Nye, danske jernladies tager hul på EM-kvalifikation

8. oktober 2015

Nye, danske jernladies tager hul på EM-kvalifikation

Der er ikke kun fodboldlandskamp i aften - Læs optakt og spilforslag til de danske håndbolddamers EM-kval kamp mod Tyrkiet!

I skyggen af fodboldlandsholdets afgørende kamp mod Portugal, skal landstræner Klaus Bruun Jørgensens damelandshold ud i de to første EM-kvalifikationskampe i denne omgang mod henholdsvis Tyrkiet og Portugal.

Første kamp er torsdag aften i Ceres Arena i Århus, hvor Tyrkiet venter. De danske kvinder er ikke uventet kæmpefavoritter mod tyrkerne, der sidst var modstander i VM-kvalifikationen 2013, hvor de blandt andet blev slået med 42-24 i Tyrkiet.

Der er derfor ikke odds ude på en ren, dansk sejr, dertil er der for lille en chance for at Tyrkiet vinder, men der er til gengæld mulighed for at finde nogle interessante handicap-spil. Her kan man blandt andet spekulere i, hvor mange mål der går ind sammenlagt både ved halvleg og efter fuld tid.

Hvis man tror på en storsejr i samme størrelsesorden som sidst, kan et spil på over 59 mål i kampen spilles til odds 2,11 hos NordicBet.

Sidste opgør imellem de to hold endte som bekendt med 66 mål, så det kan ligne et godt spil at prøve af.

Årsagen til det høje odds, er nok i høj grad, at det både er en ny landstræner med en ny spillestil, i forhold til den tidlige landstræner Jan Pytlick, men også at optakten til landskampene mod Tyrkiet og Portugal har været lidt spraglet.

Således tabte de danske kvinder to gange i september til Vardar Skopje, den ene gang med ni mål.

 

Nye trænere, ny spillestil

Klaus Bruun og Søren Herskind har haft meget fokus på fysikken og et offensivt forsvarsspil, og det er muligvis ikke implementeret helt ordentligt endnu, hvilket kan sætte den samlede målscore ned.

Man kan dog også spille på, hvor stor en margen de respektive hold vinder kampen med, og her er en sejrsmargen på 4-6 mål sat henholdsvis til odds 7,00, hvis det er til danskerne, samt odds 100, hvis altså tyrkerne vinder med 4-6 mål.

Et skud på, at Danmark vinder med en lavere målmargen, kan derfor være indsatsen værd.

Der er meldt næsten udsolgt i Århus, hvor 4000 ud af 4200 billetter i skrivende stund er solgt, men det er ikke ensbetydende med, at det bliver ene, dansk opbakning.

Således er der som bekendt en del tyrkiske efterkommere bosat i Danmark, specielt i Århus, og de er kendt for altid at dukke talstærkt op på lægterne til ”udekampe”.

Danmark er i EM-kval gruppe med Tyrkiet, Portugal og Rusland. Nummer 1 og 2 kvalificerer sig og kommer med til næste års EM, der foregår i Sverige.

Kampen kan ses på TV2 torsdag 08/10 fra klokken 20.00