Southampton vs Manchester City

21. januar 2022

Southampton - Manchester City spilforslag: Kan The Citizens snuppe 13. ligasejr i træk?

Manchester City skal forsøge at fortsætte deres imponerende sejrsstime, når de gæster sydkysten og Southampton i 23. spillerunde af Premier League. Se optakt med odds og spilforslag til opgøret, der har kick off lørdag d. 22/1 kl. 18.30. 

St. Mary's Stadium danner rammen om mødet mellem Southampton og Manchester City lørdag aften, hvor hjemmeholdet skal forsøge at stoppe gæsternes stime på 12 sejre i træk i den bedste engelske række. The Saints kommer med et nederlag i bagagen, men har kun tabt en af deres seneste 10 kampe på eget græs; kan de drille forhåndsfavoritterne?

Oddsene hos bookmakerne indikerer en stor favoritværdighed til gæsterne. Der er i skrivende stund odds 10.00 på Southampton, odds 6.50 på uafgjort og odds 1.25 på en Manchester City sejr. Læs med herunder, hvor vi klæder dig på med optakt og spilforslag til Premier League mødet mellem Southampton og Manchester City i 23. spillerunde. 

Southampton vs Manchester City optakt

Southampton er store underdogs trods hjemmebanefordelen, når de tørner sammen med Manchester City lørdag aften. The Saints står kun noteret for et nederlag i 10 kampe hjemme på St. Mary's Stadium i denne sæson af Premier League(V3-U6-T1). 

På trods af den flotte stime, kommer man dog alligevel med et nederlag i bagagen efter man blev sendt hjem fra Molineux Stadium med cifrene 3-1 mod Wolverhampton i weekenden. Trods nederlaget viste man dog fint spil og vandt både på boldbesiddele og antal skud mod mål i opgøret, således at xG endte med 1.95-1.26 i gæsternes favør. Statistikken viste dog også den manglende skarphed foran målet, hvilket har været et kendetegn for Southampton i løbet af sæsonen, hvor holdet trods en godkendt placering i tabellen som nummer 12 kun har noteret sig for 25 scoringer i 21 kampe. 

Ralph Hasenhuttl må se bort fra Theo Walcott og Mohamed Elyounoussi, der begge er ramt af Covid-19. Derudover mangler Valentino Livramento, Alex McCarthy og William Smallbone med skader, mens Moussa Djenepo er til Africa Cup of Nations. 

Hos gæsterne må man dog også undvære et par spillere. Riyad Mahrez deltager med Algeriet i de afrikanske mesterskaber, mens Zinchenko og Cole Palmer forventes ude med skader. Det afholder dog ikke Pep Guardiola fra at kunne stille med noget der minder om tæt på den stærkeste opstilling. 

Gæsterne fra Manchester City har set voldsom stærke ud i denne sæson, hvor de seneste måneder især har været one-man show fra de lyseblås side. 12 sejre i træk i Premier League taler sit tydelig sprog omkring, at der er Manchester City og så alle de andre, når man skelner til toppen af tabellen. Med 11 point ned til Liverpool på andenpladsen skal meget gå galt for The Citizens, hvis de ikke skal være i stand til igen at løfte trofæet i denne sæson. 

Indtil videre har sæsonens 22 kampe hos mesterskabsfavoritterne budt på 18 sejre (V18-U2-T2) med en imponerende målscore på 54-13. Et af de få hold der har været i stand til at stoppe dem i løbet af sæsonen, har dog været Southampton, så det skal blive spændende at se, om der lurer en ny overraskelse og venter mellem de to mandskaber.

 

Spilforslag: En overraskelse kan lure på St. Mary's Stadium

Spilforslag:

Southampton har tidligere vist at de godt kan drille forhåndsfavoritterne fra Manchester City. I denne sæson har The Saints været en ud af i alt kun to klubber der har hentet point på Etihad Stadium, da de klubber spillede 0-0 på Citys hjemmebane tidligere på sæsonen. Set over de seneste fem indbyrdes opgør, har Manchester City kun en gang været i stand til at vinde en gang mere end et enkelt mål. 

Selvom alt taler for at gæsterne igen skal slippe afsted med alle tre point, når man kigger på deres formkurve, så er oddsene i vores øjne også sat derefter. Southampton har kun lukket ni mål ind i 10 hjemmekampe denne sæson og ligner et af de mandskaber, der godt kan drille Guardiolas tropper. Vi forsøger os med et spilforslag på Southampton +1,5 (AH) til odds 2.05 hos bet365.dk. Her er der altså gevinst, så længe gæsterne højest vinder opgøret med et mål. 

Southampton vs Manchester City har kampstart lørdag d. 22. januar kl. 18:30, og kampen kan ses på Xee eller Viaplay.

Spil hos bet365*