AGF vs FC København

21. maj 2024

AGF - FC København optakt: Aarhus mod København på Ceres Park

AGF tager mod FC København på Ceres Park i et slag mellem landets to største byers fodboldflagskibe. Læs AGF vs FCK optakt og spilforslag til odds på kampen her!

Det er vind eller forsvind for FC København ift. mesterskabskampen, når de i aften gæster AGF på Ceres Park. Aarhusianerne har derimod ikke meget at spille for, hvilket også afspejles i oddsene på kampen. FCK er storfavoritter til odds 1.42, mens der er astronomiske odds 7.80 på AGF. 

Spil hos LeoVegas*

AGF - FC København
Kampstart:
Tirsdag d. 21. maj kl. 19:00
TV
3+
Dommer:
Jørgen Daugbjerg
Karantæner:
Eric Kahl
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
7.80 4.90 1.42

 

AGF

De trænger til en sommerferie i Smilets By. Alt er gået galt i de seneste måneder, og skadeslisten er stadig kilometer lang, så der trækkes store veksler på de spillere, som trods alt kan spille. 

Det ligner at der snart ikke er "mere kaffe på kanden" hos AGF'erne, som David Nielsen engang sagde sidst på sæsonen i sin tid som AGF-træner. 

I et interview med AGF fanmediet KSDH.dk siger AGF's midtbanekreatør, Mads Emil Madsen, at førsteprioriteten nu er, at få en sejr. Det trænger De Hvide i den grad til. Men der venter to kampe mod FCK og Brøndby, som begge spiller for at vinde guldet, og AGF har mildest talt ikke set gode ud i lang tid.

Senest blev det til et 0-1 nederlag hjemme mod Silkeborg og dermed et deja vu fra Pokalfinalen. Men i modsætning til pokalfinalen skabte AGF'erne rent faktisk en masse fine chancer - specielt i første halvleg. Det var også mere held end forstand fra Silkeborgs side, at man ikke var bagud med et par stykker ved pausen.

I anden halvleg var AGF så til at kende igen. Silkeborg scorede og AGF kunne ikke svare igen. Så ja... de ligner et hold som har brug for sommerferie.

Eric Kahl er ude med karantæne og AGF er derfor endnu tyndere besat end normalt. Det lugter af spilletid til flere af de unge spillere her såsom purunge Luka Callø og Frederik Emmery. Sidstnævnte fik Superliga-debut sidst mod Silkeborg.

 

FC København

Efter fire sejre i træk tabte FCK sidste med 1-2 i Parken til FC Midtjylland, og det var et dyrt nederlag ift. chancerne for at vinde mesterskabet. Det er ikke længere i FCK's egne hænder. Selv indsatsen mod FCM er svær at sætte en finger på, hvis man ser bort fra de to tåbelige aktioner fra Grabara og Vavro som gav FCM nogle lette mål. Dem foruden spillede FCK en fremragende kamp, og skabte masser af chancer. De fik dem bare ikke puttet ind, og der skulle et straffespark til for at komme på tavlen.

Før denne kamp har FCK nu fire point op til både Brøndby og FC Midtjylland, så det kræver med sikkerhed seks point i de sidste to kampe, hvis FCK skal have chancen. Og selv med to sejre ser det svært ud, da Brøndby blot skal slå AGF på hjemmebane i sidste runde for at blive mestre. Brøndby kan altså afgøre det hele selv, og chancerne ser gode ud for de blågule, må man sige.

Hvis FCK ikke vinder her i Aarhus kan FC Nordsjælland sågar spille FCK på fjerdepladsen i sidste spillerunde i Parken. Dermed vil FCK ikke kun misse mesterskabet men også kunne se frem til en sæson uden europæisk fodbold. Så vigtigheden af dagens kamp i Aarhus står skrevet med store bogstaver på væggen.

 

Odds: AGF vs FC København spilforslag

AGF har ikke noget at spille for udover at få lidt tiltrængt succes inden sommerferien. Men de vælter sig i skader og fravær, og holdet ser træt og modløst ud i de fleste kampe.

På den anden side står en flok sultne løver som kæmper for guld og Europa. Det er ikke svært at få øje på, hvorfor gæsterne er store favoritter her.

Vi tror også det ender med en FCK-sejr, og at FCK'erne allerede har en føring ved pausen. Det giver odds 1.83. Det kan også ende med en storsejr til FCK, for den store forskel på holdene forventer vi kommer i spil fra bænken. Hvor FCK kan sætte t, når AGF sandsynligvis bringer deres unge talenter og breddespillere i spil.

Hvor FCK mod FCM indskiftede Falk, Christian Sørensen, Goncalves, Lerager og Claesson i anden halvleg, kunne Rösler kun finde fire spillere han syntes skulle ind, nemlig Gift Links, Tobias Bach, Frederik Emmery og Tobias Anker. Med alt respekt, lidt nogle andre navne end FCK's bænk indeholder.

Derfor er vi egentlig heller ikke i tvivl om, at FCK vinder kampen komfortabelt med mindst to mål. Vi spiller også FCK -1 mål handicap til odds 1.90.

Spil hos LeoVegas*