League of Legends | Stærke spilforslag på Championship Series

4. juni 2016

League of Legends | Stærke spilforslag på Championship Series

Det er atter engang blevet tid til League of Legends Championship Series, LCS, når sommerudgaven bliver sat i gang. Det er nu det hele spidser til og det er nu der kæmpes om de afgørende pladser, der giver kvalifikation til verdensmesterskaberne.

Til dette split er ligastrukturen i den amerikanske udgave af LCS ændret således, at der nu vil blive spillet Best-of-3s i stedet for Best-of-1s. Dermed kan vi forvente færre upset wins, da man nu skal vinde 2 maps for en sejr, fremfor kun en enkelt tidligere. Dette giver os samtidig mere at spille på, hvor vi får mulighed for at spille med handicap og dermed muliggøre mere bet-value i kampene for os.

Ellers er alt som det var sidste split; 10 hold i ligaen, alle møder hinanden 2 gange, altså 2x BO3s, og der er 9 spilleuger, hvor alle 10 hold spiller 2 individuelle BO3s.

Vi anbefaler, at du spiller på kampene hos EOddset hos Danske Spil her.

UGENS PROGRAM
Lørdag d. 4 juni
Spilletid |--------------------------|   1   -   2
02:00 | Team SoloMid vs. CLG | 2,25 - 1,60
05:00 | Team EnVyUs vs. NRG | 2,50 - 1,50
21:00 | Cloud9 vs. Immortals | 4,00 - 1,22
21:00 | Echo Fox vs. Phoneix1 | 1,30 - 3,30
23:55 | Apex vs. NRG Esports | 2,35 - 1,55
23:55 | EnVyUs vs. Team Liquid | 3,00 - 1,35

Søndag d. 5 juni
Spilletid |--------------------------|   1   -   2
21:00 | Apex Gaming vs. CLG | 5,00 - 1,15
21:00 | TSM vs. Team Liquid | 1,35 - 3,00
23:55 | Echo Fox - Cloud9 | 2,80 - 1,40
23:55 | Immortals vs. Phoenix1 | 1,03 - 10,00

SPILFORSLAG

1. Special | Går videre til slutspillet | Echo Fox: Ja | 2,50
Echo Fox spillede sidste split rigtig godt med deres main lineup, og på trods af 4 uger med subs, hvor det blev til 0-8, så var de alligevel tæt på at kvalificere sig til slutsplittet. Holdet så generelt stærk ud, og så senere ud til at have både god team-synergi samt individuelt talent i form af spillere som Keith og særlig Froggen.

Jeg tror ikke Echo Fox kommer til at ligge med helt fremme, hvor jeg ser hold som Immortals, TSM, Cloud9, CLG og Team Liquid være bedre, men jeg ser dem som favorit til at tage 6. pladsen og dermed en plads i slutspillet. Deres støsrte konkurrenter omkring 6. pladsen ser på papiret ud til at blive NRG Esports og Apex Gmaing.

Umiddelbart er holdene på papiret nogenlunde på samme niveau, men det der hos mig giver Echo Fox en fordel er, at deres lineup fra start af er spillet sammen, og at de i foråret lignede et hold i forbedring. På den anden side har vi NRG som har 4 nye spillere i rosteren, eller sagt på en anden måde; Ingen på holdet har tidligere spillet på hold sammen. Selvom de nu har haft lidt over en måneds tid sammen, så har holdet altså stadig ikke spillet nogen officielle kampe, og det er først her man som hold for alvor bliver testen.

Til sidst er der Apex, og deres 10-mands lineup. Godt nok har Keane og Xpecial været med fra starten af holdets historie, hvor de kvalificerede sig til LCS fra Challenger-serien, men samtidig har man været ude og hente en masse nye spillere, imens flere af degamle er røget ud på bænken. Jeg kunne godt mistænke Apex til at skifte meget rundt i løbet af sæsonen på deres hold, hvilket kan skabe turbulens og dårlige præstationer. Med en ny spiller til at overtage på alle rosters, kan dårlige præstationer hurtigt blive straffet. Selvfølgelig styrker det konkurrencen på Apex-holdet, men samtidig kan det også være rigtig skidt for hold-synergien.

Jeg vil på baggrund af ovenstående sætte holdenes chancer for at slutte i top 6:

Echo Fox 50 %
NRG 40 %
Apex 30 %.

Dermed vurderer jeg det til at være ~80 % på at Immortals, CLG, TSM, C9 og Liquid slutter i top 6. Jeg tror ikke at hverken Phoenix1 eller EnVyUs har hvad der skal til for at slutte i top 6.

2. Special | Bjergsen grundspil-Special | Bjergsen over 211,5 Kills | 1,90
Bjergsen har i efterhånden flere år været en af de mest dominerende midlaners i den amerikanske LCS-serie. Selvom 212 kills som minimum lyder af meget, så skal det understreges at Bjergsen har minimum 36 kampe - helt op til 54 kampe - at få disse kills. Det er et kill-per-game på imellem 5,88 - 3,92 han som minimum skal opnå for at væddemålet går hjem.

