3. marts 2017

AGF får tiltrængt sejr imod sønderjyder

Det er et møde imellem to hold i Århus, der dårligt kan tåle at tabe en gang til, men et AGF-hold, der virker i spillemæssig fremgang, bør have en snæver fordel på deres hjemmebane. Se vores optakt her!

 

AGF - SønderjyskE Optakt

Det så længe ud til, at AGF skulle have alle tre point med hjem fra lokalrivalerne i Viborg, da de var på besøg i sidste spillerunde, men på et dumt straffespark kort før tid fik Viborg udlignet, og århusianerne måtte dermed for anden kamp i træk se sig snydt i slutfasen, selvom de da trods alt fik et point denne gang.

Dermed forsvandt håbet om at komme med i medaljeslutspillet også for AGF, og de kan nu koncentrere sig om at samle så mange point som muligt sammen, inden nedrykningsslutspillet venter om få runder.

De har det mentale med sig, efter de slog SønderjyskE i Haderslev i den første spillerunde i sæsonen, og SønderjyskE kan med rette føle sig lidt hårdt ramte efter to kampe med to nederlag.

Især hjemmebanenederlaget til Brøndby i sidste runde har gjort ondt, eftersom et sjældent offensivt SønderjyskE bombarderede Brøndby-målet med hele 23 afslutninger, hvoraf 13 var inden for rammen -  men blot et enkelt mål gik ind imod Brøndbys to.

 

Skader og karantæner

Det bliver derfor interessant at se, om sønderjydernes berømte sejrsvilje og fighterånd kan hive dem op efter den skuffende start på forårssæsonen. En hjælp for gæsterne er det i hvert fald, at AGF er plaget af skader i defensiven, hvor Nicklas Backman,  Mikkel Rask og Daniel A. Pedersen er ude, mens den ellers stærkt spillende Dino Mikanovic er tvivlsom til opgøret.

Sønderjyderne kommer til gengæld med et hold, der er ret frit for skader, men til gengæld har Ramon Rodriguez i karantæne. Det er dermed muligt for træner Claus Nørgaard at stille med cirka stærkeste mandskab.

AGF har ikke ligefrem haft held i sprøjten på hjemmebane imod SønderjyskE, der har vundet tre og spillet en uafgjort på besøg hos De Hvi’e. Det er der dog også lang tid siden, at gæsterne har været så dårligt kørende, som de har været det på det seneste, og AGF må virkelig være sultne efter at få de tre point, de har måttet kigge langt efter på det seneste.

Hjemmebanen har ikke været deres foretrukne spillested i denne sæson, men spillet imod både AaB og Viborg har faktisk været til mere, så det er er nu op til træner Riddersholm at gøre defensiven tæt nok til ikke at lukke flere mål ind, end man får scoret den anden vej.

 

Spilforslag AGF - SønderjyskE

AGF er som nævnt et hold, der med lidt held havde haft seks point i stedet for et enkelt efter de to første runder, mens man kan sige det samme om i hvert fald SønderjyskEs sidste kamp, hvor de kunne og burde have slået Brøndby.

Odds på hjemmesejren er dog uforholdsmæssigt høje, mens odds på krydset og en udesejr faktisk er cirka det samme hos flere af bookmakerne. Tredje gang kan dog sagtens være lykkens gang for et hjemmehold, der har vist forbedringer fra kamp til kamp og faktisk har en midtbane, der på dagen er blandt Superligaens bedste.

Dertil skal man lægge, at århusianerne dårligt kan tåle et point tab i en kamp som denne, hvis de vil holde afstand til de RIGTIG trælse pladser i Superligaen, hvor bundholdene er begyndt at røre på sig, så vi kan forhåbentlig se frem til et AGF-mandskab, der går væsentligt mere efter sejren, end vi er vant til.

Vi vælger derfor for en gangs skyld et mindre langskud og at gå med det rene 1-tal, eftersom det giver hele odds 2,25 hos NordicBet.

Spilforslag: AGF vinder til odds 2,25 hos NordicBet

Kampstart: 4. marts kl. 16.00 - Se den på TV3 Sport 1