Danmarks trup

24. maj 2022

Danmarks trup til Nations League-kampene i juni

Kasper Hjulmand udtog i dag truppen til Danmarks kommende fire Nations League-kampe i juni. Se Danmarks trup til Nations League-kampene mod Frankrig, Østrig og Kroatien her!

Danmark møder på udebane Frankrig og Østrig d. 3. og 6. juni, hvorefter landsholdet hjemme i Parken møder Kroatien og Østrig d. 10. og 13. juni. Der venter altså fire landskampe i Nations League for Danmark indenfor 10 dage i juni, som også bliver en slags opvarmning for den danske trup før VM 2022 i Qatar.

Kasper Hjulmand udtog i dag, tirsdag, en 29-mand stor Danmark-trup til de forestående Nations League-kampe i næste måned, og her bydes både Andreas Christensen og Mikkel Damsgaard tilbage på A-landsholdet. 

Herudover er der også en mulig debutant i Nations League-truppen i form af Mads Bech Sørensen fra Brentford, som dermed kan få A-landsholdsdebut for Danmark i juni.

Endvidere er både Martin Braithwaite og Jens Stryger Larsen udtaget til landsholdet, selv om de to spillere ikke har fået megen spilletid i deres respektive klubber, FC Barcelona og Udinese.

"Hvis der ikke der havde været VM sidst på året, og vi kun havde haft fem træninger, så havde de ikke været med", sagde Kasper Hjulmand på dagens pressemøde og fortsatte:

"Men det er med den tanke, at jeg regner med og håber på, at de lander på en god hylde, og at de får spillet frem mod VM. Vi har 16 dage sammen nu, som er guld værd i forhold til at få forberedt VM".

Desværre er Jesper Lindstrøm ikke blevet klar til udtagelse til det danske landshold i denne omgang, trods en ellers glimrende sæson i tyske Eintracht Frankfurt. Her optrådte Lindstrøm senest i Europa League finalen, som tyskerne altså gik hen og vandt i straffekonkurrence.

"Han (Lindstrøm, red.) er desværre skadet. De har gjort sit for at holde ham klar i forhold til den lårskade, som han pådrog sig op til finalen. Han spillede 70 minutter af finalen og har ikke haft det godt efterfølgende. Vi har haft vores medicinske stab og Frankfurts på, og det tydede på, at vi skulle have 'rehab' på ham i hele denne periode, hvis der overhovedet skulle være en chance for, at han skulle spille", forklarede Kasper Hjulmand.

Danmarks Nations League trup i juni 2022

Herunder ses Danmarks trup til Nations League-kampene i juni mod Frankrig, Østrig, Kroatien og Østrig.

Målmænd:

Kasper Schmeichel, Leicester City
Daniel Iversen, Preston NE
Peter Vindahl, AZ Alkmaar

Forsvar:

Joakim Mæhle, Atalanta
Rasmus Nissen Kristensen, RB Salzburg
Daniel Wass, Atletico Madrid
Jens Stryger, Udinese
Mads Valentin, Augsburg
Andreas Christensen, Chelsea
Joachim Andersen, Crystal Palace
Victor Nelsson, Galatasaray
Jannik Vestergaard, Leicester
Nicolai Boilesen, FC København
Mads Bech Sørensen, Brentford

Midtbane:

Christian Eriksen, Brentford
Pierre-Emile Højbjerg, Tottenham
Thomas Delaney, Sevilla
Mathias Jensen, Brentford 
Christian Nørgaard, Brentford
Philip Billing, Bournemouth
Mikkel Damsgaard, Sampdoria
Robert Skov, Hoffenheim

Angreb:

Yussuf Poulsen, RB Leipzig
Kasper Dolberg, Nice
Andreas Skov Olsen, Club Brügge
Andreas Cornelius, Trabzonspor
Jonas Wind, Wolfsburg
Martin Braithwaite, Barcelona
Anders Dreyer, FC Midtjylland

Se Nations League kampprogrammet her >