Dette burde dog også kunne lade sig gøre for Bjergsen. Selvfølgelig vil der komme kampe, hvor hans antal af kills vil være meget minimalt, men samtidig så er jeg også overbevist om at han får flere kampe, hvor han kommer op omkring 8 kills pr. map.  Samtidig er metaen i øjeblikket væk fra supportish midlaners, hvorfor vi nok kan komme til at se en Bjergsen som en mere carry-baseret midlaner, end vi f.eks. så ham i foråret, hvor han spillede flere Lulu games.

Apropos forårets split, så havde Bjergsen der et kill-per-game på 5,5 - med i alt 18 kampe spillet. Skulle han fortsætte dette gennemsnit, så skal TSM altså kun ud i 3. map 3 gange, før dette gennemsnit ville resultere i mere end 211,5 Kills.
 
Rosters

Apex Gaming
Active:
Ray - Ji Won Jeon - Top
ShrimP - Byeoung-hoon Lee - Jungle
Keane - Lae-young Jang - Mid
Apollo - Apollo Price - ADC
Xpecial - Alex Chu - Support

Subs:
Cris - Cristian Rosales - Top
Diamondprox - Danil Reshetnikov - Jungle
Shiphtur - Danny Le - Mid
Roar - Jang-won Oh - ADC
KonKwon - Kevin Kwon - Support

Apex Gaming er et af xxx hold der er rykket op fra challenger-serien. Samtidig har de en fuld dobbelt-roster registreret - altså 2 spillere til hver position. Interessant nok er der kun to ikke-koreanere i den aktive roster, nemlig i bottomlanet. Registreret som deres subs har Apex til gengæld 2 koreanere til ADC og Support, så det bliver spændene at se om det er meningen, at de to skal ind og overtage for Apollo og Xpecial, eller hvad vi ellers kan forvente os at se fra den 10-mands store roster.

Counter Logic Gaming
Active:
Darshan - Darshan Upadhyaya - Top
Xmithie - Jake Puchero - Jungle
Huhi - Jae-hyun Choi - Mid
Stixxay - Trevor Hayes - ADC
aphromoo - Zaqueri Black - Support

Subs:
YoonA - Orlando Flota - ADC

Counter Logic Gaming vandt for anden split i træk forårets udgave af LCS. Dermed kvalificerede CLG sig til Mid Season Invitational og her klarede de sig over alle forventninger. Flere eksperter havde seedet dem til at være turneringens andendårligste hold - kun bedre end et WildCard-team fra Tyrkiet. CLG overraskede dog alt og alle og blev nr. 2 i gruppespillet, vandt semifinalen 3-1 over Flash Wolves, men tabte så 3-0 til de forsvarende verdensmestre fra SK Telecom T1 i finalen.

Det bliver derfor spændene at se om CLG for tredje gang i træk kan vinde NA LCS, eller om vi denne gang får en ny vinder at se.

Cloud9
Active: (Formodet)
Impact - Eon-young Jeong - Top
Rush - Yoon-jae Lee - Jungle
Jensen - Nicolaj Jensen - Mid
Sneaky - Zachary Scuderi - ADC
Bunny FuFuu - Michael Kurylo - Support

Subs: (Formodet)
Balls - An Le - Top
Meteos - William Hartman - Jungle
Hai - Hai Lam - Mid
Altec - Johnny Ru - ADC
Smoothie - Andy Ta - Support

Cloud9 er en af de andre hold som har en 10-mands roster. De skulle eftersigende gå efter at kvalificere sig til LCS med deres B-hold også, for så at sælge pladsen. På nuværende tidspunkt er det dog ukendt hvem af de 10 spillere Cloud9 har tænkt sig at stille op med, men det skulle dog være sikkert at i hvert fald Sneaky og Jensen er en del af deres aktive roster i LCS.

Echo Fox
Active:
kfo - Jeong-hun Park - Top
Hard - Anthony Barkhovtsev - Jungle
Froggen - Henrik Hansen - Mid
Keith - Yuri Jew - ADC
Big - Terry Chuong - Support

Subs:
Allorim - Kieran Logue - Top
Grigne - Jonathan Armao - Jungle
Selfie - Marcin Wolski - Mid
Damonte - Tanner Damonte - Mid

Echo Fox havde mange problemer med deres main roster sidste split, hvor de blev nødt til at spille med mange subs. Selvom de sluttede 6-12 i W/L, så havde de 8 kampe 4 uger eller 8 kampe med optil 4 subs. Her tabte de alle deres kampe, imens de gik 6-4 med deres main lineup. Det bliver derfor spændene at se hvordan de kommer til at klare sig dette split, hvor deres main lineup er med fra start af.

