Everton - Liverpool optakt: Odds og Spilforslag til The Merseyside Derby

30. november 2021

Everton - Liverpool spilforslag: Merseyside derby byder på mål

Everton og Liverpool tørner sammen onsdag d. 1. december kl. 21:00 på Goodison Park i 14. runde af Premier League 2021/22. Se Everton - Liverpool optakt med bud på spilforslag til odds på The Merseyside derbyet her.

Rundens største kamp i Premier League spilles onsdag aften på Goodison Park, hvor Everton tager imod Liverpool i den 205. udgave af The Merseyside derbyet mellem de to klubber fra Liverpool. Et opgør hvor de to mandskaber kommer ind til opgøret med vidt forskellige formkurver, men begge har hårdt brug for tre point i hver deres ende af tabellen.  

Læs med herunder, hvor vi bringer dig historien omkring det specielle derby, der går under navnet "The Merseyside" i England. Vi bringer selvfølgelig som altid også optakt, odds og spilforslag til opgøret mellem Everton og Liverpool. 

Spil hos bet365*

 

Odds på Everton - Liverpool

Everton - Liverpool
Premier League 2021/22
14. runde
Kampstart:
Onsdag d. 1. december kl 21:15
TV:
Xee
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
7.50 5.25 1.36
Over/Under 2,5 mål
1.57 - 2.37
Spil hos bet365*

The Merseyside Derby: Kampen om Liverpool

Kampene mellem Everton og Liverpol kaldes også populært for The Merseyside Derby. Everton og Liverpool har en hel speciel derby-historik, som går helt tilbage til d. 13. oktober 1894, hvor det første Merseyside Derby fandt sted. Et opgør, som Everton vandt med 3-0, og siden har de to klubber tørnet sammen hundredvis af gange på tværs af de engelske turneringer. Onsdagens møde bliver således 205. gang, at de to hold mødes i liga-regi, men kun anden gang i 2021 at holdene tørner sammen, efter Everton vandt med 2-0 på Anfield tilbage i februar måned.  

Slaget om håneretten i Liverpool er, modsat mange andre derbies i fodboldverdenen, ikke forbundet med vold og ballade, for slagsmål mellem de to klubbers fans i forbindelse med Merseyside derbyet anses som en sjældenhed. Det er én af flere grunde til, at kampene mellem Liverpool og Everton også refereres til som "The Friendly Derby". Andre årsager hertil er bl.a., at Evertons fans støttede op om Liverpools boycut af The Sun i forbindelse med Hillsborough-tragedien.

Oprindeligt spillede Everton, som er stiftet i 1878, klubbens hjemmelkampe på Anfield, som nu er hjemmebane for Liverpool FC. Men en uenighed omkring huslejen fik i 1892 Everton til at flytte til klubbens nuværende hjemmebane på Goodison Park, og ledte samtidigt til stiftelsen af Liverpool FC. Anfield og Goodison Park ligger blot 400 meter fra hinanden, og adskilles kun af den 45 hektar store Stanley Park.

Merseyside Derby historie

Den mest scorende spiller i Merseyside Derby-historien er Liverpools legendariske angriber, waliseren Ian Rush. Han er noteret for 25 Merseyside Derby-mål fra 1980-1996, og disse mål er scoret på tværs af flere turneringer. Evertons Dixie Dean holder dog rekorden for flest Merseyside Derby-mål i ligakampe med sine 18 mål fra 1925-1937.

Spillerne med flest optrædender i et Merseyside Derby gennem tiderne er den walisiske målmand, Neville Southall (Everton), som sammen med landsmanden Ian Rush (Liverpool) topper listen. Southall nåede 41 Merseyside derbies, mens Ian Rush spillede 36. På tredjepladsen er Liverpools legendariske målmand fra Zimbabwe, Bruce Grobbelaar, med 34 Liverpool-derbies. Faktisk er der ikke en englænder i Top 5 over flest Merseyside Derby-kampe, da fjerde- og femtepladsen tilfalder hhv. skotten Alan Hansen (Liverpool, 33) og waliseren Kevin Ratcliffe (Everton, 32).

Tilskuerrekorden ved et Merseyside Derby i Liverpool, som nok aldrig bliver slået, blev sat d. 18. september 1948 på Goodison Park, hvor 78.299 tilskuere overværede en 1-1 kamp. De to klubber har dog også spillet mod hinanden i adskillige Cup finaler på Wembley gennem tiderne, hvor rekorden er blevet overgået flere gange. Flest var på plads, da 100.000 tilskuere overværede Liga Cup-finalen i 1984 som sluttede 0-0. Tre dage senere var der omkamp, igen på Wembley, hvor kun 52.000 dukkede op og så Liverpool vinde med 0-1.

 

Spilforslag til Everton - Liverpool odds

Spilforslag:

Efter 23 indbyrdes møder i træk uden sejr, vandt Everton i februar måned for første gang over ligarivalerne fra Liverpool siden 2010. Inden det møde, havde The Reds vundet 11 indbyrdes møder, mens det 12 gange var endt uafgjort uden en sejr til de blåklædte. Derfor har det i den grad været Liverpool der har haft overtaget, men måske der er ved at blive lavet om på den statistik? I hvert fald har Everton nu håneretten, som de kan tage med sig ind til onsdagens opgør, hvor det dog er gæsterne der har mest at smile af. 

Everton er uden sejr i deres seneste syv Premier League kampe. Derfor må sædet under Rafael Benitez efterhånden også være ganske varm. Senest tabte man med 1-0 til Thomas Frank og Brentford, hvilket har sendt dem ned på en 14. plads, hvor nedrykningsstregen lurer i horisonten, hvis der ikke snart kommer sejre på bordet. Situationen bliver ikke bedre af, at man mod Liverpool må undvære flere spillere i form af Carvert-Lewin, Andre Gomes, Mason Holgate og Tom Davies, mens også Mina er meldt tvivlsom. 

Omvendt ser det ud for gæsterne, der efter pointtab mod Brighton og West Ham er kommet tilbage på sejrssporet efter to gange 4-0 sejre over Arsenal og Southampton. Med otte mål i de seneste to kampe er Liverpool nu oppe på hele 39 mål for 13 kampe, hvilket er suverænt flest af alle hold i Premier League. I den anden ende af banen har Jurgen Klopps tropper indkasseret 11 mål, hvilket kun Chelsea og Manchester City har præsteret bedre. Mod Everton må den tyske træner se bort fra Firminho, Joe Gomez og Näby Keita, men ellers ser alle mand ud til at være klar for gæsterne. 

Kun to af de seneste fem indbyrdes møder mellem Everton og Liverpool har budt på mindst tre mål. Med to hold der skal bruge en sejr og et Liverpool mandskab i hopla, så forventer vi en målrig affære på Goodison Park. Vores anbefaling går på Liverpool sejr + over 2,5 mål til odds 1.95 hos bet365.dk. 

Spil hos bet365*