AGF - Lyngby BK

15. august 2022

AGF - Lyngby optakt: Gæsterne har ofte drillet De Hvide i Superligaen

AGF tager mod oprykkerne Lyngby mandag aften på Ceres Park i 5. spillerunde af Superligaen. Se AGF - Lyngby optakt med odds og spilforslag her!

AGF håber på flere end 10.000 tilskuere på lægterne til aftenens kamp mod Lyngby, hvor De Hvide kan spille sig á point med Silkeborg på 2. pladsen i Superligaen med en sejr. Men Lyngby har faktisk ofte drillet AGF i Superligaen, og man skal bestemt ikke afskrive oprykkerne, selv om AGF selvfølgelig må tage favoritrollen på sig på hjemmebanen i Aarhus.

I de sidste otte indbyrdes opgør mellem AGF og Lyngby i den bedste række, har AGF blot vundet to og begge med et enkelt mål i spinkle 1-0 og 2-1 sejre. Det var så til gengæld også de seneste to i Corona-tiderne, hvor Lyngby senest var i Superligaen. Men i de seks kampe forinden, fra 2016-2019, hentede Lyngby tre sejre og tre uafgjorte mod AGF.

I vores spilforslag har vi fidus til, at Lyngby kommer til at drille AGF igen i aften. Læs mere i optakten forneden.

Spil hos Oddset*

AGF - Lyngby
Kampstart:
Mandag d. 15. august kl. 19:00
TV / Stream
TV3 Sport / Viaplay
Dommer:
Jørgen Daugbjerg
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: Oddset
1 X 2
1.95 3.55 3.95
Spil hos Oddset*

 

Odds: AGF - Lyngby spilforslag

Oprykkerne jagter stadig deres første sejr i sæsonen, og med en sejr i Aarhus kan Lyngby på baggrund af de øvrige Superliga-resultater i weekenden hægte sig på Top 10-feltet og efterlade AaB og OB i bunden med tre point til nordjyderne og fire point til fynboerne. Motivationen for at komme til Aarhus og give den alt den kan trække, må altså være til at få øje på.

Spørgsmålet er så, om AGF kan tøjle det. AGF var ikke synderligt gode i Odense i sidste runde, hvor det godt nok blev til en 2-1 sejr til allersidst. Men der skulle et unødvendigt straffespark til, for at Patrick Mortensen kunne sænke fynboerne fra pletten. I de 90 minutter op til da, havde AGF været fornuftige, men langtfra prangende mod et ellers kriseramt OB-hold.

Lyngby derimod viste stort format i sidste runde, hvor de fik vendt 0-3 til 3-3 hjemme mod FC Midtjylland. Det kunne såmænd også være blevet 4-3 til sidst. Lyngby har generelt været fint spillende i de første fire spillerunder, selv om det kun er blevet til de to point fra hjemmekampene mod Silkeborg og FC Midtjylland.

Der er ingen tvivl om at Lyngby er bedst hjemme, men vi tror de kommer til at matche AGF'erne godt i aften. Lyngby har formået at finde vejen til netmaskerne i tre af de fire første kampe, og kun i Horsens mod Den Gule Fares jerndefensiv, gik de forgæves i måljagten. Men et hold der har lavet to kasser mod Silkeborg, tre kasser mod Midtjylland og også bød formstærke FCN op til dans i en lige kamp i Farum, kan altså også potentielt gøre livet svært for AGFs forsvar.

Samtidig var AGF ikke specielt farlige i Odense sidst, og i kampen forinden spillede de også til nul hjemme mod Randers. Lyngby har faktisk scoret flere mål (6) end AGF (5) i de første fire runder, så vi tror at det også bliver en tæt kamp i aften.

Vi skyder på 1-1 som kampens resultat og spiller uafgjort til odds 3.55 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

AGF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
8/7 SønderjyskE - AGF
Træningskamp
2-1
17/7 Brøndby - AGF
1. spillerunde
1-0
24/7 AGF - Viborg
2. spillerunde
3-1
31/7 AGF - Randers FC
3. spillerunde
0-0
7/8 OB - AGF
4. spillerunde
1-2

AGF har indtil videre hentet syv point af 12 mulige, og det går på den konto meget bedre end i sidste sæson under David Nielsen. Uwe Rösler har fået en mere end godkendt start på tilværelse i AGF.

