EM 2024 i fodbold. Schweiz mod Tyskland

22. juni 2024

Schweiz - Tyskland spilforslag: To lande der kan klare sig med uafgjort

EM-værterne Tyskland tager mod nabolandet Schweiz i en direkte duel om førstepladsen, når det skal sættes punktum for Gruppe A ved EM 2024. 

Tyskland har seks point efter overbevisende sejre over Skotland og Ungarn, mens Schweiz åbnede med en sejr over Ungarn og derefter måtte nøjes med et point mod skotterne. Tyskland kan altså fastholde førstepladsen, hvis de undgår nederlag til schweizerne.

Spil hos bet365*

Schweiz - Tyskland

Kampstart:
Søndag d. 23. juni kl. 21:00
TV / Stream
TV2
Stadion:
Deutsche Bank Park, Frankfurt
Dommer:
Daniele Orsato, Italien
Betting Partner: bet365
1 X 2
5.00 3.75 1.70
Spil hos bet365*

 

Schweiz

Schweiz har fire point for to kampe, og kan sikre sig en andenplads med et point. Selv hvis Schweiz skulle tabe her, kan de alligevel booke billetten videre, hvis Skotland ikke slår Ungarn.

Hvis Schweiz taber og Skotland vinder, vil Schweiz sandsynligvis alligevel spille sig videre via andenpladsen, da målforskellen nok vil være til deres fordel. Ellers skal Schweiz i hvert fald have ørerne i maskinen her mod Tyskland, som Skotland fik, eller skotterne skal slå Ungarn stort. Ingen af delene virker specielt sandsynligt, så det ser godt ud for Schweiz. 

Godt så det også ud da Xherdan Shaqiri scorede et af turneringens bedste mål med et fabelagtigt skud fra distancen i den seneste 1-1'er mod Skotland. Her spillede Schweiz ikke den bedste kamp vi har set fra Alpelandet i længere tid.

Nu gælder det blot om at sikre det ene point, og statistikken taler her til Schweiz' fordel. De har kun tabt én af deres 12 seneste kampe ved EM (mod Italien for tre år siden), men siden begyndelsen på EM i 2016, har de også spillet flere uafgjorte end nogen anden nation. Derudover har Schweiz ikke tabt deres sidste gruppespilskampe i nogen af deres otte seneste turneringer.

 

Tyskland

Tyskerne sikrede sig avancement sidst med en 2-0 sejr over Ungarn i Stuttgart, hvor et mål i begge halvlege af henholdsvis Jamal Musiala og anfører Ilkay Gundogan sikrede de tre sikre point. Tyskland giver nu odds 5.00 som vindere af EM, og er derfor sammen med Frankrig de største favoritter netop nu.

Tyskland, som ikke har tabt i seks kampe i træk, hvoraf fem er vundet, kan forsvare førstepladsen ved blot at undgå nederlag her, og dermed se frem til et møde med andenpladsen i Danmarks gruppe. Spørgsmålet er selvfølgelig om Julian Nagelmann benytter denne kamp til at rotere en smule på holdet, eller om man forsøger at fastholde momentum med en uforandret startopstilling. 

Der er i hvert fald ingen af de tyske spillere som har spillet sig af holdet i de første to kampe, hvor bl.a. Musiala og Wirtz har skillet sig ud som de helt store oplevelser indtil nu.

Med syv mål i de første to kampe ser den tyske offensiv velsmurt ud, og Schweiz får nok også svært ved at holde tyskerne fra fadet.

 

Schweiz vs Tyskland spilforslag

Ser man på de 53 tidligere landskampe mellem de to nationer, er det kun én gang lykkedes for Schweiz at holde Tyskland fra at score. Det var i en 0-0'er tilbage i 1968. 

Men Schweiz er faktisk ubesejret i deres tre seneste kampe mod Tyskland, og vi skal tilbage til 2008 for at finde den seneste tyske sejr over Schweiz. I 2012 vandt Schweiz 5-3 over Tyskland, mens de to seneste som fandt sted i Nations League i 2020 er endt 1-1 og 3-3. 

Kan Schweiz igen byde Tyskland op til dans? Det tror vi faktisk godt de kan. I hvert fald nok til at komme på måltavlen mindst én gang. Men tyskerne har vist sig farlige foran modstandernes mål, og Schweiz har indkasseret i deres to første kampe, så mon ikke tyskerne også kommer på måltavlen? 

Tyskland er med rette favoritter her, men i og med begge lande kan klare sig med uafgjort, afstår vi fra at oddse på en tysk sejr til odds 1.70. Faktisk er der måske meget der taler for, at kampen slutter uafgjort - et resultat begge vil være tilfredse med, og som også var resultatet i de to landes to seneste indbyrdes kampe. Derfor spiller vi uafgjort til odds 3.75, og spiller også på Begge Hold Scorer til odds 1.72, da der plejer at være tale om målrige kampe mellem de to nationer.

Spil hos bet365*