Årets fodboldspiller: Odds på Dansk Fodbold Award d. 5. januar 2019

23. juni 2022

Her er favoritterne i næste års fodboldturneringer i Europa

Knap har røgen lagt sig fra afslutningen på sæsonen 2021/22, før vi skal begynde at rette vores fokus på den nye sæson rundt om i de europæiske ligaer. Læs med her, hvor vi bringer dig bookmakernes odds på favoritter til de store fodboldturneringer såsom Premier League, La Liga og Serie A i sæsonen 2022/23. 

Fodboldsæsonen 2021/22 er en afsluttet kapital og ventetiden kan føles lang til den nye sæson. Fortvivl ikke, for vi begynder allerede nu at rette øjnene hen imod den nye sæson i de største europæiske ligaer, heriblandt vores egen andedam i form af Superligaen

Bookmakeren bet365 er ude med odds på favoritter til den nye sæson i en lang række af de største ligaer og turneringer, heriblandt Premier League, La Liga, Serie A og Bundesligaen. Vi vil i denne artikel kigge nærmere på favoritodds og komme med vores bedste bud på, hvem der kan løfte trofæet rundt omkring, når vi kommer hen til sommeren 2023. 

Vi gør opmærksomme på at oddsene hele tiden ændrer sig og vi anbefaler derfor altid at besøge bookmakerne for at se dugfriske odds på begivenhederne. 

Få overblik over vinderodds på de forskellige ligaer herunder, hvor vi guider dig igennem de største ligaer som Premier League, La Liga, Serie A og den danske Superliga. Hop direkte ned til den ønskede liga ved at klikke herunder, eller scroll igennem siden for at få det fulde overblik. 

 

Overblik:

 

Superliga 

Nedenstående odds på vinderen af Superligaen er fundet hos Bet365. Superliga vinder-oddsene er genstand for ændringer, og vi anbefaler at besøge Bet365 for opdaterede odds og flere vinderspil-markeder, som f.eks. Top 4. Top 6 og Top 10-placeringer efter sæsonen.

Hvem vinder Superligaen i 2022/23?*
Hold Odds
FC København (Forsvarende mestre) 1.95
FC Midtjylland  2.50
Brøndby  10.00
AaB 23.00
OB 51.00
Randers FC 51.00
Silkeborg IF 51.00
AGF 67.00

Spil hos Bet365*

 

De forsvarende mestre fra FC København er favoritter til at vinde Superligaen 2022/23 med odds 1.95 på en sejr hos bet365. Jess Thorup og FC København vandt mesterskabet med tre point ned til FC Midtjylland, som vi også finder som førsteudfordre til at vippe københavnerne af pinden i den kommende sæson, hvor der er odds 2.50 og hente på et mesterskab til klubben fra Heden

Der har været ganske stille på transfersiden hos både FC København og FC Midtjylland i løbet af juni måned. FCK har skrevet en permanent kontrakt med Viktor Claesson, der også spillede i klubben på en lejekontrakt i foråret, mens man har sagt farvel til flere spillere, der ikke var en del af førsteholdet i den forgangne sæson. Umiddelbart virker det dog som en fin plan for PC og FCK at forsøge og skabe noget kontinuitet med det nuværende mandskab, der kan se frem til at skal spille to play-off kampe om at komme i Champions League i den kommende sæson. 

Hos midtjyderne har man sagt farvel til Anders Dreyer, mens midtbaneprofilen Evander er rygtet væk fra klubben. På papiret ligner det derfor et svækket FCM hold frem mod den kommende sæson, men Claus Steinlein og resten af stablen har fortsat langt tid at handle på, inden transfervinduet smækker i d. 31. august. 