Immortals
Active:
Huni - Seung-hoon Heo - Top
Reignover-  Yeu-jin Kim - Jungle
Pobelter - Eugene Park - Mid
WildTurtle - Jason Tran - ADC
Adrian - Adrian Ma - Support

Subs:
Impatchful - Josh Mabrey - ADC
Jummychu - Jose Boroomeo - ADC

Immortals fjernede alt modstand i forårssplittet, og gik 17-1 i W/L. De tabte dog meget skuffende 3-0 til TSM i semifinalen, og ærlig talt lignede det at de havde misforstået metaen med tanky toplaners. De har ikke foretaget sig nogen ændringer i forhold til foråret, og det må forventes at vi får et rigtig stærkt og sulten Immortals-hold at se.

NRG Esports
Active:
Quas - Diego Ruiz - Top
Santorin - Lucas Larsen - Jungle
GBM - Chang-suk Lee - Mid
Ohq - Gyu-min Oh - ADC
Kiwikid - Alan Nguyen - Support

Subs:
Otter - Brian Thomas - ADC
Qwerm - Alec Warren - Support

NRG har måtte foretage sig hele 4 roster-ændringer, hvor det nu kun er GBM tilbage fra den rosteren ved sidste split. De er blevet erstattet af kendte LCS-navne, pånær koreanske Ohq, som dog spillede den amerikanske Challenger-series ligesom han tidligere har spillet for NaJin Black Sword i Korea.

Phoenix1
Active:
Zig - Derek Shao - Top
Zentinel Kevin Pires - Jungle
Pirean - Jun-sik Choi - Mid
Mash - Brandon Phan - ADC
Gate - Austin Yu - Support

Subs:
Inori - Rami Charagh - Jungle
Slooshi - Andrew Pham - Mid

Phoenix1 købte op til dette split Team Impulse' LCS-spot. De beholdte Pirean, Mash og Gate fra det tidligere Team Impulse, imens Zig og Zentinel kommer fra Challenger-serien. Phoenix1 har dog fået den respekterede og ikoniske coach, Charlie 'Charlie' Charlie Lipsie ind, i håb om at han kan lave et top 6 hold ud af rosteren.

Team EnVyUs
Active:
Seraph - Woo-Yeong Shin - Top
Procxin - Se-young Kim - Jungle
Ninja - Geon-woo Noh - Mid
LOD - Benjamin deMunck - ADC
Hakuho - Nickolas -Surgent - Support

Subs:
AlexIch - Alexey Ichetovkin - Mid
Nien - Nach Malhas - ADC

Team EnVyUs købte Renegades' LCS-spot forud for dette split. Man har beholdt Top, mid og support fra det tidligere Renegades, ligesom man har anskaffet sig Procxin fra det tidligere Team Impulse, imens LOD kommer fra challenger-serien.

Team Liquid
Active:
Lourlo - Sam Jackson - Top
Dardoch - Joshua Hartnett - Jungle*
Fenix - Jae-hoon Kim - Mid
Piglet - Gwang-jin Chae - ADC
Matt - Matt Elento - Support

Subs:
Solo - Colin Earnest - Top
Moon - Galen Holgate - Jungle
Goldenglue - Greyson Gilmer - Mid
Fabbbyyy - Jovani Guillen - ADC
Stunt - William Chen - Support

*Dardoch er af Liquid selv blevet suspenderet, og det forventes at Moon spiller i stedet for ham.

Team Liquid har ikke foretaget sig nogen ændringer på deres mainroster op til dette split, hvis vi ikke tænker på Dardoch-problimatikken. Ellers har man dog fået den tidligere NRG-jungler Moon ind på rosteren, hvis man vælger ikke at spille med Dardoch.

Team SoloMid
Active:
Hauntzer -Kevin Yarnell - Top
Svenskeren - Dennis Johnsen - Jungle
Bjergsen - Søren Bjerg - Mid
Doublelift - Yiliang Peng - ADC
Biofrost - Vincent Wang - Support

Subs:
Reginald - Andy Dinh - Mid
TheOddOne - Brian Wyllie - Jungle
Valkrin - Richard Royer - Support

Team SoloMid havde et meget turbulent forårssplit, hvor man meget skuffende sluttede som nr. 6. Det lykkedes dog det mest ikoniske League-hold i verden at kvalificere sig til finalen via overraskende sejre over først Cloud9 på 3-1 og 3-0 over Immortals i semifinalen. Dermed lykkedes det Team SoloMid på trods af deres elendige split atter engang at ende i finalen - noget Team SoloMid har gjort lige siden LCSs start.

Problemerne på holdet betød dog også at man skillede sig af med YellowStar, som ellers var kommet fra Fnatic. Han er blevet erstattet af Biofrost der indtil videre er et meget ukendt navn i LCS-regi, eftersom han kun har splittet i challenger-serien.