EM 2024 i fodbold. Polen mod Østrig

20. juni 2024

Polen - Østrig spilforslag: Favoritsejr på Olympiastadion

Det store Olympiastadion i Berlin danner rammen om Polen vs Østrig i fredagens anden EM-kamp. Begge åbnede EM med et nederlag, og begge er derfor på jagt efter tre point her.

Polen

Polen åbnede EM med et 1-2 nederlag til Holland. En skadet Robert Lewandowski var ikke med, og derfor havde de færreste egentlig spået Polen en chance, men det lignede længe at der skulle være polske point i opgøret efter Adam Buksa pandede bolden i kassen på et polsk hjørne.

Men hollænderne væltede sig i gode muligheder i første halvleg, og derfor var det også fortjent, at Holland kunne udligne ved Cody Gakpo efter en lille halv times spil. Herefter holdt polakkerne stand til det allersidste, men Wout Weghorst viste sig som en super-sub, da han kom ind fra bænken i det 81. minut og scorede sejrsmålet for Oranje to minutter efter.

Overordnet set må det alligevel have været en godkendt præstation for den polske landstræner Michal Probierz, for der blev skabt polske chancer mod en stærk modstander i god form. Måske polakkerne får et ekstra gear, hvis Lewandowski når at blive klar til denne kamp. De fleste forventer det, men tiden må vise.

Østrig

Østrig var et af de mest formstærke mandskaber ved EM, da de ankom ubesejret i syv kampe i træk. Men det skulle et uheldigt selvmål mod Frankrig lave om på. Da Max Wöber lidt klodset pandede den forbi Brøndby-keeperen Pentz i målet, fik Frankrig kampens eneste mål.

Mbappé og de andre franske stjerner kunne altså ikke selv finde vejen til nettet, og det var i høj grad også et modigt østrigsk mandskabs fortjeneste.

Efter kampen talte alle om Kylian Mbappés brækkede tud, men det havde klædt pressen at give mere kredit til Østrig, som faktisk spillede en rigtig flot kamp mod Les Bleus. Det var en præstation som må give Ralf Rangnick masser af tro på, at hans mandskab kan gøre det onde ved Polen her.

Polen vs Østrig spilforslag

Da begge lande er på en desperat jagt efter point her, kan det blive en meget intens affære i den tyske hovedstad. Vi har reelt mest fidus til Østrig, men omvendt kan det alligevel give Polen noget ekstra, hvis de får Lewandowski tilbage i startopstillingen.

Alt i alt var vi mest imponeret over Østrig i første runde, for polakkerne gav for meget væk og kunne takke et uskarpt hollandsk angreb for, at de ikke var bagud ved pausen. Østrig derimod formåede faktisk at forhindre Frankrig i selv at score, og de turde møde franskmændene højt i banen og gik efter at slå verdensmestrene anno 2018. Friskt.

Det gør at vi putter vores æg i Østrigs kurv, og spiller Østrig til odds 2.15. Vi skyder på en 2-1 sejr til østrigerne.