Portugal vs Tyskland ved EM 2020 i fodbold

19. juni 2021

Portugal - Tyskland optakt: Gruppe F kamp ved EM 2020 i fodbold

Portugals europamestre møder Tyskland på Allianz Arena i München i en storkamp i Gruppe F ved EM 2020 i fodbold lørdag d. 19. juni kl. 18.00. Læs Portugal vs Tyskland optakt med startopstillinger, odds og spilforslag samt mere om landenes indbyrdes historik før EM 2020 i fodbold.

Portugal besejrede Ungarn med 3-0 og kan sikre sig en plads i 1/8-finalerne ved EM 2020 i fodbold her mod Tyskland, hvis de forsvarende europamestre kan få bare ét point mod Die Mannschaft. Men tyskerne er på desperat jagt efter point, efter de led et 1-0 nederlag til Frankrig.

Portugal og Tyskland har mødt hinanden ved EM- og VM-slutrunderne i alt seks gange, og dette bliver derfor det syvende slutrunde-opgør mellem de to nationer siden de mødtes første gang ved EM 1984. Det er Tyskland som har momentum på den konto, da de har banket portugiserne de sidste fire gange de har mødtes ved en slutrunde. Det seneste møde mellem landene var ved VM 2014 i Brasilien, hvor Tyskland sejrede med 4-0 og hvor Thomas Müller scorede hattrick. Sidst Portugal slog Tyskland var ved EM 2000 med 3-0 i gruppespillet.

Kan Tyskland fortsætte den gode slutrunde-stime mod Portugal, eller kan portugiserne bygge videre på den fornemme start ved EM 2020? Læs mere om kampen mellem Portugal og Tyskland i optakten forneden.

Portugal - Tyskland optakt

 

Odds på Portugal - Tyskland

Portugal - Tyskland
EM 2020 - Gruppe F
Kampstart:
Lørdag d. 19. juni kl 18:00
Spillested:
Allianz Arena, München
TV/Streaming:
3+ / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
3.30 3.30 2.25
Over/Under 2,5 mål
2.00 - 1.80
Spil hos bet365*

 

Spilforslag: De bedste odds på Portugal vs Tyskland

Det ligner et tæt opgør på forhånd, og det er svært at spå om vinderen her. Begge hold er traditionelt stærke ved slutrunderne, og begge har meget på spil her. Portugal er næsten sikret avancement fra gruppen, mens Tyskland skal i gang på pointtavlen inden deres sidste kamp mod Ungarn.

Faktum er derfor nok også, at ét point vil være til at leve med for begge mandskaber. For Portugal vil det ene point sende dem på 4 point og dermed er de sikret at være en af de bedste 3'ere i grupperne, hvis det skulle komme dertil. Og Tyskland kan med et point også selv spille sig videre ved EM med en sejr i sidste kamp hjemme mod Ungarn.

Begge hold vil selvfølgelig gå efter sejren med henblik på en Top 2-placering. Og det kan blive et højintenst opgør vi skal bevidne mellem Portugal og Tyskland. Men hvis stillingen er uafgjort mod kampens slutning, tror vi ikke nogen vil satse voldsomt på at få sejren i hus. Derimod tror vi begge hold vil forsvare det ene point, som kan vise sig ekstremt vigtigt for begge lande, når regnskabet skal gøres op i gruppestillingerne.

Vi skyder på 1-1 som kampens resultat og spiller uafgjort til odds 3.30 mellem Portugal og Tyskland hos bet365.dk.

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Portugal vs Tyskland

Her ses startopstillingerne i Portugal - Tyskland. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Portugal vs Tyskland bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Portugal Tyskland
Rui Patricio Manuel Neuer (anf.)
Nelson Semedo Matthias Ginter
Pepe Mats Hummels
Rubes Dias Antonio Rüdiger
Raphael Guerreiro Joshua Kimmich
Danilo Pereira Ilkay Gündogan
William Carvalho Tony Kroos
Bernardo Silva Robin Gosens
Bruno Fernandes Kai Havertz
Diogo Jota Thomas Müller
Cristiano Ronaldo (anf.) Serge Gnabry
Bænken
Pedro Goncalves Robin Koch
Diogo Dalot Christian Günter
João Palhinha Bernd Leno
Ruben Neves Kevin Trapp
Goncalo Guedes Marcel Halstenberg
Renato Sanches Kevin Volland
Anthony Lopes Timo Werner
Rui Silva Niklas Süle
José Fonte Florian Neuhaus
João Moutinho Leon Goretzka
André Silva Leroy Sane
Rafa Silva Emre Can
Se Portugals EM-trup og odds Se Tysklands EM-trup og odds

 

TV og Livestream: Se Portugal mod Tyskland i TV og på nettet

Storkampen mellem Portugal og Tyskland i Gruppe F ved EM 2020 i fodbold vises i dansk TV på 3+. Det betyder, at Portugal vs Tyskland livestream skal findes hos Viaplay.dk.

Alle EM-kampene kan nemlig ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Portugal optakt

Portugal EM 2020 Fodbold

Ser man udelukkende på slutresultatet mellem Ungarn og Portugal (0-3), kan det se ud som om Portugal var overlegne fra start til slut. Men kampen forløb anderledes, og det så længe ud til at skulle blive en mildest talt frustrerende start på titelforsvaret ved EM 2020 for portugiserne. Først i det 84. minut kunne Raphaël Guerreiro bringe Portugal i front, og derefter blev der så lukket op for godteposen med to mål af Cristiano Ronaldo. Det ene blev scoret på straffe, men det skal ikke tage noget fra CR7 som med sine to mål overhalede Michel Platini og nu er alletiders topscorer i EM-regi.

