EM 2024 i fodbold. Spanien mod Frankrig

8. juli 2024

Spanien - Frankrig spilforslag: EM 2024 semifinale

Spanien og Frankrig er nu kun et skridt væk fra søndagens EM-finale i Berlin, og hvem af de to giganter som skal stå i årets finale, får vi svaret på tirsdag aften i München.

La Roja eliminerede de tyske værter i forlænget spilletid i kvartfinalerne, hvor Les Bleus måtte til straffepletten mod Portugal for at booke deres semifinale-billet.

Spil hos bet365*

Spanien - Frankrig

Kampstart:
Tirsdag d. 9. juli kl. 21:00
TV / Stream
DR1
Stadion:
Allianz Arena, München
Dommer:
Slavko Vinčić, Slovenien
Betting Partner: bet365
1 X 2
2.62 2.87 3.10
Spil hos bet365*

 

Spanien

I et opgør mellem EM's vel nok to bedste mandskaber indtil da, tørnede Spanien og Tyskland sammen i et brag af en kvartfinale i Stuttgart, som La Roja kunne trække sig sejrsrigt ud af efter 120 minutter plus det løse.

Dani Olmo, som havde erstattet en skadet Pedri tidligt i kampen, sendte Spanien i front efter 51. minutter, og den føring så længe ud til at holde kampen ud. Men i det 89. minut slog Florian Wirtz tilbage for tyskerne og sendte kampen i forlænget spilletid. Bedst som kampen var på vej mod straffekonkurrence dukkede Mikel Merino op i det 119. minut og afgjorde løjerne til spansk fordel. Men set med danske briller blev Tyskland nok snydt for et straffe, som kunne have givet kampen et andet udfald. VAR var igen på alles læber efter den medrivende kvartfinale.

Hvorom alting er, har Nations League-mestrene fra Spanien været fuldstændigt fremragende ved dette EM, og Luis de la Fuentes mandskab er det eneste som har vundet alle fem kampe indtil nu. Spanien har nu chancen for at blive det første land i EM-historien til at vinde seks kampe i træk ved en EM-slutrunde. 

Dette bliver den sjette EM-semifinale for Spanien gennem tiderne, og af de fem tidligere har Spanien vundet fire. De røg dog ud til Italien i straffe her i semifinalerne for tre år siden som det eneste EM-semifinale nederlag nogensinde. Vinder Spanien her mod Frankrig, bliver det La Rojas første EM-finale siden EM 2012, hvor Spanien sejrede med 4-0 over Italien i finalen, og dermed vandt deres tredje EM i historien.

 

Frankrig

Frankrig har stået i en EM-semifinale fire gange gennem tiderne og kun tabt én. Det betyder selvfølgelig også, at de tre gange har været i en EM-finale, hvoraf to var på fransk jord ved EM 1984 og EM 2016, hvor Frankrig var værtsnation. Det er blevet til to EM-triumfer, i 1984 og 2000, og franskmændene jagter nu deres tredje EM-titel i historien. 

Les Bleus har dog ikke levet op til alles forventninger ved dette EM, og er således nået her til semifinalerne uden at score et eneste mål i åbent spil. Selvmål og straffe er hvad der har bragt Didier Deschamps mandskab hertil i år. Det er som om det franske hold har leveret under niveau siden nederlaget til Argentina i VM-finalen i Qatar.

I modsætning til Spanien har Frankrigs vej hertil været langt mindre overbevisende. Først snuppede Østrig topplaceringen i Gruppe D, hvor Frankrig bestemt ikke imponerede i deres tre gruppespilskampe, og derefter så Les Bleus også uinspireret ud mod Belgien i 1/8-finalen, men sneg sig videre på et uheldigt belgisk selvmål. Senest blev det så 0-0 i en halvtrist affære over 120 minutter mod Portugal, som måtte afgøres fra pletten. 

Det har på ingen måder været Mbappés EM-slutrunde indtil videre, selv om han dog er kommet på tavlen på straffe et par gange. Der er også tvivl om Kylian Mbappés form, for han har ikke lignet den Mbappé vi kender og den kommende Real Madrid-spiller måtte pilles ud efter 1. halvleg af den forlængede spilletid mod Portugal, og var derfor ikke med i straffekonkurrencen.

Når alt kommer til alt har Frankrig ikke været overbevisende, men til trods for dette, er det ikke svært at forestille sig Les Bleus snige sig videre til finalen endnu engang. 

 

Spanien - Frankrig spilforslag

Spanien er uden Dani Carvajal og Robin Le Normand som sidder over med karantæne. Endvidere er Pedri tvivlsom grundet den knæskade, som tvang ham af banen tidligt i kvartfinalen mod Tyskland.

I den franske lejr er der ikke meldt nyt om afbud til kampen i skrivende stund, så vi forventer et fransk hold i stærkeste opstilling.

Der er lagt op til et brag af en kamp, men sandsynligvis også en målfattig affære. Frankrig har som nævnt ikke scoret et eneste mål i åbent spil, og manden alle kigger mod for franske mål, Mbappé, ser ud til at være lidt fra sit topniveau. Spanien har derimod lavet godt med mål undervejs i denne turnering, men de får sværere ved det her mod et hamrende solidt fransk forsvar som kun har indkasseret ét mål i fem EM-kampe (Lewandowski på straffe mod Polen).

Vi forestiller os en lidt taktisk låst affære som meget vel kan ende 1-0 til et af mandskaberne, men som vi tror skal ud i forlænget spilletid og potentielt straffe for at finde en vinder. Den ender 0-0 eller 1-1 i ordinær tid. Derfor spiller vi uafgjort til odds 2.94 under forbedrede odds hos bet365.

Spil hos bet365*