Tipperne har allerede kåret de spanske mestre

21. marts 2017

Næste Barcelona-træner Odds

Hvem skal afløse Luis Enrique i FC Barcelona til sommer? Det står stadig helt åbent, og vi har derfor valgt at kigge på de forskellige kandidater hos bookmakerne til at overtage roret på Camp Nou.

Spanske Luis Enrique afslørede efter Barcelonas 6-1 sejr over Gijon, at han ikke har tænkt sig at fortsætte som Barcelona-træner i næste sæson, hvilket måske nok var forventet, men stadig en stor udmelding for en mand, der står i spidsen for selveste Barca.

Det sætter selvfølgelig samtidig gang i spekulationerne om, hvem der skal erstatte Enrique i trænerstolen på Camp Nou. Og der er flere, gode bud, der ifølge bookmakerne er linet op som afløser for Enrique, der har vundet 8 ud af 10 mulige titler i den tid, han har været i klubben – vel at mærke inden Champions League og La Liga er færdigspillede.

Cesar Sampaoli

Et af de varmeste bud er Sevillas argentinske træner Cesar Sampaoli, der virkelig har gjort Sevilla til et attraktivt spillende, men frem for alt også vindende hold i denne sæson, hvor de slås med om mesterskabet på lige fod med Real, Atletico og Barca.

Noget, der tæller imod, er, at han ikke har nogen tidligere tilknytning til klubben. Det er næsten altid tilfældet, at en Barcelona-træner har noget af det såkaldte ”Barcelona-DNA”, men det er trods alt ikke en nedskrevet regel nogen steder, så det bør ikke være det afgørende, der står i vejen for et ”tyveri” af Sevillas mirakelmand.

Sampaoli er senest steget gevaldigt i odds, måske som konsekvens af, at Sevilla har ramt en formnedgang, der har sendt dem ud af Champions League til Leicester og ud af mesterskabskapløbet og han er gået fra at være favorit til nu at give odds 17,00 som det højeste hos Oddset.

Arsene Wenger

Arsenals franske ikon af en manager, der har stået i spidsen for holdet i 20 år, har før været bragt i forbindelse med holdet, der adskillige gange har fået lov til at være bussemand for englænderne og sendt dem ud af Champions League.

Der er ingen tvivl om at Wengers specielle brand af fodbold vil kunne passe fint ind på Camp Nou, og efter endnu en sæson, der ser ud til at blive skyllet ud med badevandet, vil mange Arsenal-fans også efterhånden gerne se ryggen af Wenger, der virker til at have overlevet sig selv på Emirates.

Wenger har dog selv flere gange afvist, at han skulle være interesseret i et andet job end det nuværende, og hvis ikke Wenger selv sætter en stopper for det, virker det urealistisk, at han allerede er fortid i klubben til sommer.

Senest har han dog meldt ud efter det pinlige nederlag til West Bromwich, at han har besluttet sin fremtid, og at vi snart kommer til at høre, hvad det indebærer.

Det lugter, uanset tidligere udmeldinger, af et exit fra klubben, som han har ført til tre mesterskaber og seks sejre i FA Cuppen samt  gjort til et forbillede for mange andre klubber, der har lagt deres fokus på offensiv og teknisk betonet fodbold.

I fald, han alligevel ender med at tage over på i Barca, så giver det hele odds 16 hos Oddset som det højeste.

Det høje odds hænger utvivlsomt sammen med, at PSG efter sigende skulle have kløerne ude efter Wenger, hvis Unai Emery - også et potentielt emne i Barcelona, omend et langskud til odds 31 hos 888 sport - skulle vælge at forlade klubben.

Ernesto Valverde

Med et samlet 5-1 resultat over netop FC Barcelona skaffede baskiske Valverde det første, større trofæ til Athletic Bilbao i 31 år, og det har allerede givet den tidligere angriber i klubben kultstatus blandt tilhængerne af Bilbao.

Valverde spillede også to sæsoner i Barca i slutningen af 80’erne, så hvis man skal tage Barcelona-bestyrelsens ord for pålydende om, at de vil have en træner, der har spillet i klubben tidligere, så er Bilbao-træneren også en plausibel mulighed på den front. At hans kontrakt efter fire år i Baskerlandet står til at udløbe til sommer gør selvsagt også timingen for en luftforandring ret perfekt.

Valverde står derudover for den offensive spillestil, som Barcelonas kræsne fans kræver, så det er måske ikke så underligt, at den baskiske lige nu står som favorit til at overtage tøjlerne på Camp Nou.

Det eneste problem kan være, at han ikke har erfaring med at håndtere så mange store stjerner, hvilket efter sigende også fik ham til at takke nej til selveste Real Madrid, inden CL-mestrene siden hyrede Zinedine Zidane som ny cheftræner.

Men mon dog ikke han har mod på at tage verdens måske mest eftertragtede job som cheftræner?

Det kan spilles til maksimalt odds 4,00 hos bwin.

Juan Carlos Unzué

Den nuværende assistenttræner i Barcelona, Juan Carlos Unzué, er på det seneste faldet markant i odds for at blive den mand, der erstatter Luis Enrique i FC Barcelona.

Enriques højrehånd har masser af Barca-blod i årerne, selvom han ikke rigtig spillede nogle kampe i sin tid som reserve for målmand Zubizaretta. I øvrigt i samme periode, som Valverde var i klubben.

Siden hen har han dog i flere omgange arbejdet som assistenttræner og ligeledes været målmandstræner for Barcelona igennem flere år.

At han er faldet i odds, så han faktisk nu er topfavoritten flere steder, skyldes især, at han har fået offentlig opbakning fra de to ikoner Andres Iniesta og Gerard Pique, hvilken unægteligt er en vigtig ting for en potentiel manager i Barca.

Du kan spille på Unzué som næste Barcelona-træner til odds 2,75 hos 888sport