Brøndby vandt mesterskabet tilbage i 2021 og er førsteudfordre til at vippe enten FCM eller FCK fra den øverste placering. I sidste sæson var Vestegnsklubben dog 19 point efter FCK og meldingerne iblandt CV og Niels Fredriksen er da også, at man ikke ser sig selv som favoritter til at spille med om mesterskabet. Noget man heller ikke var tilbage i 2020/21 sæsonen, hvor man som bekendt gik hele vejen. Tror du de gulklædte kan gøre det samme i næste sæson, så er der odds 10.00 på Brøndby til at vinde Superligaen 2022/23. 

I næste lag af favoritter finder vi Aab, OB, Randers FC og Silkeborg IF. Vi skal tilbage til 2012/14, for at finde et andet hold end FCK, FCM eller Brøndby til at slutte øverst, da AaB sluttede øverst på skamlen dengang. Til den kommende sæson vil det være en gigantisk overraskelse at se nogle af de nævnte klubber skulle blande sig i mesterskabskampen over 32 spillerunder.

Vores bud peger imod et nyt mesterskab inde i Parken, da FC København virker til at kunne holde sammen på den samme stamme af spillere, der vandt mesterskabet i sidste sæson, krydret med et par formentlig spændende indkøb henover sommeren. 

Vores bud på vinderen af Superligaen 2022/23: FC København 

 

Premier League

Nedenstående odds på vinderen af Premier League er fundet hos bet365. Premier League vinder-oddsene er genstand for ændringer, og vi anbefaler at besøge bet365 for opdaterede odds og flere vinderspil-markeder, som f.eks. Top 4. Top 6 og Top 10-placeringer efter sæsonen.

Hvem vinder Premier League i 2022/23?*
Hold Odds
Manchester City 1.57
Liverpool 3.00
Tottenham 15.00
Chelsea 17.00
Manchester United 29.00
Arsenal 67.00
Newcastle  81.00
West Ham  151.00

Spil hos Bet365*

 

Premier League 2022/23 starter op d. 6. august, men allerede nu er der vinderodds ude på den kommende sæson fra den bedste række i England. 

De forsvarende mestre fra Manchester City er udråbt som store favoritter til at løbe med titlen igen i sæsonen 2022/23, hvor der er odds 1.57 at hente på et mesterskab til de lyseblå. hvor de ser ud til at komme forstærket ud af transfervinduet med købet af Erling Haaland i Dortmund. Pep Guardiolas tropper har vundet det engelske mesterskab i fire ud af de seneste fem sæsoner, hvor man dog fik kamp til stregen i sidste sæson med Liverpool, der kun endte et enkelt point efter The Citizens i tabellen. 

Jürgen Klopp og Liverpool ligner da også førsteudfordrerne til at drille Manchester City, hvis man skal se på styrkeforholdene fra sidste sæson, hvor de to klubber var mindst et niveau over resten af ligaen. Med tilgangen af Darwin Nunez i angrebet bliver det interessant at se, om The Reds kan vippe Manchester City af tronen og spille Premier League mesterskabet til Anfield. Der er odds 3.00 på Liverpool til at vinde Premier League 2022/23 hos bet365 i skrivende stund. 

Tottenham er bookmakernes favorit til at slutte efter de to øverste hold. I sidste sæson sluttede Spurs 22 point efter Manchester City, så der skal umiddelbart ske store fremskridt hos Antonio Contes tropper, hvis de skal med helt frem og kæmpe om mesterskabet. Indtil videre har London klubben holdt sig fra de store indkøb på transfermarkedet, men rygterne omkring en genforening med Christian Eriksen tager fat og måske kan den danske landsholdsmidtbane være med til at skubbe klubben det sidste skridt op for at spille med om mesterskabet, som klubben ikke har vundet siden 1961. Der er odds 15.00 på Tottenham til at slutte øverst i Premier League 2022/23. 

De to tidligere mastodonter i Premier League i form af Chelsea og Manchester United finder vi nede på de efterfølgende placeringer, hvor der er hhv. odds 17.00 og 29.00 på et mesterskab. Hverken Chelsea eller Manchester United ser ud til at have niveuet til at spille med om mesterskabet, men man skal som bekendt aldrig sige aldrig i denne liga, hvilket Leicester tilbage i 2016 var et godt eksempel på. 

