Dortmund vs RB Leipzig: - Topbrag i Bundesligaen

7. marts 2017

Dortmund vs Benfica: - Målfarlige Aubameyang sænker portugiserne

På Benficas hjemmebane, Estádio da Luz, dominerede Dortmund i det første opgør, men skarpheden svigtede for Aubmeyang & Co., der dermed kunne se Benfica snuppe en overraskende 1-0 sejr. Nu venter så returopgøret, og her forventer vi et underholdende opgør, som tyskerne bør vinde.

 

Borussia Dortmund – Benfica Optakt

Der var lagt op til et interessant opgør, da Dortmund for små tre uger siden var på besøg hos Benfica. Portugisernes statistik hjemme på Estádio da Luz talte sit tydelige sprog, men tyskerne lod sig ikke skræmme.

Dortmund dominerede klart kampen, og holdet fik flere gode tilbud, heriblandt et straffespark som topscorer Pierre-Emerick Aubameyang brændte, men bolden ville ikke ind. Det ville den derimod for portugiserne, der kort efter pausen bragte sig i front.

Målet endte med at blive kampens eneste, og der er nu pres på favoritterne fra Dortmund, der endnu ikke har tabt på hjemmebane i denne sæson.

Tyskerne går ind til kampen med masser af selvtillid efter man i weekenden nedsablede Bayer Leverkusen med hele 6-2. Sejren var Dortmunds tredje i træk, og holdet er nu oppe på 12 scoringer i de seneste tre opgør. I weekenden kom Aubameyang på tavlen to gange, og der kræves en god præstation fra den afrikanske skarpretter, hvis tyskerne skal gå videre.

Sejren over Leverkusen var dog ikke uden omkostninger, da den tyske landsholdsprofil, Marco Reus, måtte udgå med en skade i 1. halvleg. Thomas Tuchel må derfor se bort fra den kreative offensivspiller, mens også Mario Götze også er ude. Samtidig må man se bort fra en række marginalspillere, heriblandt Sven Bender, Sebastian Rode og Nuri Sahin.

Benfica har siden de to holds førte møde vundet samtlige fire kampe i Portugal, og holdet fører da også an i ligaen. Portugiserne var ikke just skræmmende for tre uger siden, men med en 1-0 sejr i bagagen har man gode kort på hånden forud for onsdagens brag.

Til onsdagens kamp må man formentlig undvære profilerne Alejandro Grimaldo og Lubomir Fejsa, der begge har været skadet i et stykke tid.

På trods af de mange fravær er Dortmund alligevel forholdsvis store favoritter til odds 1.36 hos Betfair, og tyskerne var da også klart bedst i det første opgør. Hjemmeholdet er dog samtidig tvunget fremad, hvilket kan give kontramuligheder for Benfica, og skulle det ende med en overraskende udesejr får du odds 9.50, mens et remis belønnes med odds 5.25 hos Betfair.

 

Spilforslag

Fraværet af Marco Reus svækker naturligvis Dortmund, men holdet viste i weekenden skræmmende styrke, da man lammetævede Bayer Leverkusen, der er et hold på niveau med Benfica. Vi forventer da også en sikker sejr til hjemmeholdet, der anført af Aubameyang nok skal gå videre.

Hjemmeholdet starter formentlig hurtigt ud med et hårdt pres, og vi tror derfor på en føring ved halvleg og en samlet sejr.

Spilforslag: Dortmund/Dortmund til odds 1.90 hos Betfair
Kampstart: 8/3 kl. 20.45 – Se den på TV3 Sport 1