Finland vs Rusland optakt: EM 2020 i fodbold

15. juni 2021

Finland - Rusland optakt: Hvad håber vi på i Danmark?

Finland og Rusland mødes i Gruppe B ved EM 2020 i fodbold onsdag d. 16. juni, og her er det store spørgsmål: Hvad håber vi i Danmark at kampen ender mellem finnerne og russerne? Læs mere om Finland - Rusland i optakten her med startopstillinger, odds og spilforslag til Finland mod Rusland.

I Danmarks Gruppe B ved EM i fodbold mødes Finland og Rusland allerede onsdag d. 16. juni - dagen før Danmarks kamp mod Belgien i Parken. Efter Finland åbnede deres EM 2020 med en sejr over Danmark, og Rusland tabte deres kamp med 3-0 til Belgien, kan det blive en skæbneafgørende kamp for begge mandskaber.

Finland kan med en sejr sikre sig avancement til 1/8-finalerne, og samtidig så godt som endegyldigt sende Rusland ud af EM. Russerne vil i hvert fald være meget skidt stillet med et nederlag, da det vil betyde, at de har nul point og en meget dårlig målscore inden kampen mod Danmark på mandag. Rusland kan derimod med en sejr spille sig tilbage i kampen om andenpladsen i gruppen, mens finnerne så vil være anderledes presset i deres sidste kamp mod Belgien.

Der er altså meget på spil her for begge lande, og det store spørgsmålet er selvfølgelig: Hvad håber vi i Danmark, at kampen ender mellem Finland og Rusland? Umiddelbart vil det bedste resultat, set med danske briller, være en finsk sejr. Dermed vil Rusland nemlig være tæt på ude af kampen om at blive en af de fire bedste 3. pladser i grupperne, inden Rusland møder Danmark på mandag. Meget afhænger selvfølgelig også af Danmarks resultat mod Belgien torsdag. Vinder Danmark her, vil det bedste resultat mellem Finland og Rusland måske være en russisk sejr, for dermed er vi nemlig stadig med i kampen om andenpladsen.

Det er altså svært at sige endegyldigt, hvad det bedste resultat for Danmark er, da Danmark først spiller torsdag. Men hvorom alting er, kan vi selvfølgelig stadig afgøre det hele selv med 4-6 point mod Belgien og Rusland i de to sidste kampe.

Læs mere om Finland vs Rusland i optakten forneden. I vores optakt til Finland mod Rusland ser vi nærmere på spilforslag til odds på kampen samt de to landes startopstillinger m.m. 

Finland - Rusland optakt

 

Odds på Finland - Rusland

Finland - Rusland
EM 2020 - Gruppe B
Kampstart:
Onsdag d. 16. juni kl 15:00
Spillested:
Krestovskij Stadion, Sankt Petersborg
TV/Streaming:
3+ / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
6.00 3.75 1.61
Over/Under 2,5 mål
2.30 - 1.61
Spil hos bet365*

 

Finland vs Rusland odds- og spilforslag

Finland kom fra land ved EM 2020 med en 1-0 sejr over Danmark. Meget er blevet sagt og skrevet om afviklingen af det opgør, og om hvorvidt den skulle være spillet færdig samme aften i kølvandet på Christian Eriksens kollaps. Faktum er dog, at kampen blev spillet færdig, og at Finland trak det længste strå.

Men ser man på spil og chancer i kampen, var det Danmark der dominerede opgøret fra start til slut. Både før og efter Eriksens kollaps. Finland havde ikke et eneste hjørnespark i kampen, og de blev kun noteret for én eneste afslutning mod mål. Ikke PÅ mål, men MOD mål. Hovedstødet som Finland scorede på, kan man diskuterer om ikke Kasper Schmeichel skulle have snuppet. Men uanset hvad, havde Finland ikke meget at byde på, udover en forholdsvis godt organiseret defensiv. 

Det var tydeligt, at finnerne gerne ville stå meget dybt i banen og spille på omstillinger med direkte bolde frem mod Teemu Pukki. Det bliver nok også kampbilledet her mod Rusland. Specielt fordi Finland har et resultat og tre point fra første kamp og sagtens kan leve med uafgjort her. Faktisk vil fire point være rigtig fint for Finland, som dermed vil ligge lunt i svinget til en plads i 1/8-finalerne. Rusland er derimod pisket til at komme frem og vinde denne kamp, og gerne med et par mål så de kan få pyntet på målscoren der lige nu hedder -3 mål.

Rusland var nemlig også ude i tovene mod Belgien i den første kamp, og tabte helt fortjent med 3-0. Det var ikke noget imponerende russisk hold vi bevidnede sent lørdag aften, og spørgsmålet er, om russerne kan slå Finland. De er store favoritter til denne kamp, med odds 1.61 på Rusland, hvilket vi synes er skævt sat. Vi tror Finland har potentiale til at gøre ondt på russerne med deres stærke defensiv og Teemu Pukki i front.

Vores to spilforslag bliver Finland eller Uafgjort på Dobbeltchancen til odds 2.20 samt Under 7,5 skud på mål for begge hold kombineret til odds 1.83. Begge odds er fundet hos bet365.

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Finland - Rusland

Her ses startopstillingerne i Finland - Rusland. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Finland vs Rusland bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Finland
(Bekræftet)
Rusland
(Bekræftet)
L. Hradecky M. Safonov
J. Raitala I. Diveev
J. Toivio G. Dzhikiya
D. O'Shaughnessy D. Barinov
P. Arajuuri (anf.) M. Fernandes
Jere Uronen M. Ozdoev
G. Kamara R. Zobnin
R. Lod D. Kuzyaev
R. Schüller A. Golovin
T. Pukki A. Miranchuk
Joel Pohjanpalo A. Dzyuba (anf.)
Se Finlands EM-trup Se Ruslands EM-trup

 

TV og Livestream: Hvem viser Finland - Rusland?

Finland vs Rusland kan ses i TV på 3+. Vi anbefaler at se vores EM 2020 TV Program her for mere information om EM 2020 kampene i TV.

Alle EM 2020-kampene også ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Finland vs Rusland statistik og historie

Finland og Rusland har en lang og blodig krigshistorik mod hinanden, da de to lande i flere omgang har ligget i krig med hinanden. På fodboldfronten er der ikke nær så meget at skrive hjem om, når det kommer til historien mellem Finland og Rusland.

Tilbage i 1957 mødtes de to nationer for første gang i fodbold. Det var dengang Rusland hed Sovjetunionen eller USSR. I to kampe i kvalifikationen til VM 1958 sejrede USSR med samlet 12-1 og vandt her 10-0 i Helsinki. 

Tre gange har de to lande stået overfor hinanden i EM-kvalifikationen, nemlig i 1967, 1979 og i 1982/83. USSR vandt fire af de seks kval-kampe og de to sidste endte uafgjort. 

Finland har aldrig slået Rusland i fodbold. Heller ikke i tiden før jerntæppets fald. USSR havde en V8-U5-T0 statistik mod Finland, og mod det moderne Rusland har Finland spillet fire kampe og tabt dem alle. Det drejer som om to russiske sejre på samlet 9-1 (6-0, 3-1) i kvalifikationen til EM 1996, samt samlet 6-0 (3-0, 3-0) i kvalifikationen til VM 2010. 

Spil hos bet365*