Vi har dog svært ved for alvor at se, hvem der i den kommende sæson skal true Manchester City, så længe Pep Guardiola er ved roret. Trupsammensætningen og det faktum, at Erling Haaland har tilsluttet sig en i forvejen enorm stærk trup gør det vanskeligt at se andre end måske Liverpool kunne true de lyseblå.

Vores bud på vinderen af Premier League 2022/23: Manchester City 

 

Championship 

Nedenstående odds på vinderen af Championship er fundet hos bet365. Championship vinder-oddsene er genstand for ændringer, og vi anbefaler at besøge bet365 for opdaterede odds og flere vinderspil-markeder, som f.eks. Top 4. Top 6 og Top 10-placeringer efter sæsonen.

Hvem vinder Championship i 2022/23?*
Hold Odds
Norwich (Nedrykker) 7.00
Watford (Nedrykker) 8.00
West Bromwich Albion 10.00
Middlesbrough 10.00
Sheffield United 11.00
Burnley (Nedrykker) 15.00
Swansea 17.00
Huddersfield 17.00

Spil hos Bet365*

 

I blandt favoritterne til at sikre oprykningen i den engelske Championship finder vi ikke overraskende de tre nedrykkere fra Premier League i form af Norwich, Watford og Burnley. Det er dog ikke uden grund at Championship bliver kaldt for verdens hårdeste liga, for med 24 hold, 46 kampe og kun to direkte oprykningspladser er der ikke meget der skal gå galt, før drømmene om oprykning til Premier League kan være udenfor rækkevidde. 

Bookmakernes favorit er Norwich, der i sidste sæson sluttede på en sidsteplads i Premier League med 22 point. Kanariefuglene har været hvad man kalde for et "elevator" hold i de forgangne sæsoner, hvor de siden 2012 har været at finde fem sæsoner i Premier League og fem sæsoner i Championship. Ikke færre end tre gange i perioden er det lykkedes dem at rykke op fra Championship, så klubben og flere af spillerne ved hvad det kræver for at spille sig tilbage i Premier League. 

Førsteudfordrerne til Norwich finder vi i Watford, der også rykkede ud af Premier League efter bare en enkelt sæson i den bedste engelske række. Watford har ligesom Norwich haft syndromet med at være "elevator" hold over en årrække, hvor de har vekslet imellem de to rækker. Med Roy Hodgson ved roret har klubben samtidig en erfaren manager, mens stammen af spillere fra sidste sæson ser ud til at tage turen med ned. Derfor ligner Watford et godt bud på et hold, der kan spille med i toppen af Championship den kommende sæson. 

På de efterfølgende placeringer finder vi WBA og Middlesbrough, der begge var at finde i subtoppen af rækken sidste sæson. West Bromwich har været at finde i Premier League i syv af de seneste 10 sæsoner, og har derfor naturligvis ambitioner om at spille sig tilbage i Premier League, hvilket glippede i første forsøg sidste sæson efter en nedrykning i 2021. For Middlesbrough har tilværelsen i Premier League været en stakket frist i mange år, da den ellers så traditionsrige klub kun har været at finde i den bedste række i 2015/16 henover de seneste 10 år. 

Både Norwich og Watford har vist at de kan magte opgaven med at spille sig tilbage i Premier League efter en nedrykning. Erfaringsmæssigt bør de to klubber derfor stå godt i kapløbet om at snuppe de to direkte pladser til Premier League. Championship er dog kendt for at være uforudsigelig og med 24 hold i spil om de øverste placeringer, kan det være svært at pege på en favorit. På papiret virker Watford dog som et solidt bud på en vinder af Championship 2022/23. 

