League of Legends Championship Spilforslag

1. juni 2016

League of Legends Championship Spilforslag

Det er atter engang blevet tid til League of Legends Championship Series, LCS, når sommerudgaven bliver sat i gang. Det er nu det hele spidser til og det er nu der kæmpes om de afgørende pladser, der giver kvalifikation til verdensmesterskaberne.

Til dette split er ligastrukturen i den europæiske udgave af LCS ændret således, at der nu vil blive spillet Best-of-2s i stedet for Best-of-1s. Derfor er der nu mulighed for uafgjorte kampe, hvilket betyder at vi kan se frem til mere dynamiske og spændene kampe, ligesom vi samtidig har fået flere spillemuligheder.

Ellers er alt som det var sidste split; 10 hold i ligaen, alle møder hinanden 2 gange, altså 2x BO2s, og der er 9 spilleuger, hvor alle 10 hold spiller 2 individuelle BO2s.

Ugens Program

Torsdag d. 2 juni
Spilletid |--------------------------|      1    -   x    -   2
17:00 | H2K Gamingvs. ROCCAT    | 1,65 - 2,65 - 9,00
17:00 | Origen vs. G2 Esports     | 4,65 - 2,20 - 2,40
19:00 | Schalke 04 vs. Unicorns    | 3,45 - 2,10 - 3,10
19:00 | Splyce vs. Team Vitality    | 6,00 - 2,15 - 1,95
21:00 | Fnatic vs. Gaints              | 1,40 - 3,40 - 18,00

Fredag d. 3 juni
Spilletid |--------------------------|   1     -   x   -     2
17:00 | Splyce vs. ROCCAT    | 4,50  - 1,90 - 2,60
17:00 | Unicorns vs. Origen    | 7,50 - 2,15 - 1,85
19:00 | Gaints vs. G2 Esports     | 13,00 - 3,30 - 1,32
19:00 | Team Vitality vs. Fnatic    | 5,00 - 1,90 - 2,45
21:00 | H2K vs. Schalke 04    | 2,05 - 1,95 - 7,00

Spilforslag

1. Schalke 04 vs. Unicorns of Love | Schalke 04-sejr | odds 3,45
Sidste split endte det tidligere Schalke 04, Elements, godt nok 2 pladser under Unicorns og med en W/L på 6/12 kontra Unicorns 10/8, men alligevel føler jeg mest en Schalke-sejr her.

Unicorns har måtte foretage hele 3 roster-ændringer, hvoraf ingen af dem var kendte før vi startede med maj. Det er samtidig på nogen af de vigtigstepladser de har været nødsaget til at hente nye ind, og 2 af deres indhentede spillere kan dårligt engelsk, imens den tredje i form af Exileh ikke har spillet på et team siden hans korte periode under Ninjas in Pyjamas tilbage i 2014 i juni. Alle 3 af dem har til fælles at de mere eller mindre er helt nye til LAN-oplevelsen, samtidig med at flere hundrede tusinder kigger med.

På den anden side har vi FC Schalke 04, som kun har foretaget en roster-ændring. Og denne har de selv forced, og ikke været nødsaget til pga kaprede spillere eller noget. De har skiftet Eika ud med Fox, der tidligere spillede for netop Unicorns of Love. Eika fik af mange skylden for det tidligere Elements problemer, imens Fox blev rost for hans præstationer for Unicorns. Umiddelbart ligner denne ændring en klar styrkelse af FC Schalke 04.

Vi har samtidig tidligere set, at de hold der foretager sig mange ændringer op til et nyt split, typisk har problemer i den første og nogen gange anden week. Eventuelt kan der spilles Schalke som kampvinder til odds 2,00. Her ville ens væddemål annulleres ved tilfælde af uafgjort.

Jeg vælger dog at gå med FC Schalke 04 på baggrund af ovenstående til odds 3,45. Jeg ser det som et særdeles attraktivt væddemål.

2. Splyce vs. ROCCAT | Kampvinder: Splyce | odds 2,65
Baggrunden til dette væddemål minder på mange måder om ovenstående; ROCCAT har foretaget sig flest roster-ændringer, ligesom Splyce sluttede over det tidligere ROCCAT sidste split med en sejr over dem i begge kampe.

