EM 2024 i fodbold. England mod Schweiz

5. juli 2024

England - Schweiz spilforslag: Coming home or going home?

Underpræsterende England skal op mod Schweiz, som nægtede os en gentagelse her af EM finalen mellem England og Italien ved at sende italienerne på porten i 1/8-finalerne. Kan schweizerne fortsætte deres gode stime ved EM ved at eliminere endnu et sæt EM-finalister fra for tre år siden?

Spil hos bet365*

England - Schweiz

Kampstart:
Lørdag d. 6. juli kl. 18:00
TV / Stream
TV2
Stadion:
Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
Dommer:
Daniele Orsato, Italien
Betting Partner: bet365
1 X 2
2.25 2.90 3.80
Spil hos bet365*

 

England

Hvis man havde håbet at det faktum, at der nu spilles knockout-kampe ved EM 2024 kunne sætte gang i Gareth Southgates mandskab, blev man slemt skuffet mod Slovakiet. Her var England kun et minut fra at ryge ud, og der skulle et saksesparksmål af Jude Bellingham i fem minutters tillægstid til, før at England kunne tvinge kampen ud i forlænget spilletid, hvor Harry Kane efter kun 52 sekunder sendte England på sejrskurs. 

Alt i alt endnu en slemt skuffende præstation af The Three Lions, og det ligner bestemt ikke at det bliver i år, at EM trofæet endelig kommer hjem til England - hvor det i øvrigt aldrig har været. Men de er nu i kvartfinalerne og vi ved at holdets potentiale er langt større end dét de har vist hidtil. Rammer de pludselig deres topniveau, bliver England selvfølgelig en større mundfuld end de har vist sig at være indtil nu, og de er også stadig turneringens største favoritter til odds 4.75 hos bookmakeren bet365.

Spørgsmålet er dog, om England nogensinde kommer op i gear, før det er for sent. De har ikke vundet en eneste kamp her ved EM i overbevisende stil, og den eneste sejr i ordinær spilletid kom i åbningskampen mod Serbien, hvor Jude Bellingham også reddede dagen for englænderne med et hovedstød efter godt et kvarters spil. Hvor ville dette talentfulde engelske hold være uden Real Madrid-topscorer Bellingham og Bayern München-bomberen Kane? Muligvis allerede ude, trods på papiret overkommelige modstandere i både gruppespil og 1/8-finale. Det er sløjt, Southgate!

England vil være uden Marc Guehi, som sidder over med karantæne.

 

Schweiz

Schweiz er stadig ubesejret ved EM efter 3-1 over Ungarn, to gange 1-1 mod Skotland og Tyskland og senest en fortjent 2-0 sejr over europamestrene fra Italien. Det er syv forskellige spillere som har lavet målene for Schweiz ved dette EM, så måltruslen på det schweiziske mandskab kommer i mange former.

I den seneste sejr var Ruben Vargas den store helt, da han stod for assisten til Remo Freulers åbningsmål kort før pausen og selv scorede til 2-0 i det første minut af anden halvleg. Italien formåede aldrig at svare tilbage, og dermed har Schweiz allerede sørget for, at vi får en ny europamester om lidt over en uge i Berlin.

Spørgsmålet er nu om schweizerne selv kan spille sig et skridt tættere på finalen. Statistikken er ikke med dem mod England, som Schweiz ikke har slået i en kamp af betydning siden 1981. England har vundet de sidste fem kampe mod Schweiz og er ubesejret i 13 opgør. Men hvor England har skuffet alt og alle ved dette EM, har schweizerne imponeret stort, så måske er det ved at være Schweiz' tur til at få skovlen under englænderne?

 

England - Schweiz spilforslag

England er på papiret favoritter her, men faktum er bare, at de ikke har leveret meget ved EM, mens Schweiz har vist sig som et solidt mandskab som har været få minutter fra at slå Tyskland og i øvrigt netop elimineret Italien.

Vi har fidus til en overraskende sejr til schweizerne her. Vi skyder på 2-1 til Schweiz og spiller 2-tallet til et flot odds 3.80.

Spil hos bet365*