Brøndby IF vs Hvidovre IF

2. december 2023

Brøndby - Hvidovre: Vestegnsderby mellem top og bund

Der er derby på den københavnske vestegn mellem Brøndby og Hvidovre søndag d. 3. december kl. 16.00. Se Brøndby vs Hvidovre optakt med spilforslag her.

Brøndby har mødt Hvidovre fire gange i Superligaen, og har aldrig tabt til naboerne fra Hvidovre IF. De to klubbers fire indbyrdes opgør i Superligaen er endt med en uafgjort (1-1) og tre sejre til Brøndby (3-2, 3-1 og senest 3-0).

Tager Brøndby endnu en sejr mod Hvidovre eller kan Per Frandsens mandskab tage et stik i det indbyrdes regnskab mellem de to vestegnsklubber?

Spil hos LeoVegas*

Brøndby vs Hvidovre

Kampstart:
Søndag d. 3. december kl. 16:00
TV / Stream
6'eren / Discovery
Dommer:
Jørgen Daugbjerg
Karantæner:
Kevin Tshiembe (BIF)
Marcus Lindberg (HIF)
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
1.26 6.30 12.00
Spil hos LeoVegas*

 

Brøndby IF optakt

Brøndby tabte et skridt i mesterskabskampen i sidste uge, da det kun blev til 3-3 ude mod Lyngby. Det så ellers rigtig fint ud undervejs med en 2-0 føring, men Brøndby spillede en time af kampen med en mand i undertal, og til syvende og sidst viste det sig afgørende, da Lyngby fik udlignet to gange - det sidste mål fem minutter ind i tillægstiden. 

Det må de ærgre sig gule og blå over ude på Vestegnen, for FCK havde som bekendt tabt i Viborg dagen før, og derfor kunne Brøndby angribe førstepladsen. Men nu er de i stedet to point efter både FCK og FCM i toppen.

Det siger sig selv, at vestegn-derbyet her mod Hvidovre skal give tre point - alt andet vil være en falliterklæring. Specielt fordi Brøndby nu kun har vundet én og spillet fire uafgjort i de sidste fem kampe. Til gengæld kan man glæde sig over, at man kun har tabt én kamp i de sidste 13 spillerunder. 

Kevin Tsiembe og Jacob Rasmussen bytter plads i strafboksen, da Tsiembe sidder ude efter sit røde kort i Lyngby, mens Rasmussen har afsonet sine karantænedage.

 

Hvidovre IF optakt

Hvidovre har stort set ikke lavet andet hele sæsonen end at tabe sine fodboldkampe i Superligaen, men måske er man ved at starte en stime op nu uden nederlag. I hvert fald har Hvidovre nu fået point i de to sidste kampe med fire ud af seks mulige. Først fik Hvidovre sæsonens første sejr med 2-0 i Odense, og siden blev det til 1-1 i et intenst bundopgør hjemme mod Vejle i sidste runde.

Dét er noget Per Frandsen og Co. kan bruge på vej ind til vinterpausen. Tænk hvor meget det vil give Hvidovre-spillerne og staben henover julen, hvis de også kan få point med her fra Brøndby Stadion. Det vil næsten være sensationelt.

Der er selvfølgelig stadig et stykke vej op fra dyndet i Superligaen, men Lyngby viste i sidste sæson hvorfor man aldrig skal give op. Det skal de selvfølgelig heller ikke ude i Hvidovre, for med et par sejre mere og måske en forstærkning eller to i det kommende transfervindue kan alt stadig ske i 2650.

 

BIF vs HIF spilforslag

Da Brøndby besøgte Hvidovre tidligere på sæsonen var der klasseforskel i de blå/gules 3-0 sejr. Det forventer vi der bliver igen her. Der er ikke så meget at rafle om - Brøndby bør være flere niveauer over Hvidovre, specielt her på Brøndby Stadion. 

Men for Hvidovre er det her en af sæsonens helt store oplevelser. Også selv om kampen spilles en råkold eftermiddag i december. Det havde måske været sjovere med en sommerkamp. Men fyraftensprofferne fra Hvidovre vil kunne leve hele vinteren på et godt resultat her mod Vestegnens fodboldflagskib, og man må forvente Hvidovre-holdet dør med støvlerne på i den hårde vinterkulde.

Vi tror dog det ender med en kamp meget a la den Hvidovre spillede i Parken mod FCK, hvor de tabte med 4-0. Det kan meget vel ende med en storsejr til hjemmeholdet her, hvis Brøndby ellers rammer topniveau. Vi spiller derfor Brøndby -2 mål til odds 2.75 hos LeoVegas. Her skal Brøndby altså vinde med tre mål (eller bedre) ligesom de gjorde i Hvidovre.

Spil hos LeoVegas*