Første kamp i Brøndby var der 45 godkendte minutter, trods nederlaget. Derefter fulgte to gode præstationer i hjemmekampene mod Viborg og Randers som kastede fire point af sig, men burde have givet fuld udbytte. Senest var AGF så lidt heldige med at få alle tre point med fra Odense, i et opgør som nok burde være endt 1-1. Men OBs Kasper Larsen fældede unødvendigt Yann Bisseck i boksen mod slutningen, og derefter kunne Patrick Mortensen score på sit 12. straffespark i træk i Superligaen. Et straffemål som i øvrigt gjorde ham til den mest træfsikre fra 11-meter i Superligaens historie.

Status nu er, at AGF har spillet to stærke hjemmekampe og to lidt mere lunkne udekampe. Nu vender de hjem til Ceres Park, hvor der sandsynligvis er masser af folk på plads på tribunerne, og hvor AGF faktisk kan spille sig á point med Silkeborg på andenpladsen. For at overhale Silkeborg kræver det en tre-måls sejr til De Hvide.

I ugen der gik har AGF solgt stortalentet Albert Grønbæk til Bodø/Glimt for mellem 20-25 mio. kr. En god handel for AGF, ser det ud til, eftersom Grønbæk har varmet bænken en del under Rösler. Det var i forvejen Mads Emil Madsen og Mikael Anderson der var tyskerens foretrukne på de to 8'er-positioner i det centrale maskinrum, så umiddelbart får salget mest betydning for bredden i AGF-truppen. Men Grønbæk var dog med fra start i Odense, uden stor succes, da Mikael Anderson sad ude med en skade. Om Anderson er blevet klar, får vi svar på om få timer når truppen præsenteres. Men ellers ligner Frederik Brandhof den oplagte afløser efter salget af Grønbæk.

Senest var både Benjamin Hvidt og Zach Duncan med i AGF-truppen, efter at have siddet ude i mange måneder med skader. De to kan også komme i spil til et comeback her, når Rösler skal skifte ud senere i kampen.

Se Superliga Odds hos Oddset*

 

Lyngby

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
8/7 Lyngby - HB Køge
Træningskamp
2-1
17/7 Lyngby - Silkeborg
1. spillerunde
2-2
25/7 AC Horsens - Lyngby
2. spillerunde
1-0
1/8 FC Nordsjælland - Lyngby
3. spillerunde
2-1
5/8 Lyngby - FC Midtjylland
4. spillerunde
3-3

Lyngby kommer til Aarhus med masser af selvtillid i bagagen. De fik nemlig slået FC Midtjylland med 3-0 i sidste runde, hvis man kigger på kampen fra det 44. minut og til slutfløjtet. Inden da havde FC Midtjylland dog selvfølgelig scoret tre mål, så det blev kun til ét point, men det må have føltes som en stor sejr for Lyngby-mandskabet og cheftræner Freyr Alexandersson til trods.

Det var måske ikke den bedste start på opgøret for Lyngby'erne, men de sluttede altså fornemt af, og statistikken siger i øvrigt også, at Lyngby vandt boldbesiddelsen med 55%. Samtidig matchede de FCM på skabte chancer og fremtvang flere hjørnespark end Ulvene. Alt i alt bestemt ikke noget ufortjent eller heldigt point for Lyngby.

Det er også historien om dette Lyngby-hold, at de rent faktisk gerne vil spille fodbold. De vil gerne have fat i kuglen og spille offensivt og direkte, når de har den. Der er masser af fart i Lyngbys kanter, og i front har de også en rigtig spændende duo med 201 cm høje Mathias Kristensen og den mindre og hurtige Emil Nielsen som komplimenterer hinanden godt. Begge har i øvrigt allerede scoret to gange i sæsonen. 

Snart får Lyngby måske også Frederik Gytkjær tilbage i angrebet, men han er der nok ikke endnu. Han nærmer sig et comeback efter en svær hjernerystelse, som har holdt ham ude i mange måneder. Iflg. de seneste meldinger er han dog begyndt at træne med Superliga-truppen igen, men de går med livrem og seler for at undgå tilbagefald.

"Nu er jeg i gang med næste skridt ved at blive integreret i holdtræningen igen. At deltage i øvelser på lige fod med drengene har været fantastisk – i stedet for at løbe for sig selv. Og jeg gik da også lige scoret til sidste træning – selvom det var et tap-in", sagde Gytkjær til klubbens hjemmeside forleden og fortsatte:

"Jeg glæder mig helt vildt til at komme ind og bidrage i kampene igen. Det kribler i kroppen. Særligt på magiske aftener som i fredags mod FC Midtjylland, hvor hele Lyngby Stadion gyngede. Der stod jeg da lidt og trippede" grinede Gyt, som han populært kaldes i Lyngby.

Se Superliga Odds hos Oddset*