Generelt set var Splyce' problemer sidste split imod hold der var bedre end dem, hvor de til gengæld vandt deres must-win kampe imod hold, der i tabellen var lavere placeret end dem selv. Jeg kan ikke se hvorfor 2 soloQ spillere fra Korea i første uge skulle ændre på dette, hvor vi formode at der vil være en væsentlig større sprogbarriere der skal brydes, end hos Splyce, hvor man har skiftet Nisbeth på support-rollen ud med Milyx.

Jeg tror som minimum Splyce vil vinde et enkelt map imod ROCCAT og skulle det ske, så vil vi som minimum få vores penge igen.

Derfor vælger jeg at gå med Splyce som kampvinder til odds 2,65.

3. Vinderspil: Fnatic til at vinde grundspillet - odds 4,50
Jeg tror Fnatic bliver dem man skal holde øje med til dette split, og jeg forventer mig at de gør hele vejen og vinder splittet. I min bog er de dem der er kommet stærkes ud af 'transfervinduet', nu hvor de har fået Yellowstar tilbage. Det var denne position Fnatic havde problemer med i løbet af forårssplittet, og med Yellowstar tilbage, kan Rekkles også komme væk fra hans shoutcalling-position og igen begynde udelukkende at fokusere på hans eget spil. Derfor kan vi atter få en fantastisk Carry-Rekkles at se på ADC-positionen

Jeg tror Fnatics konkurrenter for titlen bliver G2, Origen og H2K. Her burde Fnatic dog være det bedste hold af de 4, især på baggrund af de forskellige holds roster-ændringer.

Rosters

FC Schalke 04
Active:
Steve - Etienne Michels - Toplane
Gilius - Berk Demir - Jungle
Fox - Hampus Myhre - Mid
MrRalleZ - Rasmus Skinneholm - ADC
sprattel - Hampus Abrahamsson - Support

Subs:
Dexter - Marcel Feldkamp - Jungle
Eika - Jeremy Valdenaire - Mid
Sola - Nico Linke - ADC

FC Schalke 04 er det tidligere Elements-hold, som dog samtidig har fået Fox i midlanet. Det kan vise sig at blive vigtigt for Elements, da Eika fik meget af skylden for de dårlige præstationer i Spring-splittet.

Fnatic
Active:
Gamsu - Yeong-jin Noh - Top
Spirit - Da-yun Lee - Jungle
Febiven  - Fabian Diepstraten - Mid
Rekkles - Martin Larsson - ADC
Yellowstar - Bora Kim - Support

Subs:
Werlyb - Jorge Casanovas Moreno-Torres - Top
Klaj - Johan Olsson - Support

Den eneste roster-ændring på Fnatics main lineup er Yellowstar, som de har fået hjem efter et mislykket split i Team SoloMid. Derfor har Yellowstar altså mulighed for at nå sit 6. Worlds i træk fra samme orginisation og dermed være alene med rekorden over flest Worlds med samme org, eftersom Dyrus - som Yellowstar tidligere delte rekorden med - ikke længere er aktiv.

Gaints
Active:
Smittyj - Lennart Warkus - Top
Maxlore - Nubar Sarafian - Jungle
Night - Gunwoo Na - Mid
SONSTAR - Seung-ik Son - ADC
Hustlin - Morgan Granberg - Support

Subs:
Special - Joran Scheffer - Mid
Samux - Samuel Fernández Fort - ADC

Gaints overlevede deres nedryknings-playoff efter en 3-1-sejr over Challenger-holdet Team Huma. Holdet har ikke en eneste af de oprindelige 5 tilbage i den aktive roster ved Spring-splittets start.

G2 Esports
Active:
Kikis - Mateusz Szkudlarek - Top
Trick - Kang-yun Kim - Jungle
Perkz - Luka Perkovic - MID
Zven - Jersper Svenningsen - ADC
mithy - Alfonso Aguirre Rodriguez - Support

Subs:
Expect - Dae-han Ki - Top
Relinquished - Joel Fjellstrom - ADC

G2 vandt forårssplittet og deltog dermed til Midseason invitational, MSI, i Kina. De var af flere spået til at være første-udfordrene til storfavoritterne og de tidligere verdensmestre SK Telecom T1, men de røg ud efter gruppespillet, hvor de kun præsterede at vinde 2 ud af 10 kampe. Optil dette split har de udskiftet deres bottomlane, hvor de har fået Origens tidligere bottomlane i form af Zven og mithy.

