Spanien U21 - Danmark U21: Odds & Spilforslag

20. november 2023

Nordirland - Danmark optakt: Punktum for EM 2024-kvalifikationen i Belfast

Danmark skal til Belfast og møde Nordirland i den sidste kamp i EM 2024-kvalifikationen mandag d. 20. november. Se Nordirland vs Danmark spilforslag i optakten her.

Danmark kan i aften træde ind på græsset på Windsor Park i Belfast med god ro i maven. EM 2024-billetten er nemlig i hus med 2-1 sejren fredag aften over Slovenien i Parken, og dermed er Kasper Hjulmand klar til at føre det danske landshold ind til den tredje store slutrunde i træk næste sommer.

Nordirland har ikke mere at spille for, da de kun har fået seks point indtil nu i gruppespillet med to sejre og syv nederlag. De vil dog nok gerne runde EM kvalifikationen af med en god præstation, men det vil Danmark forhåbentligt også, for det danske landshold har stadig chancen for at blive førsteseedede, når der trækkes lod til EM-grupperne.

Spil hos LeoVegas*

Nordirland vs Danmark

Kampstart:
Mandag d. 20. november kl. 20:45
TV
TV2
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
6.75 4.10 1.53
Spil hos LeoVegas*

 

Nordirland

Nordirland vil ikke huske tilbage på denne EM-kvalifikation med glæde. Det har været et sløjt forsøg på kvalifikation til EM for nordirerne, som også har oplevet nogle turbulente år med deres landshold.

I fredags blev Nordirland rundbarberet med 0-4 af Finland, og det var det syvende nederlag af ni kampe i gruppen. De to kampe som gav point var de to obligatoriske sejre over San Marino ude og hjemme. 

Meeeen, i al fairness bør man vel også nævne, at Nordirland kunne have fået mindst ét point mere. I Parken, da Danmark vandt 1-0 over Nordirland, vil de fleste hjemme i Nordirland nok mene, at VAR var ekstremt hårde ved dem, da Callam Marshalls udligning i det 94. minut blev annulleret. 

Nordirland får ikke chancen for at kvalificere sig til EM via Playoffs, da de også leverede en ringe indsats i sidste omgangs Nations League. Her kunne de ikke slå Cypern, og tabte både ude og hjemme til Grækenland og i Kosovo, og de har derfor kun tre sejre i de sidste 16 kampe af betydning. Det er altså ikke et synderligt stærkt mandskab, Danmark skal op i mod i aften, men på Windsor Park i Belfast er Nordirland normalt en svær modstander af nedkæmpe for mange gæstende mandskaber.

Den nordirske landstræner, Michael O'Neill, har udtaget følgende trup til kampene mod Finland og Danmark. AGF's målmand, Bailey Peacock-Farrell, er ikke med i truppen mod Danmark, da han måtte trække sig fra truppen mod Finland med en knæskade. Også Portsmouth kantspilleren Paddy Lane og Kilmarnock midtbanespilleren Brad Lyons er meldt skadet og går glip af kampen mod Danmark.

Conor Hazard, Plymouth Argyle
Luke Southwood, Cheltenham Town
Stephen McMullan, Fleetwood Town

Paddy McNair, Middlesbrough
Jamal Lewis, Watford
Daniel Ballard, Sunderland
Ciaron Brown, Oxford United
Trai Hume, Sunderland
Brodie Spencer, Motherwell
Eoin Toal, Bolton
Michael Forbes, West Ham

George Saville, Millwall
Jordan Thompson, Stoke City
Jordan Jones, Wigan Athletic
Shea Charles, Southampton
Conor McMenamin, St. Mirren
Paul Smyth, Rangers
Isaac Price, Standard Liege
Matty Kennedy, Kilmarnock
Caolan Boyd-Munce, St. Mirren
Ross McCausland, Rangers
Terry Devlin, Portsmouth

Josh Magennis, Wigan Athletic
Conor Washington, Derby County
Dion Charles, Bolton Wanderers
Dale Taylor, Wycombe Wanderers
Callum Marshall, West Ham

Danmark

Førstepladsen i gruppen er sikret, og Danmark er klar til EM 2024 sammen med i alt 15 andre lande. De sidste otte deltagere mangler at blive fundet, og derfor ved vi reelt ikke endnu, hvilket seedningslag Danmark ender i når der trækkes lod til grupperne ved EM. 

Lige nu er Danmark næsten sikre på at have i seedningslag to. Det bliver en sikkerhed med mindst ét point i Belfast. Men Danmark har også chancen for at blive førsteseedede med en sejr, men det kræver at Spanien dummer sig og taber point mod Georgien. 

Derfor kan Danmark altså ikke bare være helt og aldeles ligeglade med resultatet her i Belfast, selv om EM-billetterne er i hus. Danmark skal frem og vinde denne her - også for at holde gang i det momentum landsholdet fik med den vigtige sejr over Slovenien i fredags.

Kasper Hjulmand har siden i fredags udskiftet karantæneramte Christian Nørgaard med Genoas Morten Frendrup. 

Danmarks trup mod Nordirland:

Frederik Rønnow, 1. FC Union Berlin
Kasper Schmeichel, RSC Anderlecht
Mads Hermansen, Leicester City FC

Andreas Christensen, FC Barcelona
Jannik Vestergaard, Leicester City FC
Jens Stryger Larsen, Trabzonspor
Joachim Andersen, Crystal Palace
Joakim Mæhle, VfL Wolfsburg
Rasmus Nissen Kristensen, AS Roma
Victor Kristiansen, Bologna
Victor Nelsson, Galatasaray

Christian Nørgaard, Brentford FC
Morten Frendrup, Genoa
Jesper Lindstrøm, Napoli
Mathias Jensen, Brentford FC
Matthew O'Riley, Celtic FC
Morten Hjulmand, Sporting Lissabon
Pierre Emile Højbjerg, Tottenham Hotspur FC
Thomas Delaney, RSC Anderlecht

Anders Dreyer, RSC Anderlecht
Jonas Older Wind, VfL Wolfsburg
Kasper Dolberg, RSC Anderlecht
Mohamed Daramy, Stade de Reims
Yussuf Yurary Poulsen, RB Leipzig

 

Odds: Nordirland - Danmark spilforslag

Vi forventer ikke noget festfyrværkeri i aftenens kamp, men Danmark kan dog spille frit og har samtidig alt at vinde. Det gælder nemlig om at snuppe sejren, så Danmark potentielt kan blive førsteseedede ved EM. Og om ikke andet, sikre at vi beholder den andenseedning vi ligger til at få lige nu.

Vi tror dog det ender i en lidt tam affære, hvor Nordirland nok kommer til at have fokus på ikke at give for meget væk. De tabte med fire sidst i Finland, og de vil nok gerne undgå endnu en ydmygelse her foran egne fans hjemme i Belfast. Samtidig er det også værd at nævne, at Nordirland har tabt fem af deres syv nederlag i gruppespillet med præcist ét mål - nemlig fem 0-1 nederlag. 

Det kan meget vel blive en målfattig affære, hvor Danmark kommer til at arbejde hårdt for at åbne Nordirlands forsvar op, og hvor Nordirland måske ikke selv kommer frem til det helt store. Vi spiller derfor Under 2,5 mål til odds 1.74 hos LeoVegas, og samtidig forsøger vi os med et frækt halvleg/fuldtid spil, hvor stillingen er uafgjort ved pausen og Danmark vinder. X/2 på HT/FT giver odds 4.30 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*