FCK holder Fort Parken i resten af gruppespillet

23. februar 2017

Langgaber i Parken mellem FCK og Ludogorets

F.C. København og Ludogorets mødes på torsdag i returopgøret i 1/16 finalerne i Europa League turneringen. De danske mestre sikrede sig et godt udgangspunkt i det første opgør med en 2-1 sejr i Bulgarien, og skal nu forsøge at gøre arbejdet færdig på hjemmebane. Vi er klar med optakt og spilforslag til kampen.

 

FC København - Ludogorets Optakt

FCK sikrede sig et glimrende udgangspunkt i det første møde nede i Bulgarien, og FCK står dermed med rigtig gode muligheder for at være det første hold danske hold i over 10 år, der spiller sig videre fra 1/16 finalerne. Der er dog ingenting som er afgjort endnu, og i det første opgør var det tydeligt, at det bulgarske mesterhold ikke er et hold uden evner.

I lange perioder styrede de kampen, og FCK var ikke uheldige, selvom både Santander og Toutouh havde muligheden for at komme på tavlen. FCK skal derfor være oppe på dupperne, selvom de inde i Parken de sidste år har haft en helt fantastisk statistik.

FCK er nemlig ubesejret i de seneste 42 kampe på hjemmebane, en imponerende bedrift, der også vidner om det ikke er sjovt at komme som modstanderhold i Parken.

Ludogorets har dog tidligere i sæsonen leveret nogen særdeles gode resultater på udebane, hvor 2-2 i Paris mod PSG selvfølgelig er det største af dem.

FCK fik i første opgør udvist Jan Gregus, der derfor sidder ude med karantæne i opgøret her. Også William Kvist sidder ude, efter han trak et gult kort i det første opgør.

Det betyder at Ståle Solbakken bliver nødt til at finde en alternativ opstilling til den centrale midtbane, hvor Matic forventes at spille den ene plads, mens der er større tvivl om, hvem han skal danne makkerpar med.

Her er både Keita, Toutouh og den normale forsvarsspiller Johansson i spil, og uanset hvem Ståle Solbakken vælger, så bliver det spændende om FCK kan bevare den samme styrke på midtbanen, som man så i efteråret med Kvist og Delaney.

 

FCK - Ludogorets spilforslag

FCK er ikke overraskende store favoritter til at gå videre efter det flotte resultat i de første møde. Bookmakerne har ikke den store tiltro til Ludogorets, hvilket man ser på oddsene, hvor en samlet avancement til udeholdet er oppe på odds 8 flere steder.

Ikke desto mindre står FCK overfor nogle store problemer på den centrale midt, hvor Gregus og Kvist er ude med karantæne. Det bliver derfor rigtig spændende og se, om FCK kan løse det problem, ellers kan de godt risikere at løbe ind i problemer mod et bulgarsk hold, der har flere spændende brasilianere i truppen.

Ikke desto mindre har FCK primært været kendt for deres yderst stærke defensiv både i Superligaen, men også i Champions League, hvor holdet kun tillod 2 scoringer imod sig i gruppespillet i efteråret.

Og med tanke på deres resultat fra det første møde, så forestiller vi os næppe, at Ståle Solbakken beordrer sine spillere frem i offensiven her, og det bør betyde en chancefattig kamp, med mindre at Ludogorets skulle få en hurtig scoring.

Derfor ser vi også rigtig god værdi i, at der kommer højest 2 scoringer i opgøret her, hvor Unibet er ude med markedets højeste odds.

Spilforslag: Under 2,5 mål til odds 1.78 hos Unibet

Kick off: Torsdag d. 23/2 kl. 21:05 - Kampen kan ses på Kanal 5