Web
Analytics

NFL

Amerikansk Fodbold og NFL har taget Danmark med storm. Følg NFL sæsonen 2018/19 her, og læs de seneste nyheder og optakter med odds, spilforslag og lir fra NFL i USA.

National Football League (NFL) byder på amerikansk fodbold fra allerøverste hylde, og igen i år kæmper 32 hold - eller franchises om man vil - i AFC og NFC-konferencerne for deres plads i den ultimative NFL-finale, Super Bowl. Som odds-spiller kan man hele sæsonen placere odds på Super Bowl vinderne, som selvfølgelig ændrer sig løbende hos bookmakerne.

Super Bowl Odds >

Siden danske Morten Andersen sparkede field goals ind på stribe i NFL, har vi danskere været med på amerikansk fodbold-bølgen. Hver uge, når sæsonen kører fra september 2018 til februar 2019, kan du læse optakter til ugens NFL runde med spilforslag og odds her på siden.

NFL NYHEDER, ODDS & SPILFORSLAG

NFL - National Football League

Den bedste liga i verden, når det kommer til amerikansk fodbold, er selvfølgelig USAs egen National Football League, eller blot NFL. Der er blevet spillet Football i Guds Eget Land i mange år, og NFL har en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til 1920.

NFL har været genstand for mange ændringer gennem årene, men den største kom i 1966, hvor ligaen slog sig sammen med den konkurrerende American Football League (AFL). Året efter blev historiens første Super Bowl spillet, og i dag er NFL finalen big business og en af verdens absolut største sportsbegivenheder.

Er man ny til NFL, kan det være svært at forstå hvordan det fungerer med AFC, NFC, de otte divisioner, og ikke mindst Playoffs med Wild Card-hold. Men fortvivl ej, for i det følgende kan du danne dig et overblik over NFL, holdene i divisionerne, hvordan kampprogrammet ser ud og mere til.

Oddsforum.dk dækker vi endvidere NFL kampene sæsonen igennem, og i vores ugentlige NFL-nyheder kan du læse optakter med spilforslag og gode odds på NFL.

 

AFC og NFC divisionerne

HoldStadion (Kapacitet)
AFC (East)
Buffalo BillsNew Era Field (71.000)
 Miami DolphinsHard Rock Stadium (65.000)
New England PatriotsGillette Stadium (67.000)
New York JetsMetLife Stadium (82.500)
 AFC (North)
 Baltimore RavensM&T Bank Stadium (71.000)
 Cincinnati BengalsPaul Brown Stadium (65.500)
 Cleveland BrownsFirstEnergy Stadium (67.000)
Pittsburgh SteelersHeinz Field (68.000)
AFC (South)
Houston TexansNRG Stadium (72.000)
Indianapolis ColtsLucas Oil Stadium (67.000)
Jacksonville JaguarsTIAA Bank Field (67.000)
Tennessee TitansNissan Stadium (69.000)
AFC (West)
Denver BroncosMile High (76.000)
Kansas City ChiefsArrowhead Stadium (76.000)
Los Angeles ChargersStubHub Center (27.000)
Oakland RaidersOakland County Coliseum (56.000)
NFC (East)
Dallas CowboysAT&T Stadium (80.000)
New York GiantsMetLife Stadium (82.500)
Philadelphia EaglesLincoln Financial Field (69.500)
Washington RedskinsFedExField (82.000)
NFC (North)
Chicago BearsSoldier Field (61.500)
Detroit LionsFord Field (65.000)
Green Bay PackersLambeau Field (81.000)
Minnesota VikingsU.S. Bank Stadium (66.000)
NFC (South)
Atlanta FalconsMarcedes-Benz Stadium (71.000)
Carolina PanthersBank of America Stadium (75.000)
New Orleans SaintsMercedes-Benz Superdome (73.000)
Tampa Bay BuccaneersRaymond James Stadium (65.500)
NFC (West)
Arizona CardinalsState Farm Stadium (63.000)
Los Angeles RamsLos Angeles Memorial Coliseum (93.500)
San Francisco 49ersLevi's Stadium (68.500)
Seattle SeahawksCenturyLink Field (68.000)

 

 

Kampprogrammet i NFL 2018/19

Her kan du danne dig et overblik over nøgledatoerne i kampprogrammet for NFL sæsonen 2018/19:

  • Regular Season: Fra d. 6. september til d. 20. december, 2018
  • Playoffs: Starter d. 5. januar, 2019
  • AFC Conference Finale: Søndag d. 20. januar, 2019
  • NFC Conference Finale: Søndag d. 20. januar, 2019
  • Pro Bowl: Søndag d. 27. januar, 2019
  • Super Bowl: Søndag d. 3. februar, 2019

Se også: Oddsforums Oddsprogram

Pre- Regular- og Postseason

NFL sæsonen begynder hvert år med preseason kampene, hvor hvert NFL hold er påkrævet af ligaen at arrangere fire preseason kampe, som er uden betydning for den rigtige sæson.

Starten på NFL sæsonen går hvert år i september, når der tages hul på kampene i Regular Season, hvor alle hold spiller 16 kampe fordelt på 17 uger. I Regular Season er de 32 NFL hold placeret i enten AFC- eller NFC-conference, og dernæst i en af fire divisioner (nord, syd, øst og vest). Vinderne af de i alt otte divisioner går videre til NFL Playoff, sammen med to Wild Card hold fra hver conference.

NFL Playoffs, og de følgende AFC- og NFC conference finaler samt naturligvis Super Bowl, kaldes også for postseason.

Hvordan fungerer playoffs i NFL?

I NFL Playoffs deltager i alt 12 hold: 8 divisionsvindere og 4 Wild Card hold. Alle hold i playoffs er seeded ud fra overall præstation i regular season, og hvor divisionsvinderne altid er bedre seedet end et Wild Card hold. De to bedst seedede hold fra AFC og NFC  sidder over i første runde af Playoffs, også kendt som Wild Card runden. Denne oversidning kaldes også for "bye week".

Vinderne i Wild Card runden går videre til Divisional Playoffs, hvor alle resterende hold nu er i spil om en plads i henholdsvis NFC og AFC Championship-kampene. Vinderne af de to conference-finaler mødes i den helt store NFL finale, Super Bowl, hvor ligaens mestre krones med Vince Lombardi trofæet og eftertragtede Super Bowl-ringe.

 

Se NFL i TV og med Livestream

I Danmark er det heldigvis muligt at se NFL i dansk TV, og har været det i mange år. Rettighederne til kampene har skiftet mellem TV2 og TV3, men i det seneste mange sæsoner, er det hos TV3 og Viasat, at man har kunnet se NFL i dansk TV.

Således er det også i år, hvor det primært er TV3 Sport, som viser NFL kampene i fjernsynet. Der vises flere kampe hver weekend, hvor der åbnes med de tidlige kampe sidst på eftermiddagen dansk tid, og rundes af med kampe igen i timerne før og efter midnat. Er man en natteravn, og fan af NFL, er der altså rigeligt med muligheder for at følge de mest spændende NFL-kampe i dansk TV.

Livestream NFL på nettet

Ejer du ikke muligheden for at se TV3 Sport, når der vises NFL i TV, og foretrækker du at live streame NFL-kampene på nettet, kan du kigge mod streamingtjeneste Viaplay. Her kan du med et betalingsabonnemnt få adgang til en bred vifte NFL kampe hver uge, og det hele streames naturligvis i HD kvalitet.

Bookmaker Tilbud

Bookmaker Tilbud

Dagens Spilforslag

Se Dagens Spilforslag

Sport i Kalenderen