H2K
Active:
Odoamne - Andrei Pascu - Top
Jankos - Marcin Janowski - Jungle
Ryu - Sang-wook Yoo - Mid
Freeze - Ales Knezinek - ADC
Vander - Oskar Bogdan - Support

Subs:
Hulberto - Johan Johansson - Jungle
Knugen - Jesper Rundberg - ADC

H2K har optil summer-splittet været nødsaget til at hente Freeze ind som erstatning for FORG1VEN, som er skiftet til Origen.

Origen
Active:
SoaZ - Paul Boyer - Top
Amazing - Maurice Stückenschneider - Jungle
PowerOfEvil - Tristan Schrage - Mid
FORG1VENGRE - Konstantinos Tzortziou-Napoleon - ADC
Hybrid - Gleen Doornenbal - Support

Subs:
Cyanide - Lauri Happonen - Jungle
xPeke - Enrique Cedeño Martínez - Mid

Efter at Zven og mithy valgte at tage til G2, så har Origen været nødt til at finde et nyt bottomlane. Her valgte de at tage G2s tidligere Support, Hybrid, og H2Ks tidligere ADC, FORG1VEN, ind. Kan de to finde et godt spil sammen, så må tiden vise om det egentligt er en svækkelse eller en styrkelse af Origen.

ROCCAT
Active:
Parang - Sang-won Lee - Top
Airwaks - Karim Benghalia - Jungle
Betsy - Felix Edling - Mid
Steelback - Pierre Medjaldi - ADC
Raise - Ji-hwan Oh - Support

Subs:
fredy122 - Simon Payne - Top
extinkt - Vytautas Melinauskas - Support

ROCCAT har optil summer-splittet fået sig 2 koreanere i form af Parang og Raise. Det bliver spændene at se hvordan de klarer sig, da disse to spillere er uden reel holderfaring, og egenligt bare er hentet ind fra den koreanske soloQ-scene. Dog har ROCCAT netop fredy122 og extinkt klar som subs på disse to positions, hvis ikke koreanerne leverer.

Splyce
Active:
Wunder - Martin Hansen - Top
Trashy - Jonas Andersen - Jungle
Sencux - Chres Laursen  - Mid
Kobbe - Kasper Kobberup - ADC
Mikyx - Mihael Mehle - Support

Subs:
Gripex - Jesper Terkildsen - Jungle
Vizility - Jeffrey de Vries - ADC

Splyce er gået fra at være at have en fuld dansk roster, efter anskaffelsen af Mikyx. Ellers er Splyce' roster uændret, og det bliver spændene og se, om de kan hæve deres niveau dette split, eller atter skal kæmpe om overlevelse.

Team Vitality
Active:
Cabochard - Lucas Simon-Meslet - Top
Mightybear - Min-soo Kim - Jungle
Nukeduck - Erlend Holm - Mid
Police - Hyeoung-gi Park - ADC
kaSing - Raymond Tsang - Support

Subs:
Shook - Ilyas Hartsema - Jungle
Hjarnan - Petter Freyschuss - ADC

Ligesom ROCCAT har Vitality også skaffet sig 2 koreanske spillere, og ladet de tidligere spillere blive som subs. Modstat Mightybear og de 2 fra ROCCAT, så har Police dog team-erfaring, da han tidligere var en del af Ever-rosteren. Ever var et koreansk challenger-hold, som var med til IEM Katowice og optil dette split har de kvalificeret sig til LCK Summer-splittet.

Unicorns of Love
Active:
Vizicsacsi - Tamás Kiss - Top
Move - Min-su Kang - Jungle
Exileh - Fabian Schubert - Mid
Veritas - Kyoung-min Kim - ADC
Hylissang - Zdraverts Galabov - Support

Subs:
Alexsandar Iliev Galabov - Support
AudreyLaSapa - Audrey Coent - Support

Unicorns of Love er det hold, der har måtte foretage flest Roster-ændringer før summersplitet. Man har været nødsaget til at skaffe nye spillere på Jungle, Mid og ADC-positionerne, da henholdsvis loulex, Fox og Steelback har forladt enhjørningerne.