Vores bud på vinderen af Championship 2022/23: Watford

 

La Liga 

Nedenstående odds på vinderen af La Liga er fundet hos bet365. La Liga vinder-oddsene er genstand for ændringer, og vi anbefaler at bet365 for opdaterede odds og flere vinderspil-markeder, som f.eks. Top 4. Top 6 og Top 10-placeringer efter sæsonen.

Hvem vinder La Liga i 2022/23?*
Hold Odds
Real Madrid (Forsvarende mestre) 2.10
FC Barcelona 2.37
Atletico Madrid 6.50
Sevilla 17.00
Villarreal 41.00
Real Sociedad 51.00
Real Betis 101.00
Athletic Bilbao 151.00

Spil hos Bet365*

 

Vi skal tilbage til Valencias triumf i 2004 for at finde den seneste sæson, hvor hverken Real Madrid, FC Barcelona eller Atletico Madrid endte med at stå øverst på skamlen i La Liga. I den kommende sæson er det da også de tre klubber, der er spået til at skulle kæmpe om mesterskabet med Real Madrid som favoritter. 

De forsvarende mestre fra Real Madrid står til odds 2.10 for at løbe med en ny La Liga titel, der i så fald vil være deres nummer 36. i rækken. Los Blancos var ganske suveræne i 2021/22 sæsonen med 13 point ned til FC Barcelona, men det er forventligt at den Catalanske storklub kommer til at spille med om mesterskabet i næste sæson, hvis man skal tro bookmakerne. Xavi og Co. står til odds 2.37 på at slutte øverst, men indtil videre har det været småt med forstærkninger i transfervinduet, hvor man i stedet har sagt farvel til spillere som Coutinho, Traore og Luuk De Jong. 

Hos Atletico Madrid var man i sidste sæson et par skridt efter bysbørnene og til den kommende sæson ligner Diego Simeones tropper heller ikke umiddelbart det bedste bud på en vinder af La Liga. I hvert fald lader de store indkøb vente på sig og uden forstærkninger ser vi dem gå en svær sæson i møde, på trods af flere gode spillere i truppen. 

På de efterfølgende placeringer finder vi klubber som Sevilla, Villarreal og Real Sociedad. Alle traditionsrige klubber, der er at finde i subtoppen når regnskabet skal gøres, men heller ikke mere end det. Vi forventer ikke at nogle af klubberne for alvor kommer til at spille en hovedrolle i kampen om mesterskabet. 

For Real Madrid glippede sæsonens helt store signing i Mbappe, der trods utallige rygter til klubben i sidste ende endte med at underskrive en ny kontrakt i PSG. Los Blancos viste dog i sidste sæson, at de pt. er det stærkeste hold i Spanien og derfor behøves Ancelotti næppe at gå transferamok henover sommeren for at bibeholde rollen som favoritter i den kommende sæson. Trods spændende ting i Barcelona, så tror vi fortsat det er for tidligt til at de kan være med i titelkampen over en hel sæson. 

Vores bud på en vinder af La Liga 2022/23: Real Madrid

 

Bundesliga 

Nedenstående odds på vinderen af Bundesliga er fundet hos bet365. Bundesliga vinder-oddsene er genstand for ændringer, og vi anbefaler at besøge bet365 for opdaterede odds og flere vinderspil-markeder, som f.eks. Top 4. Top 6 og Top 10-placeringer efter sæsonen.

Hvem vinder Bundesligaen i 2022/23?*
Hold Odds
Bayern München 1.20
Borussia Dortmund 9.00
RB Leipzig 13.00
Bayer Leverkusen 26.00
Borussia M'gladbach 101.00
Eintracht Frankfurt 101.00
Wolfsburg 101.00
TSG Hoffenheim 251.00

Spil hos Bet365*

 

Der har ikke været meget spænding i Bundesligaen i de forgangne sæsoner, hvor FC Bayern München har vundet de seneste 10 sæsoner. Vi skal således tilbage til 2011/12 sæsonen, hvor Borussia Dortmund vandt, for at finde det seneste mesterskab, der ikke røg til det sydtyske. Ifølge bet365 er der ikke ligefrem gode odds for at den statistik bliver brudt i den kommende sæson, hvor Bayern München er kæmpe favoritter med odds 1.20 på at vinde Bundesligaen. 

