Polen vs Slovakiet ved EM 2020 i fodbold

14. juni 2021

Polen - Slovakiet optakt: Gruppe E kamp ved EM 2020 i fodbold

Mandag d. 13. juni 2021 står der Polen vs Slovakiet på plakaten, når Gruppe E ved EM 2020 i fodbold sparkes i gang. Læs optakt til Polen mod Slovakiet her, og få spilforslag til odds på kampen, startopstillinger m.m.

Polen og Slovakiet mødes mandag aften i kamp to på mandagsprogrammet, når Gruppe E åbner ved EM 2020. Hverken Polen eller Slovakiet er spået de store chancer for at gå langt ved EM 2020 denne sommer. En polsk triumf udløser odds 67.00 hos bookmakeren bet365, mens Slovakiet er blandt de største underdogs til odds 401.00. 

Med Spanien som store favoritter i Gruppe E bliver mandagens møde utrolig vigtig for både Polen og Slovakiets chancer for at gå videre fra gruppespillet. På papiret er Polen favoritter, men Lewandowski og Co. har kun hentet en sejr i 2021 over upåagtede Andorra, mens Slovakiet er ubesejret i indeværende kalenderår. 

Læs mere om Polen - Slovakiet i vores optakt forneden til den første af i alt seks kampe fra Gruppe E ved EM 2020.

Polen - Slovakiet optakt

 

Odds på Polen - Slovakiet

Polen - Slovakiet
EM 2020 - Gruppe E
Kampstart:
Mandag d. 14. juni kl 18:00
Spillested:
Gazprom Arena, Sankt Petersborg
TV/Streaming:
TV3+ / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
1.80 3.25 5.25
Over/Under 2,5 mål
2.50 - 1.53
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til Polen vs Slovakiet odds

Vi skal tilbage til 2009 for at finde den seneste betydningsfulde kamp mellem Polen og Slovakiet, der er spået de dårligste chancer i Gruppe E for et videre avancement. Med Coronaudbrud i både den svenske og spanske lejr, kan der måske ligge en overraskelse og vente.  

Polen kan på mange områder sammenlignes med det danske landshold, hvor man har været den bløde mellemvarer ved slutrunderne. Ved den seneste slutrunde i 2018 blev det ikke til et videre avancement fra gruppespillet med to nederlag og en enkelt sejr. Siden har der været langt mellem de gode resultater på det polske landshold, der skiftede landstræner tilbage i starten af det nye år.

Portugisiske Paolo Sousa er manden ude på sidelinjen der skal forsøge at få det polske landshold tilbage på rette spor. Indtil videre har resultaterne dog udeblevet for den tidligere portugisiske landsholdsspiller, der kun har præsteret en enkelt sejr i hans første fem kampe. Senest med to pointdelinger i den forgangne uge med 1-1 mod Rusland og 2-2 mod Island, der er resultater, som gør det svært at se polakkerne spille nogen betydningsfuld rolle ved sommerens slutrunde.  

Trods en stribe skuffende resultater i 2021, er det et polsk landshold, der går ind til gruppens første kamp som relative store favoritter hos bookmakerne. Med verdens pt. bedste 9'er i Robert Lewandowski, er det også en nation der kan gøre ondt på alle hold og især et slovakisk mandskab, der er udråbt til at være en af de største underdogs i hele turneringen.  

På trods af Slovakiets rolle som underdogs i alle de kommende kampe i gruppespillet, så er det et landshold, der har vist god form i den seneste periode med fem kampe i træk uden nederlag. VM kvalifikationen har budt på pointdeling mod Cypern og Malta, mens det er bleve til en 2-1 sejr over Rusland. Efterfølgende har nationen spillet to træningskampe op til EM, hvor man først spillede 1-1 mod Bulgarien og senest 0-0 mod Østrig. Resultater der vidner om et fornuftigt forsvar, der ikke tillader modstanderne mange mål. 

Vi mener at Polen er gjort til rimelige store favoritter i den første kamp. Åbningskampe ved en slutrunde bærer som oftest præg af nerver og en defensiv indstilling hos de fleste nationer. Det kan også sagtens blive tilfældet i denne kamp, hvor der som tidligere nævnt er meget på spil for begge nationer i forhold til avancement fra gruppespillet. Vi går på en målfattig affære og forøger os med et spilforslag på under 2.0 mål til odds 2.07 hos bet365.dk. Her kommer indsatsen retur ved præcis to mål, mens der er gevinst ved ingen eller et enkelt mål.  

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Polen - Slovakiet

Her ses startopstillingerne i Polen - Slovakiet. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Polen vs Slovakiet bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Polen Slovakiet
(Forventet)
Wojciech Szczesny Martin Dubravka
Kamil Glik Peter Pekarik
Bartosz Bereszynski Lubomir Satka
Jan Bednarek Milan Skriniar
Maciej Rybus Tomas Hubocan
Karol Linetty Juraj Kucka
Mateusz Klich Jakub Hromada
Grzegorz Krychowiak Lukas Haraslin
Kamil Jozwiak Robert Mak
Robert Lewandowski Ondrej Duda
Piotr Zielinski Marek Hamsik
Bænken
- -
Se Polens EM-trup Se Slovakiets EM-trup

 

TV og Livestream: Hvem viser Polen - Slovakiet?

