EM 2024 i fodbold. Portugal mod Frankrig

4. juli 2024

Portugal - Frankrig spilforslag: Ronaldo vs Mbappé

EM-slutrunden bliver én megastjerne fattigere fredag aften, når der står Portugal vs Frankrig på spisesedlen foran Volksparkstadion i Hamborg fredag aften. Det er nemlig også et opgør mellem Cristiano Ronaldo og Kylian Mbappé - to af fodboldens absolut største superstjerner, som dog ikke helt har ramt deres topniveau ved EM indtil nu.

Det er otte år siden disse to nationer mødtes i EM 2016-finalen i Paris. Dengang sejrede Portugal med 1-0 i forlænget spilletid på en træffer fra Eder. Bliver det igen Ronaldo og Co. som trækker det længste strå, eller bliver Mbappé og Co. som skal op mod vinderne af Spanien og Tyskland?

Spil hos bet365*

Portugal - Frankrig

Kampstart:
Fredag d. 5. juli kl. 21:00
TV / Stream
DR1
Stadion:
Volksparkstadion, Hamborg
Dommer:
Michael Oliver, England
Betting Partner: bet365
1 X 2
3.40 3.00 2.35
Spil hos bet365*

 

Portugal

Cristiano Ronaldo har stadig til gode at score ved dette EM i Tyskland, og vi så en Ronaldo i tårer efter Jan Oblak pillede den 39-årige superstjernes straffespark i den forlængede spilletid mod Slovenien i 1/8-finalerne. Dermed sluttede det hele 0-0 efter 120 minutter, og Portugals EM-skæbne skulle nu afgøres fra pletten.

Heldigvis for Ronaldo og resten af Portugal trak portugiserne sig sejrsrige ud af straffesparkskonkurrencen, hvor Ronaldo også konverterede sit spark. Det samme gjorde Bernardo Silva og Bruno Fernandes. Den helt store helt blev dog Diogo Costa i Portugal-målet, da han klarede Slovenien tre første spark og dermed holdt clean sheet i en straffekonkurrence. Det er ikke noget man ser ofte. Faktisk blev Costa den første målmand nogensinde til at redde tre straffespark i en EM-straffekonkurrence.

Nu er 2016-europamestrene klar til kvartfinalerne, hvilket allerede er et skridt bedre end deres 1/8-finale exit for tre år siden. Men der venter nu kvalificeret modstand i form af Frankrig. Portugal stordominerede mod både Georgien og Slovenien, men er nu gået fra banen i de to sidste kampe her ved EM uden at score (0-2 vs Georgien og 0-0 vs Slovenien). Derfor må man antage at Ronaldo og Co. får deres sag for mod Les Bleus, som blot har indkasseret ét mål ved EM indtil nu.

 

Frankrig

Frankrig har som nævnt kun indkasseret et enkelt mål i fire kampe ved EM, og det blev sat ind fra 11-meter pletten af Robert Lewandowski i 1-1 kampen mod Polen. Det er altså en solid fransk defensiv som er troppet op i Tyskland. 1-0 over Østrig, 0-0 mod Holland, 1-1 mod Polen og senest 1-0 over Belgien i 1/8-finalen. Ikke just den franske dominans man kunne have forventet i flere af disse kampe. Vi havde i hvert fald forventet flere mål fra det stjernespækkede franske mandskab.

Faktisk har Frankrig stadig ikke lavet et mål i åbent spil. Mbappé scorede på straffe mod Polen, og de to mål i 1-0 sejrene over Østrig og Belgien var begge selvmål af modstanderne. Senest mod Belgien havde Frankrig store problemer med at komme frem til noget, og først i det 85. minut, da Randal Kolo Muanis afslutning blev rettet af via Jan Vertonghen, fik Frankrig hul på bylden. Trods den overraskende måltørke fra det franske mandskab, er Didier Deschamps hold nu klar til kvartfinalerne, men Les Bleus høster ikke mange roser for deres mangelfulde offensive præstationer ved EM indtil nu. 

 

Portugal - Frankrig spilforslag

Portugal har ikke scoret i de sidste to kampe mod Georgien og Slovenien, og nu skal de op mod et fransk hold som kun har indkasseret ét mål (på straffe). Men Portugal har faktisk været gode på bolden og skabt mange muligheder - skarpheden har blot ikke været der i de afgørende aktioner. 

Frankrig har derimod skuffet os ved dette EM. Deres defensiv kan man ikke sætte en finger på, men fremme på banen har det ikke været godt nok, og nu skal de op mod Portugal som plejer at være hamrende solide defensivt, når de ønsker at være det. 

Det dufter i vores optik bestemt ikke af en målfest her, men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. En tidlig scoring kan sætte meget i gang. Vi tror dog det ender i en taktisk låst affære, og at stillingen er 1-1 efter 90 minutter. 

Derfor spiller vi uafgjort til odds 3.08 under forbedrede odds hos bet365. 

Samtidig prøver vi med et optimistisk Byg Selv-væddemål, fordi store spillere har det med at spille store kampe, når det for alvor gælder:

* Ronaldo scorer når som helst

* Mbappé scorer når som helst

* Resultatet er uafgjort

Samlet odds 29.00.

Spil hos bet365*