Origen
Origen har måtte foretage 2 tvungne roster-ændringer, da de har mistet deres bottomlaners Zven og mithy. De er godt nok blevet erstattet af kompetente herrere i form af Hybrid og særlig FORG1VEN, men det må alligevel formodes at de kommer til at være svækket de første 2-3 uger, og her forventer jeg også at Fnatic trækker fra Origen.

Samtidig har Origen stadig PowerOfEvil i deres roster, og de havde mange problemer med ham. Ja faktisk havde Origen problemer med alle undtagen bottomlanet, undtagen når xPeke spillede så de kunne bruge hans shoutcalling. Mange gange foretog både SoaZ og Amazing dumme og mærkelige beslutninger, og holdet var generelt en stor rodebutik - som sagt pånær deres bottomlane som de nu har mistet.

H2K
En anden udfordre til førstepladsen er i mine øjne H2K. De har godt nok mistet FORG1VEN, men de har til gengæld hentet Freeze hjem fra USA og Renegades. Lige præcis Freeze var mere eller mindre Renegades' eneeste lyspunkt, og generelt plejer Freeze at være en solidt ADC - mere eller mindre det samme man forbinder FORG1VEN med. Dermed ser jeg egentligt ikke rigtigt H2K svækket, men samtidig er de heller ikke blevet styrket.

De sluttede dog som nr. 2 til forårets split med en W/L på 14/4 - kun en sejr fra G2s 15/3. Derfor ser jeg dem også som en konkurrent til Fnatic, men i og med at jeg ser Fnatic styrket en del, så tror jeg H2K får svært ved at slutte over dem.

G2 Esports
G2 er de største udfordrer til Fnatic, ikke kun fordi de vandt forårssplittet, men samtidig med at jeg ser dem som et andet hold, der også kommer styrket ind til summer-splittet. Normalt er det et problem, når man ændrer på ADC eller support rollerne, da synergi imellem disse to er altafgørende til et succesfuldt par. Derfor er det normalt ikke godt at skifte begge ud, men når man så til gengæld tager et samlet par ind fra et andet hold, så skal de ikke starte forfra, og kan derimod bruge tiden på at integrere deres spillestil til holdets.

Samtidig har man beholdt Trick og PerkZ der blev kåret som nr. 1 og 2 af Riot som Most Valuable Player, ligesom Perkz blev den bedste rookie.

Fnatic
Jeg tror dog stadig mest på Fnatic, og det gør jeg ud fra den antagelse, at Yellowstar kan træde ind, og atter være den stjerne for Fnatic, som han var 5 år i træk for dem. Som jeg også har nævnt tidligere, så har Fnatic nu mulighed for at genindføre ham som shoutcaller, og dermed tillade Rekkles mere plads. Noget som tidligere fik folk til at kalde ham for Europas bedste ADC.  TIl sidst har Gamsu og Spirit ikke længere rookies på Fnatic, og dermed må det formodes at holdet står rigtig stærkt sammen.

Kan Fnatic finde formen sammen, og Yellowstar finde tilbage til den han var under Fnatic og ikke sådan som han spillede under Team SoloMid, så vil jeg samtidig sige at Fnatic er vestens største håb på en udfordrer til at vinde Worlds. Det er så meget potentiale jeg ser i det her hold.

Holdenes chancer
Fnatic = 35 %
G2 Esports = 30 %
H2K = 15 %
Origen = 10 %
Team Vitality = 5 %
Andre = 5 %

På baggrund af ovenstående vurderer jeg holdenes chancer til nogenlunde at være som skrevet. Jeg ser dermed G2 som Fnatics allerstørste konkurrent som vinderne af grundspillet, og G2 kunne egentligt ligeså godt vinde som Fnatic. Udover at jeg tror lidt mere på Fnatic, så giver de samtidig odds 4,50, hvor G2 kun giver odds 3,00.

Generelt set ser jeg bare rigtig god værdi i Fnatic som vinderne af grundspillet til summersplittet 2016.