Sommerens helt store spørgsmål i Bayern München er selvfølgelig om Robert Lewandowski vælger at blive i klubben eller han får presset et skifte igennem. Den polske målmaskine har kontrakt til næste sommer, men har ytret et klart ønske at om skifte klub allerede nu. Til gengæld har Die Bayern sikret sig Sadio Mané i Liverpool, der på papiret ligner en rigtig spændende signing på en i forvejen stærk Bayern offensiv. 

De nærmeste udfordre i Borussia Dortmund har sagt farvel til Erling Haaland i sommerens transfervindue. Den norske angriber har skiftet Tyskland ud med engelsk græs efter hans skifte til Manchester City. Trods skader i sidste sæson nåede Haaland alligevel op på 22 mål i den gule trøje, og der er ingen tvivl om at hans mange mål bliver svær at erstatte for klubben. Trods rygterne om købet af Ajax angriberen Sebastien Haller, så ligner det alligevel et svækket vindue for førsteudfordrerne til det tyske mesterskab. Der er odds 9.00, hvis du tror Dortmund kan gå hele vejen og vinde Bundesligaen 2022/23. 

De efterfølgende hold på listen er RB Leipzig, Bayer Leverkusen og Borussia M'gladbach. Den seneste af de tre klubber til at vinde et tysk mesterskab var Borussia M'gladbach tilbage i 1977. Historien er derfor ikke med nogle af klubberne og med tanke på at vi skal tilbage til 2009 for at finde en anden vinder end Bayern München og Dortmund, så er det svært at se det skulle forløbe sig anderledes i den kommende sæson. 

Selvom vi som neutrale seere gerne vil se noget spænding i toppen af rækken, så har vi ligesom bookmakerne svært ved at se hvordan Bayern München ikke skulle ende med at løbe med trofæet igen. 

Vores bud på en vinder af Bundesligaen 2022/23: FC Bayern München

 

Serie A

Nedenstående odds på vinderen af Serie A er fundet hos bet365. Serie A vinder-oddsene er genstand for ændringer, og vi anbefaler at besøge bet365 for opdaterede odds og flere vinderspil-markeder, som f.eks. Top 4. Top 6 og Top 10-placeringer efter sæsonen.

Hvem vinder Serie A i 2022/23?*
Hold Odds
Inter 2.87
Juventus 3.00
AC Milan 3.25
Napoli  13.00
Roma 17.00
Atalanta 26.00
Lazio 51.00
Fiorentina 81.00

Spil hos Bet365*

 

Der var spænding til det sidste i den forgangne sæson af Serie A, hvor AC Milan endte med Scudettoen for første gang siden 2011 efter et tæt parløb med Inter og Napoli til det sidste. Simon Kjær og Co. er dog ikke favoritter i den nye sæson, hvor de må vige den plads til rivalerne fra Inter, der sluttede to point efter Milan i tabellen sidste sæson. 

Inter har allerede sikret sig Correa fra Lazio til den kommende sæson, ligesom rygterne om en tilbagekomst af Romelu Lukaku fra Chelsea har fyldt meget i de italienske medier i løbet af juni måned. Kan Inter lande en lejeaftale med belgieren vurderer vi dem til at stå stærkt i kampen om det italienske mesterskab i næste sæson, hvor Juventus også står som et relativt ubekendt blad. 

