EM 2024 i fodbold. Slovakiet mod Ukraine

20. juni 2024

Slovakiet - Ukraine spilforslag: Ukrainerne melder sig ind i kampen

Slovakiet skal op mod Ukraine i anden runde ved EM 2024, og her er slovakkerne overraskende nok kun en sejr fra at sikre sig en billet videre til knockout-fasen efter Slovakiets overraskende 1-0 sejr over Belgien i første kamp. Ukraine er derimod pressede til at få noget ud af kampen, og helst tre point, hvis de skal drømme om at gå videre fra Gruppe E efter deres 0-3 nederlag til Rumænien.

Spil hos bet365*

Slovakiet - Ukraine

Kampstart:
Fredag d. 21. juni kl. 15:00
TV / Stream
TV2 Sport X
Stadion:
Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
Dommer:
Michael Oliver, England
Betting Partner: bet365
1 X 2
3.70 3.30 2.10
Spil hos bet365*

 

Slovakiet

Slovakiet var spået de ringeste chancer for avancement fra Gruppe E før starten på EM, men det forhindrede dem ikke i at snuppe en overraskende sejr med 1-0 over Belgien.

Det holdt dog hårdt undervejs og Slovakiet måtte have assistance fra VAR for at holde belgierne fra fadet i flere omgange. Lukaku fik således to mål annulleret af VAR og det andet, som faldt i det 86. minut, skabte en masse kontrovers, da mange mente der ikke skulle være dømt for hands på Lois Openda i opspillet til målet. 

Hvorom alting er var heldet med slovakkerne til det sidste, og Slovakiet blev også belønnet for hård fight og stærk disciplin. Det skal de vise igen her mod Ukraine, for med en sejr kan Slovakiet booke billetter videre i turneringen - stik mod alle odds.

Slovakiets clean sheet mod Belgien var i øvrigt det tredje i træk for Francesco Calzonas mandskab, som nu også vil håbe de kan holde buret rent mod Ukraine, som ikke formåede at score i deres åbningskamp mod Rumænien.

 

Ukraine

Ukraine kvallede til dette EM på yderste mandat via playoffs, men vi var mange som før starten på EM alligevel havde fidus til, at ukrainerne måske kunne overraske et land eller to undervejs i slutrunden.

Men trods Ukraine egentlig åbnede kampen mod Rumænien ganske fint, gik alt i mod dem i opgøret, hvor Rumænien også scorede et par flotte mål fra distancen i den på papiret overbevisende 3-0 sejr. Real Madrid-målmanden Lunin i buret spillede også en uheldig rolle ved begge Rumæniens første mål, så man kan sige, at alt der kunne gå galt, gik galt. 

Ser man på boldbesiddelsen sad ukrainerne på spillet i 66% af tiden og de skabte også flest målforsøg med 14 skud på mål mod Rumænien 10. Kan de tage noget af det med ind til kampen her mod Slovakiet, kan ukrainerne spille sig direkte tilbage i kampen om avancement med en sejr.

Statistikken taler for point til Ukraine her, for de har ikke tabt til Slovakiet i de to landes otte seneste indbyrdes opgør, hvoraf Ukraine har vundet tre og spillet tre uafgjort. Det seneste møde fandt sted tilbage i 2018, hvor det dog var slovakkerne som trak det længste strå med en 4-1 sejr. Så kan Ukraine få revanche her og sikre tre vigtige point?

 

Slovakiet vs Ukraine spilforslag

Ukraine er favoritter her, og vi tror også de kommer tilbage på sporet med en sejr. Slovakiet var lidt heldige med at belgierne ikke formåede at udnytte et hav af chancer og de fik som nævnt også en hånd eller to undervejs af VAR.

For Ukraine var der ingen held, men de spillede egentlig en fin kamp på rigtig mange parametre, og så i lange perioder gode ud på bolden. Det bør de kunne udnytte med større succes her mod Slovakiet.

Det bliver nok et tæt opgør, men vi tror det falder ud til ukrainsk fordel med en 2-1 sejr til de gule og blå. Vi spiller Ukraine til odds 2.10 hos bet365.

Spil hos bet365*