EM 2024 i fodbold. Tyrkiet mod Portugal

22. juni 2024

Tyrkiet - Portugal spilforslag: Underholdende topopgør i Gruppe F

Både Tyrkiet og Portugal åbnede deres EM 2024 med sejre over hhv. Georgien og Tjekkiet, og det gælder derfor en kamp om førstepladsen i gruppen, når tyrkerne skal op mod Ronaldo og Co. i Dortmund.

Spil hos bet365*

Tyrkiet - Portugal

Kampstart:
Lørdag d. 22. juni kl. 18:00
TV / Stream
DR1
Stadion:
BVB Stadion, Dortmund
Dommer:
Felix Zwayer, Tyskland
Betting Partner: bet365
1 X 2
5.25 4.20 1.57
Spil hos bet365*

 

Tyrkiet

Tyrkiet åbnede deres EM med en forventet sejr mod Georgien på 3-1 i hvad der udviklede sig til en ekstremt underholdende og medrivende affære. Uden at tage noget fra Tyrkiets indsats i første kamp, skal man dog også give kredit til Georgien for deres andel af kampen.

Tyrkiet sluttede kampen med en xG på 2.48 mod Georgiens 2.03, og selv om georgierne i perioder var presset tilbage, fandt de hver gang tilbage i kampen og lagde pres på tyrkerne. Med lidt mere georgisk held, kunne kampen ligeså vel være endt 2-2.

Det var altså en virkelig god kamp Tyrkiet var involveret i sidst, og stemningen på lægterne fejlede bestemt heller ikke noget. Man kunne sagtens fornemme hjemme i TV-stuerne, at der bor rigtig mange tyrkere i Tyskland, og at de brænder for deres fodbold. Der bliver med sikkerhed en elektrisk stemning igen her mod Portugal.

 

Portugal

I vores optakt til Portugals første kamp mod Tjekkiet skrev vi, at vi forventede meget af dette portugisiske mandskab ved EM 2024 i Tyskland. Indfriede de så vores forventninger? Ja, det synes vi faktisk overordnet set, at de gjorde. 

Der manglede noget skarphed oppe foran, men bedømt på spil og chancer var Tjekkiet spillet meget tynde i hele kampen. Kun otte gange rørte tjekkerne bolden i Portugals målfelt, og med næsten 70% af boldbesiddelsen, var det Portugal som var klart bedst på bolden. Læg dertil at Tjekkiet formåede at gennemføre færrest afleveringer af alle lande i første spillerunde - det siger også noget om Portugals evne til at presse højt.

Det var dog altså alligevel Tjekkiet som tog føringen efter 62 minutter, men kun syv minutter senere fik Portugal udlignet på et selvmål. Det lignede længe at Tjekkiet skulle krige det ene point hjem, men til sidst fik Conceicao sikret sejren for favoritterne.

Portugal er nu på kortet med tre point, og det bliver spændende at se, om de kan snuppe endnu en sejr her.

 

Tyrkiet vs Portugal spilforslag

Portugal var ikke helt farlige nok i Tjekkiets felt, men de dominerende kampen fra start til slut og det forventer vi de kommer til at gøre igen her mod Tyrkiet. Med al respekt for Georgien, så kom tyrkerne ofte under pres af en af EMs største underdogs, og derfor forventer vi selvfølgelig også, at Portugal kan komme til en pæn sjat chancer mod tyrkerne. 

Vi tror Portugal vinder den her, men der er ikke super god værdi i odds 1.57 på en sejr til Ronaldo og Co. Vi tror Portugal vinder 2-0 eller 2-1, og derfor prøver vi i stedet med et spil på at kampen får 2-3 mål til odds 2.00. Her er der altså gevinst, hvis der kommer enten to eller tre mål i kampen. 

Spil hos bet365*