Efter en stime på ni mesterskaber i træk mellem 2012 og 2020 har Juventus været en skygge af dem selv i de seneste to sæsoner. I den forgangne sæson sluttede klubben 16 point efter AC Milan, men Torino-klubben så dog stærke ud i løbet af foråret efter en rædderlig start på sæsonen, så det skal blive interessant at se, om de igen kan spille med om Serie A titlen, som vi alle forventer. Der er i skrivende stund odds 3.00 på Juventus til at vinde Serie A hos bet365, så er tiltroen er stor til den klub, der har vundet Scudettoen 34 gange tidligere og derfor er den klart mest vindende klub i Italien igennem tiderne. 

Længere nede på listen finder vi Napoli, Roma og Atalanta, der alle har blandet sig i subtoppen i de senere år. Førstnævnte var kun syv point efter AC Milan i tabellen i fjor, men vi  mangler dog stadig at både Napoli og de resterende klubber tage det sidste skridt, før de for alvor kan regnes for at være en del af titelræset i Serie A. 

Vores bedste bud på en vinder af Serie A 2022/23 går på enten Inter eller Juventus. Sidstnævnte for de mange traditioner og på papiret at have et bedre hold end hvad placeringen viste i sidste sæson. Inter har dog alligevel set stærkest ud over de seneste sæsoner og derfor også vores bedste bud på en vinder, ligesom det er tilfældet hos bet365. 

Vores bud på en vinder af Serie A 2022/23: Inter

 

Champions League

Nedenstående odds på vinderen af Champions League 2022/23 er fundet hos bet365. Champions League vinder-oddsene er genstand for ændringer, og vi anbefaler at besøge bet365 for opdaterede odds.

Hvem vinder Champions League 2022/23?*
Hold Odds
Manchester City 3.75
Liverpool 5.50
PSG 6.50
Bayern München 8.00
Chelsea 13.00
Real Madrid 13.00
Barcelona 17.00
Tottenham 21.00

Spil hos Bet365*

 

Manchester City har endnu ikke stået øverst på skamlen i Champions League. Det på trods, så er de favoritter til at vinde Champions League 2022/23 hos bet365, der har odds 3.75 på The Citizens. Herefter finder vi Liverpool, der som bekendt var i finalen i den forgangne sæson, hvor de dog måtte se sig slået med 1-0 af Real Madrid. Hvis du tror Jürgen Klopps trommer kan tage revanche er der odds 5.50 på Liverpool til at vinde Champions League. 

Det første hold på listen der ikke er fra England er franske PSG, der ligesom Manchester City endnu ikke har løftet trofæet med de store ører. Med stjerner som Neymar, Lionel Messi og Kylian Mbappe har det franske storhold på papiret et mandskab, der kan være i kampen om trofæet. I de seneste ni sæsoner er det dog kun lykkedes den ambitiøse klub at nå frem til semifinalerne en enkelt gang, så statistikkerne er imod Messi og Co. 

Længere nede på listen over favoritter finder vi vinderne fra sidste sæson i Real Madrid. Den spanske storklub er nede som nummer seks på listen over favoritter med odds 13.00 på en gentagelse til at vinde Champions League. Los Blancos har med 14 titler i Champions League været den klart mest vindende klub i turneringens levetid, og derfor må man heller aldrig afskrive dem, selvom de på papiret ikke har det stærkeste hold i blandt storklubberne i Europa. 

Det er svært at komme udenom Manchester City i duellen om det store trofæ. Vi mener dog at det er svært og finde den store værdi i Pep Guardiolas tropper, der ikke har vist sig uovervindelige i turneringen i de seneste sæsoner. Derimod ligner sæsonen 2022/23 året hvor PSG skal gå hele vejen, hvis det skal være med den føromtalte trio i front. Neymar, Messi og Mbappe er alle i blandt verdens bedste spillere, og kan de franske mestre få styr på defensiven, så spår vi gode chancer for de kan gå langt i turneringen - og hvem ved, måske gå hele vejen. 

Vores bud på en vinder af Champions League 2022/23: PSG