Nu kommer Portugal ind til lørdagens brag mod Tyskland velvidende, at de kan sikre en plads i 1/8-finalerne, hvis de tager point på Allianz Arena i München. Samtidig kan de sikre en plads i Top 2 med en sejr, hvis Ungarn som forventet taber hjemme mod Frankrig tidligere på dagen. I så fald vil den stå på gruppefinale om førstepladsen, når Portugal møder Frankrig i den tredje og sidste kamp i Gruppe F på onsdag i Budapest.

Portugals sejr over Ungarn betød, at de nu er ubesejret i deres sidste syv kampe på tværs af alle turneringer. Men de har altså tabt de fire sidste landskampe mod Tyskland som alle blev spillet i perioden 2006-2014 ved VM og EM-slutrunderne. Spørgsmålet er, om Portugal endelig kan få skovlen under Tyskland og Joachim Löw ved en slutrunde. Der er i hvert fald revanche på spil, for da de mødtes sidst ved VM 2014, blev Portugal kørt over med 4-0 af tyskerne.

Portugal er muligvis uden Nuno Mendes som har døjet med en skade, men ellers bør alle mand være fit for fight.

 

Tyskland optakt

Tyskland EM 2020 Fodbold

Tyskland lagde fra land mod verdensmestrene og skal nu op mod europamestrene. Det er ikke just den nemmeste start på en slutrunde, men til gengæld får tyskerne så lov at lukke og slukke gruppespillet hjemme mod Ungarn i München. Hvis Tyskland bare kan få ét point med her fra Portugal-kampen, vil de kunne lande på 4 point med en sejr over Ungarn, hvilket bør være nok til at gå videre som 3'er i gruppen.

Men Tyskland skyder selvfølgelig efter en Top 2-placering, og den kan også komme i hus med to sejre mod Portugal og Ungarn. Til gengæld vil Top 2 være uopnåeligt for Die Mannschaft, hvis de taber denne kamp og Ungarn ikke slår Frankrig.

Tyskland tabte altså til Frankrig på et uheldigt selvmål af Mats Hummels, men i al fairness var franskmændene bedre end tyskerne. Specielt i offensiven. Tyskland havde svært ved at komme til de store åbne målchancer, og der er ingen tvivl om at Frankrig skabte mest på den sidste tredjedel.

Set i det lys bliver det spændende at se, om Joachim Löw foretager store ændringer i sin startopstilling ift. seneste kamp. Bl.a. kan Leroy Sané potentielt erstattet Kai Havertz, som ikke havde nogen stor kamp for tyskerne sidst.

Matthias Ginter måtte udgå småskadet i kampen mod Frankrig, men han skulle være klar igen. 

 

Portugal vs Tyskland statistik og historie

Portugal og Tyskland har mødt hinanden 18 gange gennem tiderne, og det er resulteret i 10 sejre til Tyskland, fem uafgjorte og kun tre portugisiske sejre. Det første møde ligger helt tilbage til 1936, hvor Tyskland sejrede i en venskabskamp med 3-1.

De mest nævneværdige kampe mellem Portugal og Tyskland skal findes ved de store slutrunder. I alt har Portugal og Tyskland mødt hinanden ikke færre end seks gange i slutrunde-regi, og her er regnskabet fire tyske sejre, en uafgjort og en sejr til Portugal. Tyskland har vundet de fire sidste, nemlig ved VM 2006, EM 2008, EM 2012 og VM 2014. 

Det første fandt sted i Gruppe B ved EM i 1984, omend det ikke blev specielt mindeværdigt med 0-0 som slutresultat. Vesttyskland sluttede nr. 3 i gruppen, mens Portugal gik videre til semifinalerne og tabte i forlænget spilletid til de senere europamestre fra Frankrig.

Ved EM 2000 var Portugal og Tyskland i pulje sammen og her sejrede Portugal med 3-0 på et hattrick af Conceicao. Portugal vandt gruppen med maksimum point, mens Tyskland sluttede sidst med kun et point. Portugal nåede helt til semifinalerne, men tabte til Frankrig med 2-1 på Golden Goal. 

I 2006 tørnede de to nationer igen sammen ved VM. Denne gang var der medaljer på spil, da det gjaldt kampen om tredjepladsen og dermed VM-bronzen. Tyskland sejrede med 3-1, bl.a. takket været to mål af Bastian Schweinsteiger og et selvmål af Petit. Dermed hjalp det ikke meget at Nuno Gomes fik reduceret i det 88. minut.

To år senere mødtes Portugal og Tyskland igen ved en slutrunde, nemlig EM 2008. Denne gang var det i kvartfinalerne, hvor Tyskland sejrede med 3-2. Igen spillede Bastian Schweinsteiger en hovedrolle, da han åbnede scoringen til 1-0. Miroslav Klose og Michael Ballack lavede de andre to mål for tyskerne, mens Nuno Gomes og Helder Postiga to gange reducerede undervejs for Portugal.

Ved EM i 2012 var der igen Portugal vs Tyskland på spisesedlen. Denne gang gjaldt det en kamp i gruppespillet, som Tyskland vandt 1-0 på et mål af Mario Gomez. Og for det ikke skal være løgn mødte Tyskland og Portugal så hinanden igen i gruppespillet ved VM 2014 i Brasilien. For fjerde gang i træk trak Tyskland det længste strå med en knusende 4-0 sejr, bl.a. takket været et hattrick af Thomas Müller.

Spil hos bet365*