AaB-Silkeborg-genudsendelse lugter af pokaldrama

1. marts 2017

AaB-Silkeborg-genudsendelse lugter af pokaldrama

Silkeborg har alt at vinde, når de for anden gang på få dage gæster AaB - denne gang i pokalen.

AaB - Silkeborg Optakt

Få dage efter, de to hold mødte hinanden i Superligaen, er det nu blevet tid til et vaskeægte, jysk pokalbrag i Aalborg, når Silkeborg skal forsøge at revanchere deres 0-3 nederlag på samme stadion i weekenden. Kampen bliver også et opgør imellem to tidligere AGF-trænere i Morten Wieghorst og Peter Sørensen.

At gæsterne har kapaciteten til at drille AaB i 1/8-finalen så man i efteråret hvor de slog nordjyderne med 5-3 på hjemmebanen i Silkeborg, på blandt andet et mål af den tidligere AaB-bomber Nicklas Helenius, og han er også klar til at drille sin tidligere arbejdsgiver på sin gamle grønsvær.

AaB er dog kommet stærkt ud fra vinterpausen, hvor de ud over sejren over Silkeborg også har høstet tre point på udebane i Århus. Selvtilliden er altså i orden i det nordjyske, og de har altid været et glimrende pokalmandskab, så Silkeborg skal hive noget specielt ud af posen for at gå videre.

Silkeborgs træner Peter Sørensen har været i mediernes søgelys på baggrund af en grim retssag mod sin kone, og det kan ikke undre, hvis det har skabt lidt uro i Silkeborg, men de bør nok primært være urolige over AaBs nye bomber, Jakub Sylvestr, der satte et vaskeægte hattrick ind i opgøret i søndags.

Nordjyderne ser ikke ud til at komme til at savne Nicklas Helenius på den baggrund. I vanlig Morten Wieghorst-stil, så spiller AaB frisk, offensiv fodbold, og Silkeborg bliver med al sandsynlighed nødt til at satse på at holde Sylvestr og de andre fra fadet, og i stedet satse på kontrafodbold.

SIF har dog ikke været frygteligt gode til at holde nullet i Superligaen, hvor der er gået 38 mål ind imod dem i 25 kampe – kun Esbjerg, der virkelig har været elendige i efteråret, har været dårligere på den konto.

Og dertil er de også ramt i offensiven, hvor Davit Shkritladze har karantæne, og Daniel Agger er skadet, og derfor er ingen af de to med i bussen til Aalborg. AaB kan til gengæld stille med fuldt mandskab til kampen.

 

AaB - Silkeborg Spilforslag

Bookmakerne har overraskende lidt tiltro til hjemmeholdet, på trods af den overbevisende hjemmesejr i weekenden. Du kan således få hele odds 2,10 på at AaB tager sejren og går videre til kvartfinalerne i pokalen.

Det virker noget højt, især når man tager med, at nordjyderne som nævnt både er et solidt pokalhold, der som regel når langt, plus at de jo altså har hjemmebane.

Det er dog en pokalkamp, hvor overraskelserne ofte står i kø, og vi hælder derfor mere til spillet på, at kampen går over 2,5 mål, som det er sket de sidste fem ud af seks kampe imellem de to hold. Silkeborg har en noget flydende defensiv, og nyindkøbte Sylvestr ligner en mand, der ikke er færdig med at imponere.

SIF er derfor nødt til at indhente noget ekstra offensivt, og med den snu Peter Sørensen på sidelinjen og en hævngerrig Helenius i front, kan det godt gå hen at blive en mindeværdig pokalkamp ved Limfjorden.

Spilforslag: Over 2,5 mål til odds 2,05 ved NordicBet

Kampstart: 2.marts kl. 19.30 - Se kampen på TV3 Sport 1