Polen vs Slovakiet kan ses i TV på TV3+. I Danmark er det nemlig TV3 og Danmarks Radio som viser alle EM 2020-kampene i TV, og opgøret i Gruppe E mellem Polen og Slovakiet vises altså hos TV3. 

Vi anbefaler at se vores EM 2020 TV Program her for mere information om EM 2020 kampene i TV. Alle EM 2020-kampene også ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Polen optakt

 

Polen EM 2020 Fodbold

Bliver EM 2020 året hvor Robert Lewandowski endelig får succes på det polske landshold? Selvom Bayern angriberen har haft stor succes på klubplan, så har den 32 årige angriber aldrig nået længere end kvartfinalen med Polen. I Gruppe E bør det polske landshold have gode chancer for som minimum at spille sig videre fra gruppespillet, hvis man vel at mærke henter de tre forventede point mod Slovakiet. 

Polen sluttede som nummer et foran Østrig i en forholdsvis svag kvalifikationsgruppe, hvor det ikke overraskende var Robert Lewandowski, der blev topscorer for Polen med seks mål i ti kampe. I alt hentede Polen 25 ud af 30 mulige point, men modstanderne bliver af en anden kaliber ved slutrunden, og her skal det blive spændende at se, hvor The White Eagles står henne. Her er der ingen tvivl om, at Lewandowski kommer til at få en hovedrolle i offensiven, hvis Polen skal have succes. En hovedrolle der ikke er blevet mindre af både Piatek og Milik begge er ude af slutrunden med skader. 

På forhånd ligner det en direkte duel mellem Polen og Sverige om hvem der skal følge med Spanien videre som etter i gruppen. Der bør altså være muligheder for polakkerne til at spille sig med frem til Play Offs, men det kræver formentlig præstationer, der har været bedre end det de har leveret op til slutrunden. Samtidig bliver mødet mod Slovakiet uhyre vigtig, da et pointtab i den første kamp vil gøre det svært for Polen at blive en af de af øverste to hold, hvis man som forventet ikke henter point Spanien.   

Se odds på Polen ved EM 2020 her

 

Slovakiet optakt

 

Slovakiet EM 2020 i fodbold

At Slovakiet er og finde blandt de deltagende nationer ved EM 2020 må siges at være overraskende, men også et tydeligt bevis på, at flere hold har fået chancen for at deltage, efter at UEFA har udvidet antallet af pladser fra 16 til 24 ved slutrunden. 

Slovakiet sluttede som nummer tre i deres kvalifikationsgruppe, hvilket ikke tidligere har været nok til at kvalificere sig. Med de nye regler opstod muligheden for slovakkerne dog igennem to playoff kampe, hvor man med lodder og trisser fik spillet sig forbi både Irland og Nordirland efter forlænget spilletid. Dermed er Slovakiet med til et EM for kun anden gang i nationens historie, efter man også deltog i 2016.

Dengang nåede Slovakiet frem til 1/8 finalerne, men hvis der skal ske en gentagelse af den bedrift kræver det mindst en overraskelse i gruppespillet, hvor der på forhånd er lagt op til en underdogs rolle i alle kampene for Hamsik og Co. Med fire ud af seks 3'er der går videre fra gruppespillet kan Slovakiet håbe på, at en enkelt sejr kan vise sig nok, hvilket der formentlig er størst chance for Polen, i hvert fald hvis man skal tro bookmakernes odds. 

På forhånd ser det svært ud for Slovakiet, men resultaterne i 2021 bør vække optimisme og tro på tingene hos slovakkerne, der har bevist at man ikke er nemme at slå ud af kurs. En af grundene skal findes i midterforsvaret, hvor Inter profilen Milan Skriniar har spillet en stor rolle samme med Lubomir Satka og Martin Dubravka.

Selvom resultaterne har været fine i 2021, så er der dog ingen tvivl om, at Slovakiet på papiret er det svageste hold i Gruppe E, og det vil derfor være en overraskelse, hvis de bærer sig afsted med at hente en eller flere sejre ved sommerens slutrunde. 

Se odds på Slovakiet ved EM 2020 her

 

Polen vs Slovakiet statistik og historie

Polen og Slovakiet har stået overfor hinanden syv gange i de seneste 30 år. Her er det lidt overraskende Slovakiet der har haft overtaget med fire sejre, mens Polen står noteret for to sejre. Det seneste møde er tilbage i 2013, hvor en træningskamp endte 2-0 til Slovakiet på mål Robert Mak og Juraj Kucka, der begge er udtaget til Slovakiets EM trup.

Den seneste betydningsfulde kamp mellem Polen og Slovakiet blev spillet i forbindelse med VM 2010 kvalifikationen, hvor de to østeuropæiske nationer var i samme gruppe. Her vandt Slovakiet med 2-1 i Bratislava, mens det endte 1-1 i det omvendte opgør i Polen. 

Spil hos bet365*