Optakt: Southampton - Manchester City

1. maj 2016

Optakt: Southampton - Manchester City

Efter en kedelig kamp mellem Manchester City og Real Madrid i midtugen, er det igen blevet tid til at vende opmærksomheden tilbage til Premier League, hvor Southampton tager i mod City. 

Manuel Pellegrini og hans drenge kan ikke nå at vinde titlen i denne sæson, og de skal være påpasselige med ikke at miste deres plads i top fire, hvor naboen Manchester United er begyndt at presse på.

Southampton

Hjemmeholdet har igen haft en solid sæson, efter næsten at ende i top fire sidste år, og kommer ind til denne kamp på en flot ottende plads i tabellen, hvor man er syv point foran de forsvarende mestre Chelsea.

Southampton er i god form, hvor de har vundet fire ud af deres seneste seks kampe. I sidste uge vandt de over bundproppen Aston Villa. Shane Long scorede det første mål i mod Aston Villa, hvilket gav ham ni mål på cv'et i denne sæson, hvilket slog hans tidligere rekord på otte mål. Shane Long har også haft en finger med i otte mål i sine sidste otte liga optrædener (fire mål, fire assists).

Sadio Mane tilføjede det fjerde mål i tillægstiden, og har nu scoret fire mål i sine sidste fem Premier League kampe for Southampton, til trods for at have haft en måltørke i 19 kampe uden scoring. Kampen mod Aston Villa var på udebane, men på hjemmebane har Southampton også været solide, hvor man har vundet seks ud af de sidste otte kampe på St. Marys.

De flotte resultater har fået klubben til at forhandle med Koeman om en langsigtet fremtid i klubben, og han sagde, at han er villig til at blive i klubben, men at han på ingen måde har travlt med at forlænge sin kontrakt nu.

Manchester City

City er endelig blandt de fire bedste hold der er tilbage i Champions League, efter flere års fiasko i internationale turneringer.

Selvom City står overfor de tidobbelte mestre, Real Madrid, var det måske den nemmeste konkurrent de kunne have fået, eftersom holdet mangler superstjernen Cristiano Ronaldo, som missede den første kamp der endte 0-0. Udeholdet mistede også Karim Benzema til halvleg, men alligevel kunne City ikke helt udnytte situationen til deres egen fordel.

Returopgøret på Santiago Bernabeu bliver den største kamp nogensinde for Pellegrini i sin tid i spidsen for City, så denne kamp bliver formentlig ikke så vigtig, til trods for at City skal være på vagt for United, som er fem point efter, men som har spillet en kamp mindre.

City er inde i en god stime i Premier League, hvor det er blevet til fire ud af fem sejre. I sidste weekend scorede de fire mål i mod Stoke City. Sergio Aguero scorede også og den argentinske stjerne har nu scoret i hver af hans sidste fem Premier League-optrædener, men han har aldrig formået at score i seks kampe i træk. Formår han at gøre det, vil han ligge side om side med Harry Kane på topscorer listen.

Joe Hart kunne gøre sin 300. Premier League optræden i dag, som blot seks andre engelske målmænd har formået i ligaen. Kevin De Bruyne starter ikke i denne kamp, men han har skabt 71 målscorende chancer for City i hans debut sæson, til trods for kun at have spillet 23 ud af de i alt 35, hvilket må siges at være noget imponerende.

Spilforslag

Det er svært at forudsige denne kamp, da begge hold er inde i en god stime. Sæsonens vigtigste kamp for City er dog lige rundt om hjørnet, når de skal møde Madrid i Spanien, hvilket uden tvivl vægtes højest af Pellegrini. At kunne give Manchester City sit første Champions League trofæ og på den måde skrives i historiebøgerne, ville være det største og bedste punktum at sætte i sin City karriere.

Det er svært at forestille sig et City mandskab der ikke har tankerne på kampen mod Madrid, og jeg ser det derfor meget realistisk at et velspillende Southampton mandskab snupper point på Etihad Stadium denne søndag. Jeg forestiller mig et uafgjort resultat, der formentlig ender ud i en 1-1.

Spilforslag: Uafgjort odds 3.40 hos bwin.

Kampstart: 1/5 kl. 17:30 på TV3 Sport 2