EM 2024 i fodbold. Georgien mod Tjekkiet

22. juni 2024

Georgien - Tjekkiet spilforslag: Første georgiske EM-point i historien

Hverken Georgien eller Tjekkiet fik point med fra første runde ved EM 2024, da Georgien tabte 1-3 til Tyrkiet og Tjekkiet blev slået til sidst af Portugal med 1-2. Derfor skal der point på kontoen her og helst tre af slagsen.

Georgien

Georgien debuterer ved EM her i Tyskland, hvor nationen er med for første gang, og indtil videre har det været et meget positivt bekendtskab. I første kamp mod Tyrkiet tabte Georgien godt nok med 1-3, men de havde stor ære af en ekstremt underholdende kamp, hvor georgierne formåede at holde tyrkerne på stikkerne helt til det allersidste.

Tyrkiets 3-1 mål blev således også sat ind efter dommerens tillægstid reelt var udløbet, og da Georgien havde sendt sin målmand Mamardashvili med frem på en dødbold. Den gik ikke så kunne Kerem Akturkoglu slå kontra og score i et tomt georgisk mål.

3-1 resultatet ser måske på papiret forholdsvis overbevisende ud, men det var tæt, og Georgien kunne sagtens have fået mere med fra kampen. I alt havde Willy Sagnols mandskab 14 skud på mål, hvilket er flest af en EM-debutant siden Østrig debuterede tilbage i 2008.

I næste kamp venter Portugal, så der er ingen tvivl om, at Kvaratskhelia og Co. helst skal have tre point ud af denne kamp, hvis de skal drømme om avancement.

Tjekkiet

Tjekkiet kom utrolig tæt på at få point mod gruppefavoritterne fra Portugal i første kamp. Men trods at have taget føring efter godt en times spil ved Lukas Provod, holdt det altså ikke. Kun syv minutter senere scorede Robin Hranac et uheldigt selvmål som bragte balance i stillingen på Red Bull Arena i Leipzig, og da stadionuret var ved at rinde ud på EM's mindste stadion, dukkede indskiftede Francisco Canceicao op og scorede sejrsmålet for portugiserne.

Det var en hård skæbne for Tjekkiet som kæmpede bravt gennem alle 90 minutter. Men skal man være lidt hård ved tjekkerne, havde de måske ikke for alvor fortjent pointene. I hvert fald ikke alle tre. De havde kun otte boldberøringer i Portugals felt, og de lavede færre afleveringer end noget andet hold i første runde i gruppespillet. Portugal sad på bolden i 69% af tiden, og Tjekkiets xG var sølle 0.22.

Man må forvente at se mere fra Tjekkiet her mod Georgien - særligt hvis de skal gøre sig berettiget til en plads i knockout-fasen.

Georgien vs Tjekkiet spilforslag

Georgien kom bragende ind på EM-scenen i første kamp mod Tyrkiet, hvor mange nok var overraskede over den kvalitet, som georgierne lagde for dagen. Det var helt sikkert en af de mest underholdende kampe ved EM indtil videre, og det kan georgierne tage ligeså meget ære fra som vinderne fra Tyrkiet.

Willy Sagnols mandskab kommer helt sikkert bragende ud igen her mod Tjekkiet, som til gengæld ikke imponerede ligeså meget mod en svær modstander fra Portugal. Her havde Tjekkiet i lange perioder svært ved at komme over midten.

Vi tror Georgien, som ikke for alvor har ret meget at tabe, kommer stærkt ud til denne kamp, og de kan skabe problemer for tjekkerne. Vi tror den ender uafgjort 1-1 og derfor spiller vi krydset til odds 3.75 hos bet365.