danmark. Daniel Wass og Christian Eriksen var blandt de danske spillere som fik spilletid i kampen.

Spil hos bet365*