Optakt: Manchester United – Leicester

29. april 2016

Optakt: Manchester United – Leicester

Leicester kan i weekenden levere den ultimative overraskelse, og snuppe mesterskabet for første gang nogensinde.

Inden sæsonen var Leicester spået en plads blandt de nederste hold i ligaen, og mange eksperter pegede på dem som seriøse nedrykningskandidater.

Med den italienske trænerveteran Claudio Ranieri på sidelinjen, har Leicester dog taget fusen på alt og alle, og der skal nu gå meget galt, hvis ikke Leicester-anfører Wes Morgan skal løfte Premier League trofæet.

Kasper Schmeichels mandskab har i mange måneder ligget i toppen af ligaen, men mens de fleste bare ventede på at holdet skulle snuble, så fortsatte The Foxes ufortrødent derudad.

Holdets nærmeste konkurrent har i den seneste tid været Tottenham, der også har haft en formidabel sæson. Christian Eriksen & Co. tabte dog et kæmpe skridt i deres forsøg på at indhente Leicester, da de i mandags blot fik 1-1 mod West Bromwich.

Der resterer nu blot tre runder, og med et forspring på syv point, virker det uundgåeligt at Leicester løber med mesterskabet. En sejr i weekenden vil sikre dem trofæet, mens ethvert andet resultat også kan bruges i tilfælde af, at Tottenham ikke besejrer Chelsea.

Leicester står dog over for en hård opgave, når de i weekenden skal op imod Manchester United på Old Trafford. Louis van Gaals mandskab har vist fin form på det seneste, hvor man blandt andet har slået både West Ham og Everton ud af FA Cuppen, og dermed kvalificeret sig til finalen.

I ligaen kæmper hjemmeholdet fortsat for den livsvigtige 4. plads der lige nu besiddes af Arsenal. Holdet halter dog fortsat en smule efter, og der er derfor ikke råd til flere fejltrin.

Det er derfor to topmotiveret mandskaber der søndag krydser klinger, og bookmakerne har hjemmeholdet som klare favoritter, selvom de er 17 point efter førerholdet.

United er dog i fin form, og du kan få odds 2.10 hos bwin, hvis du tror at hjemmeholdet snupper deres femte sejr i træk. Skulle kampen ende uden vinder, som det var tilfældet sidst de to hold mødtes, kan du hente odds 3.40.

Leicester har dog flere gange snydt de større hold, og med et mesterskab i sigte kan der være rigtig god værdi i 2-tallet til odds 3.90 hos samme bookmaker.

Spilforslag

Ingen af holdene mangler motivation, og jeg satser derfor på at vi får en underholdende kamp. Efter en række 1-0 sejre er Leicester igen begyndt at bombe, og i seneste spillerunde blev det til hele fire mål mod Swansea, og det selvom man måtte se bort fra topscorer Jamie Vardy.

Manchester United har haft problemer med at score mål i denne sæson, men med syv mål i de seneste fire kampe er holdets målform stigende.

Bookmakerne vurderer at det bliver en kamp med få mål, men det er jeg lodret uenig i. Der er derfor rigtig god værdi i over 2,5 mål til odds 2.15 hos bwin.